Monday, May 31, 2010

Wow~

Berjalan di alamanda bersama mak dara Mas dan si dara Wani. Mak dara shopping habis RM500. LOL. Pastu kerja kitorg, makan dan borak.





Lama dah tak jumpa Mak dara Mas sorang nie. Perut dia WOW~ amazing race. Melenggang Mak Enon tengok dia jalan dari rumah dia ke kereta MyVi milik bapak-ku yg aku pinjam bawak lari [terima kasih abah]. Comel pulak tengok Mas dengan perut buyong-nye, hehehe.

Aku prepare something special untuk perjumpaan kali ini.


Actually, aku buat this thing banyak [more than 3.. 4 jek].. Ye, saya ingat kawan saya ramai, sbb tu saya buat banyak. Comel kan? hehe.

Well, it's for my business [pergh~ sempat promote].

Ok la itu aje. Chow!

Saturday, May 29, 2010

There he goes..

Dia dapat tawaran matrik. Dengan pemikiran yang cetek, dia membuat keputusan.

"Aku masuk matrik dulu, kalau UPU dapat utm, aku kuar ek" Dia.

Apa dia ingat ini permainan, aku tak boleh terima dia masuk matrik dengan mindset yang sebegitu rupa [gile skema ayat].. So, aku pun bincang dengan mak bawak dia jumpe pakcik Ali untuk dapatkan nasihat. Aku dengan tak pasalnye terpaksa masuk sekali join the club motivasi kat kedai pakcik-nye. Ingatkan bile pakcik-nye takde, talk to makcik-nye sekejap jek motivasi. Tapi adelah dekat sejam setengah kot. Maka dengan tak sengaja-nye ternampak Zaf VE makan kat kedai makcik-nye nie. Aku macam biasa lah, anggap mata aku rabun. LOL

So, selepas dapat khidmat motivasi, Dia rasa lebih yakin dengan pilihan dia. Dan dia tetap dengan pilihan untuk ke Matrik. Ter-surprise jugak aku dibuatnye. Tapi apa-pun ler, aku tetap sokong dengan pilihan dia.


.: Adik-ku kelihatan sungguh tampan :.


.: Inilah tempat tinggal dia, Seri Ipoh :.


.: Permandangan dari bilik,
auww aku naik asrama lelaki der~ huhu :.


.: will imagine adik-ku
dengan tekun setadi dimeja ini :.


\^0^/
Yeah~ itulah budak yang perasan jadik student matrik


he looks happy
and I'm happy for him..


p.s: currently miss him~ :'(


Sunday, May 23, 2010

Jawapan ada disini..

Post ni special untuk wanie yang tak paham post A second Chance

Well to cut it short.. cuba tengok gambar bawah ni..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



p.s: hidup aku boring and simple jek,
nothing complicated and nothing special.. hehe

Friday, May 21, 2010

can i do it solo?

Aku dengar lagu ni at the Radio, and been looking for this song about a week..
I thought its 'So Low', but actually its 'SOLO'.. no wonder it takes a week to find this song and thanks to Hits.fm..

Solo by Iyaz

I said I don't want to walk this earth if I gotta do it solo.

See girl we used to be a team
Runnin the streets (yeah)
We was living out our dream (ohh)
You used to be my rider
I was your provider
Now we separated in two
Oh we was burning up the block(yeah)
And everybody know when we step in the spot(ohh)
See, we was like the dynamic duo
Id never thought that you'd go, but you did uh, yeah you did

Oh baby you left and sailed away alone (Yeah, alone)
And now you got me trapped up on this island
Where nowhere to get home

And I don't wanna go, go
I don't wanna go, go
I don't wanna it no, no
I don't wanna it no, no
I don't want to walk this earth
If I gotta do it solo (solo)

Cuz I was so high
And now im so low
And I don't wanna walk around alone, solo
Said I don't want to walk this earth
If I gotta do it solo (solo, solo)

You was the beat on to my top line,
Put us together
And you'd have to hit rewind
See, you give me a purpose
Now I'm getting nervous
That my heart will never sing again
Oh, when we was runnin up the airways,
They knew us from the Virgin Islands to the U.K.
See, we was on the way to the platinum and gold
Never thought that you'd go but you did ya, ya you did.

