Saturday, January 22, 2011

Khu-Ra-Fat

Terlalu teringin nak tengok movie ni. Bukan kerana Syamsul Yusuf Iye! Der! Tapi sebab orang kata cerita ni agak seram. So I have high expectation before watching this movie. Setelah berapa kali cube dapatkan teman untuk tonton cerita ni. Akhirnya aku dapat drag Apip and Nang. Panggung tak berapa penuh. Ada la rompong-rompong. Sebelah aku kosong! Damn!

Mula-mula aku tutup mulut macam biasa la untuk mengelak aku scream-the-hell-out. Tapi bila dah pertengahan movie, aku boleh tonton tanpa cuba menutup mulut. Maka, bila part-part mengejut, aku akan menjerit tapi jerit sebab terkejut bukan jerit sebab takut.

Seriously, tak berapa puas hati. Trailer gempak gila kot! Apa yang ko tengok kat trailer part-part scary, itu je la part2 scary dia. So, bila tonton movie dia dah boleh expect part2 scary dia. Character makcik cleaner tu takde pun takpe. Takde effect ape pun. Bikin suspen jek! Argh! Tapi bila tengok Syamsul Yusuf lama2, boleh tahan gak. Anyway ni firstime tengok filem anak Yusuf Haslam ni. Jalan cerita simple dan tak disangka, good job anyway. Movie effect, keta lambung2 macam biasa lah, gempak! Sabrina Ali gila huduh bila muke dia nangis kerut2. Tapi kalau dia senyum or marah, dia sangat gojes. Ahaha. Lyana Jasmay macam biasa ar slang2 dia tu. Tak boleh nak hilang. Btw, Lyana Jasmay masih mempunyai rupa kanak2, tak sesuai bawak watak dah kawin! [padahal jeles]

So, overall citer ni not bad sebenarnya tapi maybe sebab aku terlalu high expectation kot. But the RM13 is totally not worth it! Wayang kat Jusco Balakang mahal sangat! Damn it! Should go for Alamanda or Mines. Jauh lebih murah!

Ok. Terima Kasih.

Woot! Tak sabar nak tunggu cerita Kongsi.


Ooooh mamat ni kalau belakun memang kalau tak gelak pecah panggung tak sah ar! Hopefully movie ni tak mengecewakan! Arghhh!

Sign Out.

Friday, January 21, 2011

Fantasi Sang Puteri

Mostly lagu-lagu soundtrack filem senang nak carik. Tapi ada satu cerita ni, macam malaun nak carik lagu dia. Setelah berapa kali try carik dan berapa kali putus asa. Akhirnya aku rajin upload cerita dia dan cut dari movie tu tuk just amik lagu ni untuk dijadikan mp3. Gila rajin! Tau xpe!

So enjoy!



Fantasi Sang Puteri (OST Brainscan: Aku dan Topi Ajaib)

Indah hidup ini
Mencari sang puteri kekasih hati

Dialam fantasi
Duniaku indah bersamamu

Puteri yg ditunggu
Tunggu datang puteramu

Sinar wajahmu bunga berseri-seri
Jadi pujaan semua insan dialam fantasi

Mari kubawa terbang
Jauh kembara ke seluruh alam

Berdua bahagia
Sehingga abadi ke akhir nyawa

Telah ku bentuk awan menjadi hati
Hadiah terindah buatmu sang puteri kekasih hati

Indah hidup ini dialam fantasi
Bersama puteri selama abadi

Tuesday, January 18, 2011

Murtabak Maggi

Bila terlalu banyak tonton cerita chef2 memasak kat TV, inilah jadinya.
Lagak ingin menjadi Top Chef. Bukak bungkus maggi jek dah 5 minit. Ahaha.

So, kami decide untuk bikin Murtabak Maggi..
Hanya memerlukan telur dan maggi. Simple~

Tadaa~

Put some tomatoes for the deco..


Add some sauces such as Sardin dan Mayonise



Lastly add the tomatoes salad. Yummy~


Sign Out

Saturday, January 15, 2011

Tuesday, January 11, 2011

Last Minute Hangout

Isnin, 10 Januari 2011..

