Thursday, October 28, 2010

This is a joke that not everyone could understand

Dear IT Support,

RE: HELP ME TO DECIDE~

I dont have Boyfriend 5.0, so can I just install Husband 2.0 [new upgraded version]? And how I wish to get free guide installation on Child Beta V3.10?

Recently, I download Mama_Demanding_For_Me_to_Married game and I played for once. Now, I hate the game and want to remove it, but it won't allow me to remove the software unless I install Agree_To_Married software which I dont think the software will benefit my Brain_System and Satisfaction application. What should I do?

Anyway, I'm planning to buy a new operating system called Running_From_Home. What do you think? LOL

Sincerely Sewel,
Fiero aka BYK O_o

-----------------------------------------------------------------------

Dear hafizah,

A very dangerous software u install here, i must say. As most of us know, Child beta v3.10 comes free with Husband 2.0, though there were said a crack version whereby you can install it by using Boyfriend 5.0; which we strongly oppose it.After expiry date of 9 month, ur os will be infected by humiliation virus and life_suffer extended version.

If u may, we can recommend u to lower OS and wedding_gift application requirement to at least a sustainable and fair number; say about 2k - 4k.this is to avoid any complication issues after boyfriend 5.0 upgraded to husband, in terms of memory hogging etc.

gonna resign soon,
Peon.

*****

Dear miss,

I think IT people are not good with this type of version! hahaha..

xxx,
Tinie

*****

Dear miss hafizah,

Child Beta V3.10 is a complimentary, comes with husband 2.0. i already installed the apllication and it is run so well so far. don't forget to try....

xxx,
Mas

-----------------------------------------------------------------------

Dear IT Supports,

Thanks for the reply and advice. I will consider it but not promise to try it immediately because I'm happy with the anti-virus called Single which I never thought could save my Brain system from crash.

Anyway, just in case I or maybe my friends want to try Boyfriend 5.0, where could we get the software from?

Thanks for helping.

Sincerely not desperate,

Fiero aka BYK O_o

-----------------------------------------------------------------------

Dear miss hafizah,

Boyfriend 5.0....hurm...cari kat lowyat! ngah3

xxx,
Mas

*****

Dear hafizah,

in IT, there's a term we called it software life cycle, and so does your anti-virus; its time will end eventually. u cannot stick with ur antivirus forever due to its nature, it will not fit with alot of ...software, like family v4.3, jiran2 and masyarakat spesel edition 6.5.7, to name a few.

to cut short, u can also get the software from me.. im one of the distributor.. i have 3 copies left.. lolololololzz.

gonna resign soon,
Peon.

*****

Dear Peon,

yo mr aidi-czar. i can see you are well of the distributor.. i think you just apply software wife.new 1.0 ... Please do not install another 3 version.. I guess wife.new 1.0 will be the best virus to destroy your OS.. wahahaha..

xxx,
Tinie

*****

Dear Tinie,

r u suggesting we need to install them separately without them knowing they were installed on the same OS? :p

gonna resign soon,
Peon.

-----------------------------------------------------------------------

Dear Madam Mastura,

Where got lowyat? haiyoo~ I want original one, dont want pirated.. LOL

sincerely xxx,

Fiero aka BYK O_o

*****

Dear Mr Peon,

Enough of having one Wife.new 1.0. More is trouble. No need to installed more than once, they all having the same function. Just upgrade them online. [sape IT support skang ni?]

Btw, thanks for offering me Boyfriend 5.0. I will contact you soon if there are no new version release by next 2 years.

p.s: hoping for Boyfriend 6.0 with crack version + free child beta V3.10 will release soon..

sincerely xxx,

Fiero aka BYK O_o

*****

Dear Miss Tinot,

Jom jalan2 carik CD original Boyfriend 6.0 jom~ LOL

sincerely xxx,

Fiero aka BYK O_o


Wednesday, October 27, 2010

OMG

Jam menunjukkan pukul 10 pagi. Aku drive kereta dengan gaya pantas dan sopan lagi kacak. Meluncur laju diselekoh sambil enjoy nyanyi dalam kereta. Dari jauh aku ternampak kelibat manusia di bawah pokok tak jauh dari tempat parking kereta.

