Thursday, November 27, 2008

Funny - Short - Break - Movie

Time for Preparation

been very busy lately becoz wrapping all those gift for family day..

hampers~~!! hampers were the most hardest gift to wrapped..going left~ going right~ kekiri dan kekanan~ warghhh~~ biler keTENSIONan mengatasi keGUMBIRAan~ but at last the hampers were been wrapped nicely [huh~ credits for me~]

then discuss with mak for the game..

such games:
  • hula hoooop
  • tiup belon
  • bola beracun
  • teka siapa saya?
  • kerusi sakti
  • jangan pandang belakang
  • anyam ketupat
  • tarik tali
  • skipping
  • main galah
  • kotak beracun
  • jangan lupa lirik
  • treasure hunt
  • cabutan bertuah
pergh~ amik ko..byk nyee..boleh ke nk anjurkan ni? huhu

hadiah that being prepared were more than enuf~ [saje prepare byk2]



even abah also donno about our plan for the game..huhu..its all mak punye idea and she dont want abah to know and screw up everything..[which makes our excited mood matiss]

so all those barang were stored in my room..everytime abah go upstair, mak looks so worried..





~perbualan secara bisik~

mak: barangg~~ barang ko simpan mane???

me: xtau~ apippp~~ [sambil pandang kt apip]

apip: bilik ko la..

~mak pandang aku~

me: lampu?

apip: tutup ar kot..

mak: pergi ar tgk..

me: haisshhh~~ kenapa takut sangt??

mak: xnk abah tau~

........end........

Tuesday, November 25, 2008

Movies-TRAUMAnism



Before this, i am so trauma with 'Land of the dead' movie..this movie makes me so damn scared of those moving death body which called 'zombie'..i always imagine, everytime i drive alone at nite, i would saw those things walking at the road and looking for victim..wargh~ damn scared~ but i'm not really scared of them becoz they walk so damn slow..ahahahaha



me running, waving and throwing black rose at zombiess~

After 'Land of the dead', the next movie which makes my nerves up was 'I am Legend'..this movie makes me afraid to go out after the sunset..and makes me afraid of the dark..[this is for real,no joking]..that movie is really INTO me, cant imagine if life could turn into that way..

warghhhhhh~~~ [i screammm like hell]



and..

.
.
.
.
.
.

and those things were much much more faster than zombie~

~dorg kejarrrr ko seperti badan dorg kena simbah ngn minyak babi, pastu dorg nk ko gak kena minyak babi tu..pasal tu dorg kejar ko..wakakakak~

i watch this movie at cinema..and i still remember the ending..sad ending..

but last nite, i decide to watch the ending at youtube..and i saw the ending was completely different [happy ending]...and i wonder~ huh,whatever~

For now, after 'I am legend', the movie which makes me do the longest screaming ever in cinema was 'Quarantine'...this movie is the most scariest ever, i was shivering after i'm out from the cinema..



warghhh~~~~~~~~~~~~~~~~~!! [is this long enuf?]

Thursday, November 20, 2008

Rahsia kerajaan MasthyNyet

semalam mas mesej aku..dia kate nk bitau satu rahsia yg best...tapi disebabkan henfon aku 'canggih' giler..aku terus xde mood nk balas..ngahahha..

so disebabkan aku xbalass...hanya athy je ar yg tau rahsia munyit tu..haishhh, bikin jiwa dara aku tak tenteram jek..panggggggg~~!!

mereka ni la yg pembikin2 jiwa dara aku tak tenteramm...



so,tadi pagi athy mesej..



dan sekarang mereka telah membuat jiwa kami tidak tenteramm...


Aku yang suka melukis tapi lukis tak cantik

Niza~~~

niza kijammm~~ gi belaja lukis komikk xajak aku...uwaaa~~~!!

lenkali ajak weh aku..kiter belaja same2...

neway nk tunjuk sedikit lukisan komik aku..

walaupun giler burukk..tapi aku masih in process of learning..


.: cam buku colour pun ade gak..ahaha :.