Hangout pada hari isnin adelah sanggat pelik. Nenek syana yang datang ke kajang semata nak ajak aku tengok citer wayang hindustan.


Cerita "No One Kill Jessica".
Tapi entah macam mane citer tu dipospon. Shian nenek!
Tapi kitorang tetap keluar tengok wayang.


Cerita "Hantu Kak Limah Balik Rumah"

Tetibe Syana menyatakan hasratnya,

Syana: Teringin nak tengok Paez menari zapin.

Me: Festival Tun Siti Hasmah dia tu bile ek?

Syana: Entah la~

Me: Cube ko sms dia. Kalu tak salah aku this week tapi tak tau bila.


Selepas sesi ber-sms, memang rezeki Syana. Festival tu malam ni~ So selepas wayang, kitorang terjah MMU. Mood zapin pulak malam ni. Ewah~



Montage yang Paez bikin tuk Festival ni..
Aku tengok sekali jek, tak sangka pergi hadir tengok.
Haha~ [hentak2 pale syana]


Tapi kitorang balik awal sebab Syana bawak anak-anak buah dia yang bersekolah keesokan harinya. Lepas gak la hajat Syana nak tengok Paez menari. Haha! Abe Leman!!!!! [hentak2 pale paez]

Sign Out

Monday, January 10, 2011

Sarah's Day

Sarah punye Birthday. We all makan kat hotel as requested by Sarah. Wuuu~ [mate blink2]

Akhirnya kami yahooo melantak buffet.. Sumernye sedap! Sumpah!


Sate yang amat gebu..



Spring Roll ciptaan aku n Tinie.. hebat tak deco? haha



Eskem Baskin Robin tu! Ah terliur!


Anak Tinie! hahaha


Ah ini sangat sedappppp!! Arghhh!!
Tibe2 mengidam salad... glurp~


ABC yang tak berapa nak menjadi..


Dahsyat anak dara makan woo!


Tinie kusyuk mencipta anak~ haha




Tema baju yang sedondon tanpa rancang~ Wuuu~

Selepas melantak makan. Perut kenyang suka hati..
Then decide tuk nak lepak kat Taman Suria KLCC.





Suke!! Dorang ikut je cakap aku
walaupun masing2 penat dan kenyang tahap hippo..


Hari yang sungguh memenatkan..
Malam ni pulak AJL ke 25. Decide tengok kat rumah Athy.

Sambil tengok. Sambil komen.
Sambil kutuk. Sambil gosip..
Kitoranglah Juri tak dijemput. Haha.

Bila iklan jek. Kitorang main game.
Game dancing! Pergh! Hebat giler game ni..

Tinie pulak baru beli dance mat nie..


Maka menyetanlah kami dengan game ni semalaman..


p.s: Happy Birthday Sarah~ Sweet sixteen! Ahaha..

Sign Out

Sunday, January 9, 2011

Sembilan haribulan Januari Twenty-Eleven

Lepak kat tempat biase.. Tiada lain selain McD..

Dengan berat aku mengkendong Encik Canon..
Takleh bagi name stylo, sebab barang bukan milik aku.. haha


Ok mereka jadik seperti kera dapat pisang ye kawan2..
mereka berposing habisan dengan kamera besar..







Kan aku dah cakap.. Mereka berposing habisan..
Dan ini baru sahaja permulaan 2011 ye..
Panjang lagi perjalanan hidup Encik Canon..

Encik Canon~ You're hired!


Peace Pose sangat famous malam ni..
Mereka dah kehabisan idea nak berposing..






Chokolat Cadbury yg dibeli kat Aussie..
Jenis Cookies ni tiada kat sini.. Nyam nyam~
Haish makin gemuklah aku..


Sarah's present from Tinie..
Ouch~ Blink-blink~


What are we trying to do?

Dragon Ballz ada 7 biji kesemuanya..
Tinie try to get one.. hahaha~

----------------------------------------

Anugerah Gambar Terbaik adelah:


Harith comey!
Jadi model akak mau tak harith?
Akak? ahahha.. panggg!!
[hentak2 pale kat jalan tar]

Sign Out