Monday, December 31, 2007

Chit Chat the nite b4 new year

Saje nk tulis banyak2 kt blog sebelum berlepasnye 2007...nk menikmati saat2 2007 ni sbb ianya hanya akan berlaku sekali je seumur hidup...lepas ni 2007 xkan muncul lagi...so, nikmatila saat2 akhir 2007 ni dan terima la 2008 dengan hati yg terbuka dan azam yg baru...mmg sayang nk tinggalkn 2007 sbb byk kenangan berlaku...dan aku suke dgn umo aku mase 2007 iaitu 21 tahun...malam td dok chitchat ngn dak2 mode box...kongsi2 segala cerita sepanjang kitorg kenal dan pengalaman2 lame...mmg xdinafikn bahwa internet dh menjad sebahagian dari hidup aku walaupun dulu aku bley je hidup tanpa tenet...tp skunk dh lain...internet mmg SyOkkkk woooOOo~~...naseb baek hati aku terbuka tuk memujuk abah tuk pasang....ni sumer gara2 BPR punye subjek...kalu mas xpakse pun xkan menjadi punye...so, thank to all yg berkenaan...ngee~~

aku tido lambat semalam tp naseb baek bley bangun awal...mate pun celik jek, xbape ngantuk...ni gara2 chat ngn aman n paez sampai kul6...memasing nk tunggu subuh punye pasal sbb takut terlajak...wakakakaka...aku kongsi macam2 ngn dorg....dorg pun xkurang...kitorg banyak flashback ape yg berlaku sepanjang kitorg kenal sesame sendirik...pasal erry yg masuk audition OIAM...bongok tul ar pakcik tuh...serius malu jek...dh baek2 jadik pelakun tuh, concentrate kt satu bidang je la...klakor tul...penat aku gelak kn dia semalam...iskh3

semalam aku dpt tau something yg aku menyesal tau...sbb ianya bukan menda yg aku nk dengar...ianya menda aku paling takut skali tuk tau...sbb ianya dpat mengubah perasanan aku...mmg on the spot, air muke aku berubah...naseb baek la chat online...kalu jumpe depan mate...maunye muke aku dh merah padam dah...erm, baru aku sedar yg the thing wont ever happen in my reality life...in dream n fantasy maybe it could happen...

so, b4 aku melangkah ke alam 2008...nafas baru, cahya baru, alam baru...aku akan lebih berjaga dan sedar yg hidup ni bukan dongeng dan bukan rekaan semata-mata...aku kena sedar sumer tuh...dan aku bersyukur aku dapat tau segalanya semalam sebelum segalanye sudah terlambat...thank God~~!!

Saturday, December 29, 2007

Project Project Project.....

29 December 2007

Gilak gilak gilak....~~~!!

Dah masuk minggu keempat ni dan aku masih xjumpe supervisor aku(Pn Jun)....dan yg bestnye, projek aku pun xjalan....ini sudah melampau...ape nk jadik ni...mmg aku rase kena sumpah disebabkn aku menipu ngn parent aku...Ya Allah, berikn lah hambamu ini ketabahan kecekalan dan keberanian tuk menjalani hidup2 mendatang...

Oh Noooooo~~~!!

Focus focus...konsentrasi plezzzz~~!!

That "Guy"...

Wuish..mmg xde menda lain aku nk citer ngn diri sendirik selain dari kisah Mamat sekor ni...erm, what else can I said...hati dah beku, hati dah tawar, walaupun jauh disudut hati aku masih mengharap...skang tengah dengar lagu ni...cam kena jek ngn perasaan aku skang ni....cume tang penganti tu cam xbetul la...oh Ya Allah, sesungguhnye aku sakit hati sangat...tp aku xtau ape yg aku sakit hati ni...aku benci kt dia...name dia pun aku xleh sebut...dengar pun xleh sbb tersangat benci...SAKIT HATI~~

Terlalu Cinta By Rossa

Jangan dekat atau
Jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa
Karena tak memilikimu

Ku coba jalani hari
Dengan mengganti dirimu
Tapi hatiku selalu
Berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini
Terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa
Menjauh dari angan tentangnya

Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya
Aku terlalu cinta dia

The Bad Story of mine

Tetibe nk citer pasal my abah yg sangat suke komplikated kan hidup, tension aku...lagi2 this story is about me where I lied to my abah that I finished my study while the truth is...

"Aku extend becoz of my project 2"

Abah xtau ni...tp its not my fault anyway..aku mmg plan tuk abiskn pun...tp tetibe jek laptop kena serang petir and paham2 je la kan...projek aku terbengkalai...dah la aku xde buat backup...yela disebabkn yakin punye pasal...and by that time pun aku tgh final exam...so, I had no choice...I have to lie...becoz I dont want to get any tension during the exam...