Oh baby you left and sailed away alone (Yeah, alone)
And now you got me trapped up on this island
Where nowhere to get home

And I don't wanna go, go
I don't wanna go, go
I don't wanna it no, no
I don't wanna it no, no
I don't want to walk this earth
If I gotta do it solo (solo)

Cuz I was so high
And now im so low
And I don't wanna walk around alone, solo
Said I don't want to walk this earth
If I gotta do it solo (solo, solo)

I don't wanna walk S-O-L-O
(no no no)
I don't wanna walk S-O-L-O

"Oo uh oh,oh uh oh,
Oo uh oh oh oh uh oh,"

I don't wanna walk((S-O-L-O))

And I don't wanna go,go
I don't wanna go, go
I don't wanna it no, no
I don't wanna it no, no
I don't want to walk this earth
If I gotta do it solo (solo)

Cuz I was so high
And now im so low
And I don't wanna walk around alone,(Solo)
Said I don't want to walk this earth
If I gotta do it solo (solo, solo)

p.s: thanks to Paez sebab semacam sedaya-upaya
cuba bantu aku cari lagu ni.. hehe

berbalik kepada soalan, can i do it solo?
well~ I've been solo all this time, yeah baby I'm a survivor~


Monday, May 17, 2010

Hujung Weekend

Again.. aku jadi krew untuk Jom Heboh, dan mungkin ini adalah yang terakhir kot sebab kerja ini hanya untuk budak-budak je ar. Well~ tak sesuai dah untuk aku yang dah agak berumur~ tetttt~ demit~

Aku, Aini and ade lg 2 krew jage booth TV Network. Krew mytv3 kat TV network actually tak berapa di sambut dengan mesra. So, berlaku sedikit politik climax disitu yang membuatkan kami krew2 bergosip sakan. Demit~ [tambah dosa jek]

Tengahari sabtu kitorg, masa makan kat kantin, macam biase la makan diutamakan, nampak artis makan sebelah pun boleh kitorg buat bodoh jek.. lepas perut kenyang baru pandang kiri kanan, kot2 ade artis pemes tuk bergambar.. ade la sorg budak kecik yg berlakun adamaya tu, mia kot name dia.. disbbkan dia budak comel, kitorg decide tuk amik gambar dengan dia..

Aini: nak amik gambar boleh? [ckp ngn mak dia KOT]

[kitorg tunggu kt corner tuk amik gambar, dan mak dia bisik2 kt budak tu]

Me: weh ape kes nie, boleh ke x amik gambar?

Aini: aku dah cakap ler..

[pandang pasangan ibu dan anak]

She: dia penat..

Me: erk.. [tergamam tanpa kata]

[Aini yg tak puas hati pergi dekat budak tu]

Aini: boleh la nk amik gambar eh?

Kid: ... [geleng2 pala]

Aini: satu jek?

Kid: penat~

Aini: boleh la satu jek?

Kid: penat~

Aini: pless~

Snap~


disebabkan kejadian diatas ini lah... kitorg mati mood untuk bergambar dengan mana2 artis dah selepas itu.. ahahahah.. demitt~

celebrity yg ade kt booth TV network pun tak ramai, yang aku kenal: Aliff notty, wan kamarudin, dayana idola kecil, peserta2 showdown 2010, dan tak lupa jugak Upin dan Ipin.. hehehe [ade gelak gedik disini]

huh~ nak citer pun malas, sebab saya sangat malas, lalalalaa~ sile layan gambar, disebabkan kitorg tak giler gelemer, so tak de gambar dengan artis, harap maklum~

Poyo version pertama..
cubaan menjadi host 8tv Quickies~
sile jangan jeles~ ahaks~


Poyo version kedua..
Cubaan menjadi pengacara nona..
ada keAYUan-nye disitu.. ahaha.. bluek~
tapi saya nmpk kurus kan? lalalala~


Poyo version ketiga..
cubaan menjadi penyampai berita..
gambar ni cool~ ade gaya tak? ahaha


oh ye, ade gambar gak dengan artis..
Upin dan Ipin.. hehehehe [gelak gedik sekali lagi]
exclusive ni, bergambar dalam bilik VIP [vip la sangat]
pssst~ yg jadik Upin and Ipin dalam tu agak cute gak..
lalalalalalaaa~


dan ini..
the only celebrity yg peramah dengan kitorg..
name dia Syafik [tak tau eja betul ke tak]
orang kate dia pengacara program Chup!
hensem kan?


ok dah, sampai disini je gambar..
sebenarnye, tu je gambar yang ada
so, chow~

Thursday, May 13, 2010

What makes ME?