"Cantik pula baju kurung orang tu", kata aku dalam hati.

Serius cantik dari pandangan mata aku. Walaupun jauh tapi dapat aku nampak baju kurung yang cantik tu.

"Apsal kaku je orang tu?", kata aku dalam hati lagi.

Semakin dekat kereta aku dengan tempat kejadian, baru aku sedar...

"Astaghfirullah Al Azim~", istifar panjang aku.

Bukan orang.

Tuesday, October 26, 2010

Tak baik percaya



My zodiac this week prediction. Bukanlah nak percaya sangat tapi boleh la nak percaya sikit2.

Pekerjaan: Terus bermasalah
[memang masalah betul, hampir giveup tapi so far aku dah gain semangat]

Keuangan: Beruntung
[its happen today! Blink2 i tengok $$, haha]

Ok sekian

Monday, October 25, 2010

Tak suka benci sayang

"Macam mana nak orang sayangkan kita?"

"Kalau kita nak orang sayangkan kita, kita mesti sayang orang dulu."

"Tapi penat sayangkan orang, orang tak sayang kita pun."

"Kalau betul-betul ikhlas, sesuatu perkara tu tak diminta dibalas."

"Macam mana nak tahu orang tak suka kita?"

"Boleh nampak lah."

"Benci dan Tak suka tu sama tak?"

"Tak suka tu polite sikit kot dari Benci."

"Apa kau buat kalau orang Benci kau?"

"Kau rase?"

"Benci orang tu 2 kali ganda?"

"Tapi orang kate, benci tanda sayang."

"Pale hotak ko, cemburu tanda sayang la!"

"Then, benci tanda nya ape?"

Friday, October 22, 2010

Die Die Die

This morning dapat email mengatakan half2 program pun kena present progress. Damn~ Seriously feels like dying. And no mood for working today. Supervisor pun takda, semalam katanya gi bengkel kat Peedee. So, I'm working from home today [kerja la sangat]. And dapat on9 YM sebab internet kat rumah tak banggang macam kt YouKayM.

Sekian


My Jantung Drop~


Email yang membuatkan jantung aku terbenti 5 second,
otak blank 3 saat, tahap kecuakkan yang tragis.

Rupanya salah orang!

Thursday, October 21, 2010

Saya tak mahu


Oh please, saya tak mahu kena present progress research..
Please make exception for those who half-half program..
Plizz~ I'm begging!!

Tuesday, October 19, 2010

Everybody must had one..

Encik Kerajaan: Dah advertise?

Budak Kasar: Belom.. [sambil tgk Habil Qabil]

Encik Kerajaan: Bile nak buat?

Budak Kasar: Ye malam ni buatlah..

Encik Kerajaan: Internet bukak?

Budak Kasar: ... [angguk2 pale konon concentrate tgk Habil Qabil]

.
.
.
.
.

5 saat kemudian..

.
.
.
.
.

Encik Kerajaan: Bila kau nak buatkan facebook untuk Abah?

Budak Kasar: ... [pandang dgn wajah kurius]

Encik Kerajaan: Tolongla buatkan satu~


Semua mahukan satu akaun untuk Facebook. Aku fikirkan Encik Kerajaan tidak ambil pedulik semua rubbish ini. Mungkin lepasni Mak pulak inginkan satu akaun Facebook. Sebab lately ni Mak dah ngendeng2 merayu nak guna laptop aku konon nak belaja gune internet. Wah, apekah sudah terjadi? Inilah dikatekan ANJAKAN PARADIGMA.. Seyes aku tak tau pun ape maksud term tu, tapi saja nak guna. Hahaha~

Wednesday, October 13, 2010

Jangan balik lepas 7 malam

Bangunan yang agak berumur di fakulti ni, aku kat tingkat 4. Sunyi. Yang hanya kedengaran adelah dentuman setiap pintu bilik-bilik di sebelah. Bunyi tapak kasut highheel kadang2 pun dapat dengar. Bunyi kunci untuk membuka pintu jelas giler dengar. Apa lagi kalau orang sebelah mengumpat, boleh lah dengar sikit2. So aku untuk mengelakkan mendengar menda2 yang annoying seperti itu, aku pasang lagu. Kadang2 orang sebelah pasang lagu pun aku leh dengar. So, tak mustahil orang sebelah tak dengar lagu aku. Lagu joget kelate lak tu. Layan habis~

Tepat 5:00pm,

She: Kalau nak balik, jangan lebih dari pukul 7 malam tau~

Me: Erk.. kenapa?