So, until now....in his mind [paham2 je la ek...malas nk taip]...aku masih xbgtau hal sebenar...just hope that he would understand me...

"Abah....maafkan Ija"

.:: Know what u feels ::.


Saturday, December 22, 2007

Lalutan Hari Ini

22 December 2007 : Hari ni dok kt dalam bilik sambil merenung kt luar tuh, awan gelap and for sure hujan kejap agi...tp kejap agi nk kuar gi JJ(Jalan-jalan tau, bukan Jaya Jusco)...tetibe plak aku nk citer pasal perasaan, ntah nape...semalam aku punye hati manyak sakit ler, sakit hati ngn sorg yg bernama D(bukan name sebenar), tetibe rase menyampah ngn dia n satu gang dia...iskh xleh nk luah lebih2 sbb menda ni xde org yg paham...biasela, aku kan mempunyai masalah ngn perasaan yg xberape stabil...kejap2 ok, kejap2 sewel...erk, dah name pun manusia...oit, ape citer lari topik ni...back to citer ttg D and the gang...nasib baek la den xberape kenal ngn depa satu gang ni...nak kate lelaki sejati pun bley...tp kadang2 tu tgk cam gay satu gang pun bley...tp ade perasaan nk kt pompuan(pompuan yg cantik je la..)...arrgghhhh~~!!! tidak...aku dh kantoi kan identiti dorg...xpela, bukan ade org bace pun blog babun merapu aku ni...rase2nye dorg ni bisexual kot...uish, aku dah fitnah org(tarik balik)...ntahla, just nk speak out my opinion about guys yg camni...sbb tu aku xsuke tgk citer2 cinta...amat benci skali citer2 cinta bcoz sumer citer tuh bongok and ah senang cakap bodoh ar citer2 tuh sumer...lagi2 citer2 cinta pandang pertama...lagi cam sial...kalu citer budak2 gedik lagi den xleh bla...arghhh~~!! nasib baek aku x gedik...

serius s@#&!! aku dh melalut tahap gaban ni...xpenah aku melalut sampai tahap gini kt blog...ah janji geram sakit hati aku lepasss...wakakakka...chow cin cau...~~!!

Sunday, December 16, 2007

Samudera By Nora

Nyanyikan ku gemuruh di irama
Melewati hamparan hati
Ku menanti sejuta suara
Yang memanggilku serikandi

Di pasak maya pada
Akan aku gegarkan
Embu azimat nan sakti
Dan bercurah awanan
Akan aku luruhkan
Menitis emas menghujan

Ku serakkan tautan kiambang
Sebelum ku jejaki gelombang

Jika tak ku temu kekuatan
Ku ratib semangat kebangkitan
Lautan bergelora
Tidak gentar ku rempuhi

Pelayaranku, biar tenggelam tak melara
Perjuanganku, sinarnya membelah samudera
Sinarnya membelah samudera

Cahaya lantera yang ku bawa
Mengharungi perjalananku
Lindungi dari badai prahara
Tetap bertahan sanubari

Ku serakkan tautan kiambang
Sebelum ku jejaki gelombang

Jika tak ku temu kekuatan
Ku rabit semangat kebangkitan
Lautan bergelora
Tidak gentar ku rempuhi

Pelayaranku, biar tenggelam tak melara
Perjuanganku, sinarnya membelah samudera

Jika tak ku temu kekuatan
Ku rabit semangat kebangkitan
Lautan bergelora
Tidak gentar ku rempuhi

Pelayaranku, biar tenggelam tak melara
Perjuanganku, sinarnya membelah samudera
Perjuanganku, sinarnya membelah samudera

Saturday, December 15, 2007

Thursday, December 13, 2007

K.A.W.A.N

1) kawan tu bkn mcm main FUTSAL. Mula-mula kejar..dah dapat sepak..


2)
kawan tu bkn mcm main SKATE. Mula-mula gosok..lepas tu pijak..


3)
kawan tu bkn mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..


4)
kawan tu bknnya mcm PAMPERS.. dah pakai, buang..


5)
kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.


6)
kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah takde..hujan gerimis baru muncul..


7)
kawan tu bkn mcm KERETA. Rosak skit,jual.. ambik kereta baru..


8)
kawan tu bkn mcm CHIPSMORE.. skejap ade skjp takde..


9)
kawan tu bkn mcm BANK. Bila dah takde duit, pegi kat sana ambik.


