Monday, July 25, 2011

Video "Perodua Lagi Best" Sudah di Submit


setelah penat lelah memaksa orang berlari
memaksa orang ikut apa yang aku mahu
memaksa orang menjerit dekat gunung santubong
memaksa orang menyalak seperti anjing
dan memaksa macam-macam lagi lah..

semuanya demi "Perodua Lagi Best"

akhirnya video ni sempat disiapkan
dan sudah pun selamat diupload

Title: 'Mesti Kasik Tau!'

kalau nak tengok rajinkan diri pergi ke facebook PeroduaLagiBest.. dan carik lah video aku.. boleh je nak upload dekat sini tapi saja nak banyakkan view dekat sane. boleh? haha


Friday, July 22, 2011

ku tetap menanti..



ku akan menanti meski harus penantian panjang
ku akan tetap setia menunggumu
ku tahu kau hanya untukku
biarlah waktuku habis oleh penantian ini
hingga kau percaya betapa besar cintaku padamu
ku tetap menanti

Wednesday, July 20, 2011

Maut?

this thing berlaku pada jam 1:10 am 16 July 2011, aku tengah mengemas barang. aku capai sejadah kecik yang ade seorang member aku ni kasik as hadiah. dekat bawah sejadah ni, aku baru perasan dia ade tulis something.

aku nampak sekali imbas.
p/s: ingat maut tau..

aku terdiam. apip yang dengar aku bace pun terperanjat..

apip: ko biar betul!!

me: err.. ler "p/s: ingat nurul tau"

apip: err

me: tapi serius sekali aku tengok tadi macam maut

apip: iskh.. janganlah bawak sejadah ni, tukar sejadah lain..

me: ala ko ni, mengarut jek!

Monday, July 18, 2011

the making of "Perodua Lagi Best" Video Part 2

scene yang terakhir dah pun habis di-shoot. scene ni memerlukan 2 orang model. so aku pun kutiplah street model ni. seorang makcik yang sempoi lagi comel. serius comel tak tipu. dia ikut je ape aku suruh. sikit pun dia tak rasa nervous or takut. macam expert pulak makcik ni.

so awal-awal tu aku terangkan dekat makcik ni ape jalan cerita scene ni. dengar kusyuk macam paham. so aku rasa dia pahamlah kot. sebab dia dah bace storyline untuk scene ni. so dah kire macam mesti boleh punyalah dia buat.

me: action~

main character kusyuk dengan watak dia. bila sampai part makcik tu, makcik sepatutnya menjerit, tapi dia tak jerit-jerit. main character dah pandang aku. aku pandang makcik. makcik boleh main dengan penyapu.

me: makcik!!

makcik: ye?

me: kenapa tak jerit?

makcik: eh tang bile kene jerit ni?

me: ler.. bla bla bla [aku semangat explain]

makcik: okk semula..

me: action~

main character kusyuk dengan wataknya.
watak makcik pun masuk dalam scene.

makcik: hoi!!

main character buat aksi seterusnya. aku kusyuk dengan merakam. tunggu punye tunggu. aku pandang makcik. makcik pandang aku dengan gaya comelnya.

me: makcik!!

makcik: ape?

me: kenapa tak masuk??

makcik: oh tang bile kene masuk??

me: >_<"


- the end -


Saturday, July 16, 2011

Holiday.. away for 7 days..



doakan saya selamat pergi dan selamat pulang..
last time saya naik kapal terbang
8 tahun yang lepas masa bercuti ke Malawi.
terlalu excited untuk naik kapal terbang semula.
oh i really miss the feeling of flying. hehehe..

Friday, July 15, 2011

the making of "Perodua Lagi Best" Video Part 1


the storyline and storyboard

yes simple je video-nya. dan biasa-biase je video-nya. not really out of box. aku cuba tak menggunakan model yang ramai dan juga prop yang banyak. hanya seorang model je. semalam dan tadi dah mula shooting. ececeh poyo je bunyi. susah nak shoot rupanya. tapi seronok bila mengarah seseorang untuk membuat sesuatu yang kita mahu. kesemuanya ada 4 scenes. first scene dekat dalam rumah. second scene dekat taman botani. yes sebab takde orang ramai. pelakun aku seorang yang pemalu. walaupun ada lah 5-6 orang pekerja-pekerja dekat botani tu tengok ape yang kitorang cuba buat. third scene masih tergendala sebab aku memerlukan seorang lagi model. so still pending, mungkin esok akan di shoot. forth scene, dekat dataran putrajaya. memang ramai orang dekat situ tapi dorang takde lah menganggu dan kitorang pun shoot dekat tempat yang takde orang.

ok itulah dia kisah the making of "Perodua Lagi Best" Video..
harap-harap dapat siap dan submit before closing date. hoyeah!!

sorry ye mas. aku shoot time weekdays la.
kalaulah kau free time weekdays,
dah lame aku panggil kau jadik model aku. serius. hehe

p.s: tak mengharap pun menang.
tapi 1st prize sangat mengiurkan.. >_<"


Tuesday, July 12, 2011

The Perodua Auditions


i really-really want to participate in this contest. 13 more day to go until the closing date. last night aku memerah otak untuk memikirkan idea. wuwoo susah jugak rupenya nak menjana idea kretif ni. pikir punye pikir. i come out with this one idea. then i open a notepad and i wrote the storyline. erk.. i need a bunch of kids. i put the idea aside. keep on thinking. then one idea coming in. i wrote the storyline. hell! i still need a bunch of kids. where will i find these bunch of kids. put aside this idea. then i close my computer and decide to sleep. which i'm hoping to get inspire for the idea in the dream. suddenly.. i'm about to sleep when this one idea come across. i quickly took my cellphone and open the notes application and wrote the storyline.

great~ now it's time for the shooting..

camera~ light~ action...

Monday, July 11, 2011

i just realize..


"i just realize that I force myself
to publish a post in this Blog
and I end up with nothing to write"

Sunday, July 10, 2011

Friday, July 8, 2011

Cycling at Botani

dah banyak kali gak gi Botani ni tuk cycling. tapi setiap kali pergi mesti kaunter nak sewa basikal tu dah tutup. kali ni datang seawal yang boleh. kalau kaunter tutup gak, enough-lah no more next time. tapi nasib sungguh baek, dapat sewa basikal. rm2 jek? murah-lah pulak. aku ingat lagi @athyra_ab cerita basikal warne pink bunyi-bunyi. so aku akan berhati-hati dari digoda basikal berwarne pink. disebabkan seluar takde pocket, aku terpakse pilih basikal yang ada bakul dekat depan untuk letak handphone dan wallet. tapi yang aku pasti, basikal tu bukan berwarne pink. mase cycling dekat jalan rata, okay je basikalnya. tapi bile jalan dekat jalan tak rata, mula-lah dia berbunyi-bunyi macam nak tertanggal sumer part dekat basikal tu...

apip
"hoi!! dah macam nak jual besi buruk aku tengok ko ni"

me
"wahahahaha.. *&^% lu!!"


Wednesday, July 6, 2011

How Can We Know That We're Chasing The Right GUY?



they always said that Libra's Girl have a good sense of instinct and i always thought that i could trust my gut feeling. but everytime i did that, things won't come as i expected. so how can i know that i'm chasing the right GUY for myself? yes for myself, not for others. people say your eye only see what you want to see. i guess same goes to heart. our heart only feels what we want to feel.

so again back to the question. how can i know that i'm chasing the right guy when my heart say he's the one but my head say the other way? i only have two choice. first, to keep on chasing until i know the answer. or second, stop chasing and go on with my life.

p.s: boleh trust ke instinct aku ni?