Time ni muka aku dah penuh excited + takut tuk mendengar cerita2 misteri di Blok ni. Ada jugaklah harapan untuk atleast dapat tahu sedikit sebanyak tentang kisah misteri kan. Maklumlah kisah camnie menarik perhatian sungguh, walaupun jauh disudut hati ni gila penakut kot.

She: hahaha [dia gelak manja]

Me: ..... [muke dah bercampur baur]

She: Awak tak tahu ke?

Me: Erk.. tau ape?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

She: Pagar depan tu, guard tutup pukul 7, kalau balik lepas kul7, jawabnye kereta tak leh kluar

p.s: Warghh!! Bikin suspen!!

Love at First Sight

Adakah korang percaya cinta pandang pertama? Hurm.. sepatutnya cerita2 macam ni dah takde dalam kamus hidup aku. Sepatutnya aku dah mula bercerita tentang persiapan perkahwinan aku ataupun lampin ape nak guna lepas aku beranak nanti. Semua tu mungkin lagi 5 tahun akan datang. Tapi disebabkan tengah dengar lagu Never Be Replaced by 1st Ladi, mood malam ni bertukar ke mood cinta.

Aku selalu bila terpandang seseorang, seseorang tu pun pandang aku. Then mata aku dah blink-blink bersinar bak sinaran suria terpancar di longokan emas. Tapi orang tu berpaling tanpa sebarang reaksi. Ah, bosannya jadik diri aku!! Nak jadi owang lain bley tak!!

Diantara watak2 yang ingin aku sandang:

1) Watak seorang gadis yang berhijrah dari sebuah negeri ke negeri yang lain untuk mencari cinta sejati, tanpa dia sedar, cinta sejati dia pun dah lama berhijrah bersama-sama dengan dia..[oh kisah ini poyo, sile skip ke watak seterusnya]

2) Watak seorang gadis kampung yang lasak, yang mempunyai seekor kuda sebagai binatang peliharaan. Bapaknya memiliki kebun bunga. So, kerja dia just jage bunga2. Haha~ Fun!

3) Watak Vampire + Witch~ Ngahahaha~ [ok nextt~]

4) Watak ala2 street fighter. Nama gelaran aku Fiero de fear.. Senjata aku adalah whip.. ngahahah~ [tibe2 rase berkuasa]


5) Watak seorang gadis yang bisu yang hebat bermain seruling..

6) Nak jadi Siti Nur Haliza Bley?

7) Nak jadi bini dato sheikh muszaphar shukor bley?

ngahahaha [hentak2 pala kt bantal busuk]

p.s: bluekk~ Life must go on~


Monday, October 11, 2010

Tengok Gambar je la


1 Oct 2010

Along Nikah


Chocolate as Hantaran made by me


Happy pernikahan~ *wink

Note: Sorry tak pat datang sanding the next day,
saya terlalu jeles tengok orang kawen sbb tu xleh dtg [alasan]
ngahaha

-----------------------------------------

2 Oct 2010

GBM gathering





Note: Thanks for the surprise Nyet~
Patung tonggeng gediks tu aku bayangkn macam korg~
Ahak~

-----------------------------------------

3 Oct 2010

Teater Muzikal Tun Mahathir Mohamad


Ye, ianya hanyala sekeping kadbod~
Terima kasih, sila layan ye~

Note: OMG~ Love the show so much.
I cried~ Wuhuuu~
Thanks Syana sebab jadik peneman.
Dan Thanks sekali lagi amik gambau aku ngn zizan..
i loike~ ahaks~