10)
lagi..... kawan tu mcm ape ye???? Haa..kawan tu mcm AWAK LA. . bila saya hantar msg, awak akan baca msg saya dgn teliti sampai habis.


Walau ape pun tanggapan org tentang kawan.. bagi saya, kawan tu penting. Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya. Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara. Yang penting, seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya. . :)

Tuesday, December 11, 2007

Fun AT Jom Heboohhhhh....

8 & 9 Disember 2007
seronok2...hehe...jadik krew tuk jom heboh...
walaupun penat tp besttt...
ngeee....pengalaman yg xkan ku luperkan...
nak jadik lagik lepas ni..nak jadik lagi...
nak lagi nak lagik [sambil hentak2 meja]
ahahhaha..

.:: pic wif erry kt JSC ::.


.:: wif the JSC krew ::.


.:: walk to remember ::.


.:: e-one and iqram ::.

Sunday, December 2, 2007

2 Disember 2007

aduhai cepat sungguh mase berjalan...kejap je dh disember...jap je dh nk masuk 2008...
belum puas lagi ngn 2007, x berape ingat ape yg berlaku mase 2007...

semalam aku,wani,athy n monie gi tgk movie citer enchanted...citer yg mmg totally fairytale where everything seem so fantasy...does it easy to find ur true love? how did u know that u made a right choice? can we be choosy? or we must take whatever come? how can people found, break up and found again? why is it too hard for me to believe that true love does exist? true love? duhh, its only a fantasy...wont happen in a reality...especially in my life(to be specific)

whatever it is...the enchanted was really a great story to be watched...i'm happy and feel the enjoyment after watching it...the girl(Giselle) make life shud not be treated too complicated...she can adapt and survive in an unknown world...be sincere as she can...and the prince edward sacrifies to find his bride, eventhough they just meet one day and decide to marry after all...

all the songs were really nice to be heard and bring to a fairytale and fantasy life once I listen to it...this mean i'm happy....

~~life is not too complicated as u think it is~~

Friday, November 30, 2007

30 November 2007

Salamzzz...

setelah sebulan lebih aku xtulis kt blog nih, rase rindu plak...
walaupun hanya aku sorg je yg tau blog nih...aku la admin,aku la member, aku juga la public....ahhaha....seronok biler hidup nih hanya kiter dan dunia kiter, tanpa memikirkan org lain...masalah pun xbyk timbul....

byk yg telah berlaku sepanjang aku xtulis blog nih...sampai aku pun luper ape yg nk dikongsi bersame....

harga membetulkan laptop nih adalah RM700, mak ai pokai duit...modem pun rosak gak..hampeh...tragis sungguh hidup aku nih...

tp aku percaya sumer yg berlaku tu ade hikmah disebalik sumer tuh...walaupun aku terpakse BS(belum selesai) projek aku kerana laptop aku dh mampos...hehe

xpe2..aku redha dgn ketentuan Ilahi...aku tau Tuhan sayang kt aku...dugaan yg dia beri tuh mesti aku bley lalui dgn tabah...chewah,ayat cam dh insaf jek..kuikui

semester dah nk start 3hb nih...aku dh xde kelas..cumer projek je yg terbengkalai...yela sepatutnye aku dh abis study pun....huhu...result dh pun kluar, seperti yg dijangka...aku xdapat kepujian dekan, dh mmg subjek susah nk score...tu pun aku dh bersyukur dpt result cam tuh...hehe...