Today's tutorial talking about research.. research.. and research..

First Scaring Moment

The tutor said, "The difference between researcher and developer is, researcher thinks about new idea, while developer makes the new idea happens"

I nodded.

The tutor continues, "and for master.."

My eyes wide-open, wondering what category will master falls into..

The tutor continues, "you need both researcher and developer.."

Me <-- "ohhhh" [Do I have both?]


Second Scaring Moment

The tutor said, "Data Mining is much more easier than Optimization"

Me <-- "OMG~" [I'm death]


Third Scaring Moment

The clique said, "Kita kena buat thesis dalam bahasa melayu"

Me <-- (o.O)? [for real?]

:: Bermonolog dalam hati ::

Saya yakin saya boleh jadik developer..
but to be a researcher, urmm~ errr~ duhh~

Tajuk thesis saya adalah tetang timetabling,
which falls into optimization [got what i mean?]

Cakap bahasa melayu suka hati, itu tak da masalah,
menulis novel dalam bahasa melayu pun tak da masalah,
menaip posting in blog in melayu also no problem..
tapi untuk buat thesis dalam bahasa melayu, I am so death~



Monday, May 10, 2010

Who is Aunty Madeng?

Tidur aku diganggu oleh mesej ini:

aku buat bodoh, lalu aku sambung tidur-ku..

4 jam kemudian selepas mandi
dan sedang makan sambil tonton astro:


who is aunty madeng?

mengikut pemahaman aku,
aku lah aunty madeng [perghh~ cam shiott jek]
tukang message bername C
dan dia adalah kawan kepada E..
E ni anak kepada aunty madeng..
dimana dalam kisah ini,
E ini adalah anak aku..

eh, macam boleh buat citer der~

Saturday, May 8, 2010

Tahukah anda?

Tahukah Anda?


"Dengan memasang lagu di dalam kereta,
dapat mengurangkan kepanasan"

*****

Cara-cara:

1. bukak pintu kereta
2. masuk dalam kereta
3. tutup pintu kereta
[before tu make sure kereta tu adalah milik kowang]
4. start engine
5. untuk mengelakkan mati tanpa oxygen,
turunkan tingkap sedikit
6. feel the hot
7. turn on the radio
8. enjoy the music sambil goyang kepala

dan sure korang tak rase panas.. hehehe

Friday, May 7, 2010

A second Chance

aku hampir nangis, aku hampir membebel, aku hampir rase my life is over, masa depan ku gelap..

satu2 nya jiwa dan raga aku hampir tinggalkan aku,
aku usap2 dia sambil berkata "dont do this to me~"
aku tekan2 jantung dia supaya dia bernafas kembali..
aku rasa badan dia sejuk jek..
before aku tinggalkan dia tadi, dia dlm keadaan ok jek..
kenapa takde petanda untuk dia pergi..

aku surrender..
aku seakan merelakan jek dia pergi.. [even masih mengharap]

aku peluk dia erat...
aku cuba sekali lagi untuk menekan jantung dia..
dan akhirnye...
he's alive~

terima kasih Ya Allah~

tapi aku akan tinggalkan dia sekali lagi.. [selalu je aku tinggalkan dia]
and I hope, dia jage kesihatan dia..
dan jangan tinggalkan aku tanpa harapan..
sebab aku sangat sayangkan dia.. muahh~ [peluk dia erat2]


Saturday, May 1, 2010

My new business

Tanpa segan dan silu-nya

aku disini..

ingin memberitahu dan mengkepohkan..

bahawa aku..


.
.
.
.
.

opening a new business~!!