-----------------------------------------

9 Oct 2010

Olin Nikah



Nikah sudah kamu~ Congrats~

Note: Gambar tak banyak
sebab terlalu jeles tengok orang kahwin [alasan lagi]
ahakss~ dah2 sile scroll bawah~

-----------------------------------------

10 Oct 2010

Along Sanding


Semoga berkekalan yo~

Note: Moment yang terindah sentiase berlaku on the last part,
masa lagu joget kelantan dimainkan, semua menari sama2
that moment memang best~

n_n

10.10.10

tarikh cantik tu aku sedar harini.. dan berkata dalam hati, "oh semalam ke?". Semalam kat majlis Along, terlalu cepat masa. Tak sedar 10.10.10. Takpela, kita nantikan 11.11.11. Yang ni lebih cun~ hehehe


Thursday, October 7, 2010

Isu Bahasa Melayu di Universiti KM



*****


*****


*****


*****


*****


*****


-------------------------------------------------------------------

p.s: inbox aku dipenuhi dengan email-email reply dari isu ni
apekah je la..

Solution: If you receive any email that use other language,
kindly use your brain to use any web service
such translate to translate to any language that you understand.

*****

Steps:

Copy the email content..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Untuk pelajar sarjana di bawah program Kerja Kursus dan Tesis(KKT)yang
layak untuk sesi viva pada bulan Januari 2011, tarikh-tarikh penting
adalah seperti berikut:

(1) Penghantaran Borang Notis Penyerahan Tesis:Sebelum/pada 8 Okt.2010
(2) Penghantaran Tesis: Sebelum/pada 10 Dis.2010
(3) Viva (tentatif): 27 Jan 2011


Untuk pelajar sarjana yang layak untuk sesi viva pada bulan Mei 2011,
tarikh-tarikh penting adalah seperti berikut:

(1) Penghantaran Borang Notis Penyerahan Tesis:Sebelum/pada 17 Dis.2010
(2) Penghantaran Tesis: Sebelum/pada 4 Mac 2011
(3) Viva (tentatif): 12 Mei 2011

Sekian, harap maklum.

2. and go to the website, choose Malay to English translation,
and it will translate..

And Good Day.

For graduate students under the program, course work and thesis (KKT) are
qualified for the viva in January 2011, important dates
are as follows:

(1) Notice of Submission of Thesis Submission: Before / on 8 Okt.2010
(2) Submission of Thesis: Before / on 10 Dis.2010
(3) Viva (tentative): January 27, 2011

For graduate students who are eligible for the viva in May 2011,
important dates are as follows:

(1) Notice of Submission of Thesis Submission: Before / on 17 Dis.2010
(2) Submission of Thesis: Before / on March 4, 2011
(3) Viva (tentative): May 12, 2011

Thank you.

n_n



I feel young

Harini membincangkan kisah kahwin-kahwin dengan mak and wanie.

Fakta-fakta:
- Perempuan lebih banyak berbanding lelaki (4 wanita : 1 lelaki)
- Perempuan kena berebut lelaki
- Perempuan tak rela dimadu
- Isteri kedua dipandang serong oleh makcik2 (dicop as perampas)
- Di Universiti, perempuan lebih banyak
- Perempuan zaman sekarang lebih enjoy single <-- ini sendiri punye fakta

So, kesimpulannya.. Ianya adalah logik untuk zaman sekarang ini, ada segelintir perempuan yang akan tidak berkahwin sebab kekurangan lelaki.. Sorry mak~ [pandang mak dengan penuh hampa]

Orang kata, "Kalau ada yang mahu tu, terima je la"

Ye, mudah je untuk melafazkan [skematik giler ayat], tapi itulah masalahnya, takde orang mahu~ Huh~

Ok enuf... Penat pikir pasal kahwin. Sana sini sibuk orang kahwin lah tunang lah. Happy ke aku tengok? Opcoslah happy. Tapi ada sedikit cemburu tengok orang lain boleh nikmati kehidupan yang normal macam tu. Apa lah nasib labu?!

p.s: Saya rasa saya masih muda..

Wednesday, October 6, 2010

Mood updated!


"Saya emo!"


p.s: Bile mood tunggang langgang,
gambar di FB akan berubah..