rasnye aku xbley nk ingat ape yg terjadi sebulan lebih...so sampai disini saje la aku tulis blog aku...

~~~Proud to be ME~~~

Friday, October 12, 2007

12 October 2207

One more day to Raya...dont know why, but for this year of Raya, I feel damn happy n excited...tp kan xtau naper, aku rase cam this gonna be my last raye...astagfirullahalazim!! ntahla, xnk pk menda tuh...hopefully my feeling is completely wrong...kawan2 uniten aku sumer dah balik kampung memasing, rase giler sayang kt dorg n rase sedih tahap max biler dorg sumer balik raye...padahal 2minggu jek..pastu dorg balik la sini, pasal ader exam....tp ntahla, hati ni rase sayu n syahdu...

Wednesday, October 10, 2007

SELAMAT HARI RAYA TO ALL..


End of the BPR class....

Abis dah kelas bpr...
really gonna miss the class
becoz class tuh mmg best
sbb student2 dier yg cube tuk lawan geng senior ni
...ahaha...
anyway, kiter sumer adalah yg terbaik...
chaiyook for future...
and to all my team mate Bumblebees,
hope sumer ingat keseronokan kiter sumer
semasa membuat bpr punye projek...
sematkan bees diminda korunk...huhu


Never Be Replaced...







[Chorus] Baby I love you and i'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we make can never be erase
And i promise you that you will never be replaced
Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we make can never be erase
And i promise you that you will never be replaced

I love you yes i do
I'll be with you as long as you want me too
Until the end of time
From the day I met you I know we've be together
And now I know I wanna be with you forever
I wanna marry you and i wanna have your kids
Thinking never compare to feel enough to kisses
I can say i'm truly happy to the same
You've made me think I'll die and live my life hesitate
There's never been no doubt in my mind
That i'll regret ever having you by my side
But if the day come that i'll have to let you go
I think that something I should probadly let you know
With everything that i spent with you
Then i will miss you cuz i'm happy that i have you at all

[Repeat Chorus]

I feel for you yes i do
I'll be with you as long as you want me to
Until the end of time

My Little Frenzy...


4 October 2007

Happy Birthday yg ke-21 To MySeLf...huhu

.:: the touchable cake ::.
.:: me, stephen, monie n wanie at McD Equine Park ::.
.:: Thank to all ::.

Today ade presentation BPR, aku n athy yg present...mas jadik enter executive...haha...aku mmg doa bebanyak supaya pn ros suke ape yg kitorg buat...skali present 10minit jek, sepatutnye xlebih 20minit...grup lain siap xcukup mase...kitorg bley present sekejap giler..tapi yg best nye tuh....pn ros puji kitorg giler2..."The Best Finding is from BUMBLEBEE"....huhu...happy giler xingat punye...dah la besday aku plak arini..mmg tuah aku lah...pn ros siap suruh satu kelas beri tepukan kt kitorg...huhu...mmg berbaloi giler...happy lerrr!!
Pastu berbuka ngan athy, mas, olin n ckin...dah lamer xjumpe ckin..akhirnye dapat gak berbuka ngan dia..hehe...makan kt Rimbun Klasik jek..seronok lepak ngan dorg...gelak2 xingat dunia...
lepas tuh malam wanie nk belanje aku...
Actually mmg aku dh agak yg monie akan datang malam tuh...sbb nye naper wanie nk gak belanje aku malam tuh...pastu belanje aku McD jek...hampeh...time tuh akku dh syak dah yg mesti ade something gonna happens...aku jangkakan monie akan datang...mmg betul la dia datang...tp yg xdisangka tuh, stephen pun ade skali...aku sgt sgt sgt sgt sgt terharu...terharu giler tuk ape yg dorg buat...aku xminta pun sumer tuh...huhu...just enuf if korunk sumer xluper jek kt aku...akhir kate dr aku, smuga persahabatan kami sumer kekal abadi...Luv U all!!

Sunday, September 30, 2007

The Day He Went Away...

30 September 2007
It is a note that Afif left for me & wanie...
he so scared for his PMR...so shiannn...
The day before he went to his friend's houz(shahrul mat jiwang),
he cried like a baby...
and he wrote a note for me & wanie...
.:: Best of Luck for Mohd Afif B Mohamad ::.
Our Love will remains and we'll pray for ur blessing...Aminn

Are there a reason why I been born?

This is what been playing in my head at this moment...
I cant think about what will happen to me in my future...
sometimes i coudnt bear to think...
I tend not to think eventhough I'm thinking about it...

