Friday, August 31, 2007

My Fiza Child Contest....

Pemenang Untuk My Fiza Child Contest adalah seperti berikut:
Tempat Pertama: Nayiel Si Bootak
Tempat Kedua: Sikembar
Tempat Ketiga: Si Napis gigi depan xde

My Favourite Maggilicious...Slurp!!

Mee maggi cepat dimasak sedap dimakan...tapi hanya sedap kalu aku masak...haha...aku gune mee maggi curry Mawi sebenonye...mmg sedap bagi aku la...tapi Wani n Apip pun belasah jek...maknenye sedapla tue...haha...yela,dulu cita2 ade la terselit nk jadik chef kononnye tapi xtercapai akalmu,tu yg jadik chef kt dapur sendirik jek...walaupun hanya sekadar mee tapi mee ni la yg membuat aku kenyang setiap kali aku lapar...ok chow...kalu nk rase, pesan la kat aku...nnt aku pos gune pos laju...muahaha

Wajah Kesukaan Hamba...(",)

Thursday, August 30, 2007

Merdeka,merdeka,merdeka....2007

30 August 2007 - lagi sejam je nie nk countdown...kat umah jek...rasenye xgi mane2, jalan sure penuh dengan kereta...tu yg xlarat tue...haha...tapi nk tengok firework... ;( ...sedihnye...xpela...lepak2, rileks2, best jugak kan...kate merdeka...merdeka doesn't mean we need to celebrate outside, just enuf if we celebrate from the inside, feel the freedom n thankful 4 that...chewah, bley jadih tokoh negara...ape la citer contest petronas yg aku hantar berlambak-lambak...ntah dapat ke x...haha...try nasib tapi no hope pun sbb tau luck pun xde fengshui...huhu...daaa...merdeka!!!merdeka!!merdeka!!

A Big Day For Abg Ijan...

26 August 2007 - Congratz tu Abg Ijan...dh selesai pun majlis kahwin dia...ala2 diraja gitu,yela kuning warnanye...buat kt dewan...aku jadik photographer, tu yg xde dlm gambar tue...haha...dari kiri-abahku,wanie,mamaku,abg Ijan,kak Mazni,cik Ina,cik ros,Apip,cik pun,kak elis n mak ram...xsabar nk tunggu 8 n 9 sept nie kt PD...hehe...

Both Sengal...

Ni gambar amik gune camera athy, xde flash elok je gambar nie...tapi bile ade flash,mak ai xnk la letak...haha...kat umah aku ni...tgh sengal athy baru memiliki camera,tu yg jakun bak kambing datang kl...haha...xpe, hidup ni kalu sekali sekala xjakun xseronok...bak kata aku, "hidup ni mesti penuh dgn variasi untuk menikmatinya"...fin

Bila Terasa Rindu









Apa agaknya khabarmu di sana?
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan

Hati terasa bagai tertinggal di situ
Meskipun tubuh dah jauh beribu batu
Sesaat seperti setahun lamanya
Semasa kau tiada
Apa yang terdaya…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh
oh..

Jauh sekali hidup di sini berbeza
Beribu kali lagi ku selesa di sana
Tak sabar menantikan detik kepulangan
Namun hingga itu
Apa yang termampu…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh

Terlintas di fikiran untuk meminggirkan saja
Semua pencarian di sini
Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan
Bekalan andainya hari sukar mencabar

Saturday, August 18, 2007

All about FAT...it's me la

18 Ogos 2007 - Kejap je dh jumaat...sedar xsedar masa berlalu tinggalkan aku...iskh2...esok pagi ade telematch...aku xdpt join sbb Prof Jamilin xdapat nk join so as his advisee no chance la...xpela,aiman xkesah...but i'll still go...come n memberikan sokongan...haha...yeah! happy dpt beli kasut sport...at last ade pun sport shoe sendiri...bleyla jogging tiap2 hari kat tasik bangi...haha..bley caya ke??apa2 hal aku nk kuruskn badan, lemak kt badan ni dh lame sgt menumpang...xsedar diri betul lemak ni...haha...xpe puasa just around the corner, nnt kurus la aku...after that raya gemuk balik...iskh2...nafsu xleh nk kawal...haha...

p/s: "Lemak!! I'm warning u to get away from me..." ;p

Friday, August 17, 2007

Welcome To My Blog...

hahaha...gelakkan diri sendiri...cam xcaya je aku ade blog sendiri...dulu pelik dengan org yg terlalu obses dgn blog mereka tapi skang aku sendiri dh ade blog...haha...tapi tujuan aku utk ade blog nie adalah semata-mata utk belajar tentang blog...supaya aku lebih terror dalam mendesign blog...ye x?

harini 17 Ogos 2007, 4.45am - Hurayyy!!! I got my own blog!!....bangga x??haha..poyo je