Ya Allah, are there any reason why I been born into this world...

Right now, I'm listening to my favourite song which I called it "
calm-peace" song where it is the only song that can make my mind rest in peace....
I feel happy while listening to it...
Sometimes I cry until I let my tears drop...

Really weird huh, when a song like that can give a thousand feeling...

While I'm listening to the song, I will close my eyes...
Keep on breath in and out...
I follow the song...
Each time I listen to the song,
I will imagine different things depend on my feeling that time...

I could imagine my self alone in a jungle like a fairy...
drawing something....
feel the leaves fall down to the ground...
the birds singing for me...
the butterfly accompany me...
where there was a waterfall...
no harm been made...
its just me and the nature...
Feel so peacefull......
And this is what I dream for my life.......

Wanie said
'Jiwang' coz can cry for a song....
But thats not '
Jiwang'....
thats what been called a
feeling...

Friday, September 21, 2007

20 September 2007

Arghhhhhhhh..............
BPR case study, tensionnye...!!
Sampai skunk aku still tak tido lagi...
Badan dah sakit belakang tahap gaban...
Nafas dah termengah-mengah...
Aduh, gua ngantuk giler sey...

Nasib baik berjaya menyiapkan Report tue...
Ntah betul ntah tidak, tu nasibla...
Janji siap!!

Hahaha....
Sorryla tengah sengal sbb xtido lagi nie...hehe

moral of the story: Jgn On internet kalu tgh buat kerja...kuikui

19 September 2007 - Rabu

Happy Birthday to Monie!!!!

That's all I can said and I wish 4 ur happiness and success....

My Friends...UniTEniSt...

Wednesday, September 19, 2007

18 September 2007 - Selasa



Happy Birthday to You...
Happy Birthday to You...
Happy Birthday to Erda...
Happy Birthday to You...

Yeah, Yang formatkan lappy aku...hehe...tapi aku xtengok lagi dh ok ke x lappy tue...

Thank for Athy and Yang...!!

17 September 2007 - Monday

Me, Niza, Erda, Aden and Athy at Village View


Me, niza, erda, aden and athy berbuka same2 at Village View...
celebrate birthday erda skali...birthday dia esok 18/9...
tapi kitorg celebrate awal sbb dh erda ade kat sini...
huhu...makan,makan,makan...kenyang perut aku nie...
Alhamdulilah!!

Last year I upgraded...

Dear Tech Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the performance of flower and jewelry applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0
In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs, such as Romance 9.9, but installed undesirable programs such as NFL 5.0 and NBA 3.0.
Conversation 8.0 no longer runs and Housecleaning 2.6 simply crashes the system. I've tried running NAGGING 5.3 to fix these problems, but to no avail. What can I do?

Desperate


Dear Desperate,

First keep in mind, Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an operating system.
Try to enter the command: C:/I THOUGHT YOU LOVED ME and install Tears 6.2.
Husband 1.0 should then automatically run the applications: Guilty 3.0 and Flowers 7.0.
But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0, or Television 6.1. Television 6.1 is a very bad program that will create Loud noises ( WAV files) and does not get deleted.
DO NOT install Mother-In-Law 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0.
In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider buying additional software to improve performance. I personally recommend Hot Food 3.0 and Cheerfulness 2.0.


Good Luck,

Tech Support

Tuesday, September 18, 2007

16 September 2007

aku tension dengan keadaan lappy aku yg dh hampir2 nk menghembuskan nafasnye yg terakhir, mmg serius dh nazak...rase cam kalau dia dh xleh nk bukak,mmg aku tanam dia betul2...huhu

malam chat ngan erry aka Joffry(ManjaLara)...haha...poyo jek...mmg la dia xsefamous mawi...tapi dia xlah sehamster Jehan...haha...walaupun aku bukan pun minat sama dia tapi dh ala terlanjur add as friend kt myspace, dia plak online...ape lg amik la peluang...muahaha

Ape2 pun lepas sikit tension aku kt lappy aku yg dh teramat geram xtau nk buat camne...

.:: aiseyman, macho x?? uhuhu::.

15 September 2007

Bukan citer lawak eh nie...citer kisah benar...

Ada sorg pakcik ni datang,nk jumpe penyewa rumah dulu yg kitorg duduk ni...tapi org yg dia nk jumpe xde...dia nk minta org tu tolong anak dia yg cacat...org tu mmg pernah cakap if ade ape2 datang jumpe dia coz org tu selalu tolong anak dia yg cacat tu...

Abah yg sememangnye baik hati menghulurkan sumbangan ikhlas...oh,abahku yg baik...sayang abah sbb mulia hati...

Ya Allah,aku bersyukur sangat2 sbb aku xla begitu papa kedana seperti sebilangan kecil org yg xbernasib baik kt dunia...janji aku dh xrungut lagi...syukur dengan ape yg ade...

Alhamdulilah...hehe

14 September 2007 - Jumaat

.:: Kak Nisa n Nurul ::.

Second day buka puasa...tapi aku xpuase pun...haha
aku buka puase ngan budak2 SONY...
kak nisa last day of working in Sony...lepas ni dia balik Sarawak...
xtau la plak ape future plan dia...
harap2 dia cepat temu jodoh...huhu
cakap org je aku nie,sendirik xde lagi...
jumpe Nurul,biasela dia citer kisah dia...
Nor pun ader...Nor dh banyak cakap dah sekarang,tak macam dulu...
and dak laen sumer aku xkenal,sumer trainee baru ES,C&B,STD...
sedih sgt biler say goodbye time nk balik tu...
yela,ntah biler lagi la agaknye jumpe dorg,lagi2 kak nisa...
khamis ni dia dh fly ke sarawak...sedih2...
hopefully kalu ade takdir,jumpe la kitorg nnt...

Friday, September 14, 2007

Cerita Minah Blonde...

There was a blonde and she wanted to buy a TV and so she went to a store to buy a TV.
She goes in the store and looks around and finds a TV she really likes.

She goes up to the man at the cash register and says
"Hey can I buy this TV?"

The guy says
"No, I don't sell any thing to
blonde!"

Sad, she leaves the store but then as she is passing a salon she has a good idea ( for once) she thought
"I am gonna dye my hair."

The next day she comes in the store with black hair she finds the TV and says
"Hello. can I buy this TV?"

"No, I don't sell to
blonde"

Well, this dyeing her hair a different color goes on and on at last she dyes she hair
blue, comes in and says
"Can I get a TV?"

"No, I don't sell to
blonde." he said for the 6th time.

"But how do you know I am a
blonde?"

"Because miss that isn't a TV, it is a microwave."

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Dah berpuasa dah...tapi aku xbley posa...period daaa...
first day plak tu...xkasi chance aku langsung nk posa...haha
tapi lebih baik posa dari aku menahan sakit period nie...
xtertahan aku...sakit nk mamposss....plus dengan sakit perut cirit birit lagi...
Dugaan sungguh hidup nie...huhu

anyway SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK...!!!

p/s: xsabo nk raye...

Kisah Kavita, Mutusami dan 4 anak mereka...

Mutusami yg sakit tenat dkelilingi saudara-mara & isterinya, kavita.
Keempat-empat anaknya pun ada sama, cantik dan tampan, kecuali yg bongsu-
kurus, hitam dan hodoh pulak.

Mutusami berbisik kpd isterinya, " sayang, betulkah anak bongsu kita ni dari pada darah
daging abang? Abang hendakkan kepastian sebelum abang meninggal dunia. Abang akan
maafkan sayang kalau sayang be....."

Kavita memintas, " Ya, bang. betul, dia anak abang. saya bersumpah, abang adalah
ayahnya."

Mutusami mati dengan tersenyum. Kavita pula mengurut dada, dalam hatinya berbisik,
" NASIB BAIK DIA TAK TANYA PASAL YANG TIGA LAGI"

Please Pisahkan Aku Dengan Dia...

Dia adalah lappy aku...aku sgt malang sbb ape je yg aku sentuh semua rosak...
Lappy tu dah kena infected by virus...virus qttask.exe
seminggu ni aku amik mase belaja pasal virus ni qttask.exe
tapi sumer care yg aku belaja kt tenet sumer xdapat selesaikan masalahku...
hampeh sungguh....uwaaaahhh...
skang ni aku tgh belaja cara nk format lappy plak....
projek dah la xberjalan...mati aku....nk ngadu kt pn jun la...

Sunday, September 9, 2007

9 September 2007

Netball Tournament!!!!!!!!
From 8am to 5pm...
seronok sgt...new experience tapi xbestla sbb xmain...
xpe2 jgn sedih2...menda dah lepas...hehe
aku jadik AJK makanan jek...tgk badan la...haha

8 September 2007



Masih ingat xmajlis abg ijan kt PD tu?? aku n wanie xikut...esok ade netball tournament uniten n aku jadik AJK...
abah, mak n apip je yg gi sane...rase sedih je,ntah la xtau nape
aku rase sebak biler lambai kt mak, abah n apip mase dorg nk gi tu...
pastu wanie kuar...aku tgk sin chan n doraemon sorg2...
then aku masak maggi, cendawan goreng masak kicap n roti telur cincang...
sounds nice rite?? mmg sedap pun...tapi aku makan sorg2...
rase sedih biler buat something sorg2...terase sunyi sgt hidup nie...
pastu kul9 tgk studio bintang kecil...duduk kt depan tv sorg dengan perut kenyang...
lepas habis bintang kecil, aku tgk citer yg sofea jane berlakun tu...
dah tgk pun b4 ni, tapi biler tgk sorg2 n menghayati citer tu betul2...
meleleh-leleh air mata aku xbenti...sampai tersumbat hidung aku...
tapi honestly to said that citer tu mmg sedih sgt2...sebak hati aku...
ayat2 yg aku suka dlm citer tue...
"ajal maut ditangan tuhan, dari dia kiter datang n dari dia jua kite pergi,kiter harus redha dengan ketentuannye"
pastu dengan lagu sudirman plak tu citer tu punye tema lagu --> salam terakhir

Monday, September 3, 2007

3 September 2007

Why??Why??Why??Kenapa masa begitu laju??
Sekejap je dah naik cuti...serius xpuas aku cuti...
keja dah la berlambak tinggal xsentuh mase cuti...uwaaahhh!!!!!
projek 2 xjalan ape2...mampus aku kena kungfu hustle ngan pn jun nnt...
projek RA dah start ade keja, bagus gak la...aku kan suka diri aku ni dilanda dgn keja2...supaya aku 24jam busy...hehehe
projek secret alan lagi...xtau camne nk buat...kenape nie??kenapa aku malas sgt??
aduh,tapi kan aku yakin yg sumer ni akan settle gak...walau ape pun, aku akan buat jugak....
betu x??hehe
ape2 pun...goodluck ye Ija...!!! Jiayou!!

Sunday, September 2, 2007

2 September 2007 - Lepas geram di fieza.fm

Aku tido lambat lagi...lepas subuh baru tido...sibuk betul ngan blog n myspace aku...

Sgt geram ngan sorg mamat yg xsedar diri...aku mmg sedar diri la yg aku nie xsecantik era fazira, xsecomel nora danish, xseanggun siti nur haliza...tapi kan setiap manusia ade harga diri dan maruah...ape hak dia nk kutuk2 org lain...diri tu dah bagus sgt ke...kalu hensem cam brad pit ke orlando bloom ke jae hee ke xpe nie diri sendiri cam tahi lembu...perangai teruk, beruk pun lagi bagus...aku xminta pun ko kutuk gambar aku tue, ko xde hak nk kritik la bahlul...ntah cam ne mak bapak dia didik dia ntah, sorry la kepada pakcik n makcik mamat physcho tue...tapi anak dia dh melampau sgt...baru je sambut merdeka tapi mamat bahlul ni cam hidup kt zaman batu...mental problem, kekurangan iman dan kasih sayang...aku harap dia bertaubatla cepat...aku xnak malu dgn adenye generasi akan datang yg attitude yg xbermoral camtue...

uii,lega rasenye dapat lepas geram...(",)

When's my turn??? hohoho



Jadik pemegang bunga pun jadikla...bunga kak leen tu...byk sgt dia dapat bunga...tu yg aku tumpang sekaki...haha...sabar ye Ija!!..tunggu..lagi setahun je tiba la masa nnt...

ConGrAtULatiOn...cONgrAtuLatioN....

Seronoknye dah konvo...rase cam xsabar plak...ni yg berkobar-kobar nk abis nie...xnk la extend...Insyallah, hehe...nk cepat-cepat abis pastu keja carik duit sambung master...wahhh, I can see my bright future waiting for me...huhu...

Andy & Me...(",)

1 September 2007 - Jumpe Andy kt majlis knovo...dia konvo esok, 2hb...congrats ye Andy...u will always be my idol...sempoi,relaks n simple...suka tgk muka dia yg sentiasa steady n tersenyum selalu...kalu tgk dia, ade masalah pun bley rase happy...k good luck with future ya bro Andy...!!

Graduation Dayzz...Congrats kak mas and kak leen...




Saturday, September 1, 2007

Skill amik gambar Merah..!!

Fuyoo...terror x?? xsemua org ade skill tangkap gambar camnie...abg shah punye pasal la nie, buat aku jakun ngan kamera dia...nasib baik aku dpt figure out camne nk amik gambar merah nie...huhu...
p/s: thanks to abah kerana bagi hint kt aku

Merdeka 2007!!!




31 August 2007 - Pokda family datang sini bcoz Ait nk convo...haha...ingat moment nie Ija...pasti kau akan gelak dgn sepuas hati...the unforgetable moment behind this...muahaha...
tapi mane aku ek?? Ya pastinye aku la yg memegang kamera tue...biasela,kate photographer...photographer ni good at behind, but not good at front...chewah, ayat maut giler...Merdeka 2007 peace ya!!

Ada gaya Photographer x??

LOVE story...

This is my fantasy story...The title of this story is LOVE and was published by Disney World which was starring by the guy below and me...This story is not like others fairy tale story...Because the story begin with two different life story between me and the guy...Until we meet accidently just for once...Then we continue our life without still not knowing each other...At the end, both of us find our soulmate and getting married...But one thing I know that he's my daughter's father-in-law...Muahaha...
p/s: dont take this story seriously...did I mention that the guy was the hero and me was the heroin?? No rite...So, thats the end of the LOVE story :::.

Friday, August 31, 2007

My Fiza Child Contest....

Pemenang Untuk My Fiza Child Contest adalah seperti berikut:
Tempat Pertama: Nayiel Si Bootak
Tempat Kedua: Sikembar
Tempat Ketiga: Si Napis gigi depan xde

My Favourite Maggilicious...Slurp!!

Mee maggi cepat dimasak sedap dimakan...tapi hanya sedap kalu aku masak...haha...aku gune mee maggi curry Mawi sebenonye...mmg sedap bagi aku la...tapi Wani n Apip pun belasah jek...maknenye sedapla tue...haha...yela,dulu cita2 ade la terselit nk jadik chef kononnye tapi xtercapai akalmu,tu yg jadik chef kt dapur sendirik jek...walaupun hanya sekadar mee tapi mee ni la yg membuat aku kenyang setiap kali aku lapar...ok chow...kalu nk rase, pesan la kat aku...nnt aku pos gune pos laju...muahaha

Wajah Kesukaan Hamba...(",)

Thursday, August 30, 2007

Merdeka,merdeka,merdeka....2007

30 August 2007 - lagi sejam je nie nk countdown...kat umah jek...rasenye xgi mane2, jalan sure penuh dengan kereta...tu yg xlarat tue...haha...tapi nk tengok firework... ;( ...sedihnye...xpela...lepak2, rileks2, best jugak kan...kate merdeka...merdeka doesn't mean we need to celebrate outside, just enuf if we celebrate from the inside, feel the freedom n thankful 4 that...chewah, bley jadih tokoh negara...ape la citer contest petronas yg aku hantar berlambak-lambak...ntah dapat ke x...haha...try nasib tapi no hope pun sbb tau luck pun xde fengshui...huhu...daaa...merdeka!!!merdeka!!merdeka!!

A Big Day For Abg Ijan...

26 August 2007 - Congratz tu Abg Ijan...dh selesai pun majlis kahwin dia...ala2 diraja gitu,yela kuning warnanye...buat kt dewan...aku jadik photographer, tu yg xde dlm gambar tue...haha...dari kiri-abahku,wanie,mamaku,abg Ijan,kak Mazni,cik Ina,cik ros,Apip,cik pun,kak elis n mak ram...xsabar nk tunggu 8 n 9 sept nie kt PD...hehe...

Both Sengal...

Ni gambar amik gune camera athy, xde flash elok je gambar nie...tapi bile ade flash,mak ai xnk la letak...haha...kat umah aku ni...tgh sengal athy baru memiliki camera,tu yg jakun bak kambing datang kl...haha...xpe, hidup ni kalu sekali sekala xjakun xseronok...bak kata aku, "hidup ni mesti penuh dgn variasi untuk menikmatinya"...fin

Bila Terasa Rindu









Apa agaknya khabarmu di sana?
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan

Hati terasa bagai tertinggal di situ
Meskipun tubuh dah jauh beribu batu
Sesaat seperti setahun lamanya
Semasa kau tiada
Apa yang terdaya…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh
oh..

Jauh sekali hidup di sini berbeza
Beribu kali lagi ku selesa di sana
Tak sabar menantikan detik kepulangan
Namun hingga itu
Apa yang termampu…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh

Terlintas di fikiran untuk meminggirkan saja
Semua pencarian di sini
Tetapi ini sebahagian dari pengorbanan
Bekalan andainya hari sukar mencabar

Saturday, August 18, 2007

All about FAT...it's me la

18 Ogos 2007 - Kejap je dh jumaat...sedar xsedar masa berlalu tinggalkan aku...iskh2...esok pagi ade telematch...aku xdpt join sbb Prof Jamilin xdapat nk join so as his advisee no chance la...xpela,aiman xkesah...but i'll still go...come n memberikan sokongan...haha...yeah! happy dpt beli kasut sport...at last ade pun sport shoe sendiri...bleyla jogging tiap2 hari kat tasik bangi...haha..bley caya ke??apa2 hal aku nk kuruskn badan, lemak kt badan ni dh lame sgt menumpang...xsedar diri betul lemak ni...haha...xpe puasa just around the corner, nnt kurus la aku...after that raya gemuk balik...iskh2...nafsu xleh nk kawal...haha...

p/s: "Lemak!! I'm warning u to get away from me..." ;p

Friday, August 17, 2007

Welcome To My Blog...

hahaha...gelakkan diri sendiri...cam xcaya je aku ade blog sendiri...dulu pelik dengan org yg terlalu obses dgn blog mereka tapi skang aku sendiri dh ade blog...haha...tapi tujuan aku utk ade blog nie adalah semata-mata utk belajar tentang blog...supaya aku lebih terror dalam mendesign blog...ye x?

harini 17 Ogos 2007, 4.45am - Hurayyy!!! I got my own blog!!....bangga x??haha..poyo je