Let's get started..

today...

bermula lah misi aku mencari barang-barang...

aku n mak gi mydin kt kajang tu..kitorg shopping macam2, sampai sorg satu bakul..



barang yg kami beli ialah barang tuk our famili day..semangat dan excited kami berdua..huhu..



duit belanje sumer mak kuar..aku sponsor tuk cabutan bertuah jek..abah pun xtau ttg plan kitorg tuk beli barang2 sumer ni..senang ckp,abah pun xde idea yg kitorg akan buat hari keluarga segempak ini..[gempak ke?? insyallah]..sbb abah mesti ingat hari keluarga yg kitorg anjurkan ni, hanya la sumer famili gather ramai2, barbual2 makan2 tido2 then jalan2 [hah..aku ade 6th sense,leh bace ape abah pk..ahaha]

dan secara logiknye, aku juga menjadik the event planner [ala2 cam wedding planner lak]..



lepas amik apip dari skola..terus balik umah, sbb perut dh lapar..

pastu aku jenguk ke kotak surat..[aku sedang menunggu surat tawaran dari ukm]



then aku hampa..



pastu on the way nk masuk ke pintu umah..

tetibe..

.
.
.
.
.
.
.
.
.

ngengggg ngengggg~~ [bunyik motor..]



then,



me: huiii~~ tungggu huiii~~
[padahal surat tu posman tu akan letak dlm posbox..xyah pun nk jerit2]

tapi bukan sekadar aku jek yg berlari kedepan..mak dan apip sekali..[paling xmenahan]

wakakkaakkkakaka...

tetapi...kami dapati~

.
.
.
.
.
.
.
.
.



ianya adalah abang tnb yg hanya ingin membace meter..muke abang tu dh pelik...

me: la..org letrikkk~~ aku ingat posman..penat giler aku kejar ko tau x..

abe lerik: ??? [blurr gilerr]

pastu aku pun masuk dlm membiarkan abe letrik blurrr kt depan tu..pastu aku gelak gilerrr sbb abe tu pakai topi merahhhh..wakkakakakkakkakaka

bayangkan lah...baju biru terangg, topi merahhh menyala~~


Tuesday, November 18, 2008

Its happen again

again...
.
.
.
.
.
.
.
.
.

today~

as i read my last post on Whats up with 1:11? ..
aku teraccidently tgk time kt laptop and it showed 1:11am...


dan
jantung aku tetibe dug dag dug dag..

berturut-turut aku asyik tgk waktu 1:11 ni..

"sape windu aku ni weh??" wakakkakkka [giler super perasan]


haishh~~ sukati aku ar nak perasannn..aku kan emo~ pangggggg~!!


Fon masuk ICU

Aritu terletak henfon atas meja study, then biler pagi, alarm melalak..henfon tu kalu alarm dia bukan takat bunyi je tapi vibrate skali..so pagi2 tu dia melalak and berjoget kiri kanan kt atas meja tu..dan akhirnya...



jatuh kt atas lantai..aku yg sedang lena tidur, terdengar cik fon jatuh..tapi ah lantak ar..dah jatuh pun bukan leh wat pe..so aku teruskan tido...



lepas dari tu..

cik fon cam dh xberapa sihat...dia batuk2...suara kadang ade kadang xde...

dan sekarang ni..keadaan dia semakin boleh dikatakan tenat..

dia dh tak bersuara...dah xde nak riangkan aku lagi...

uwaaaaaa~~~~

aku..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
aku sangat sayang kt henfon tu...



orang call aku pun, aku xtau..tgk2 jek ade miskal berserta mesej marah2..

aku call org pun, aku xdengar sore org tu...



so aku vibrate kan jek..kalu org call mmg aku hanya leh tgk jek..

haishh~~~

.
.
.
.
.

buzzz buzzzz buzzz buzzz [henfon vibrate]

me: heyloo..[aduhhhh mmg la aku xkan dengar..lagi mau hello]

[aku hang up phone call tu..then they call again..apip yg angkat]

apip: heyloo..oh ahh oh ahh..heyloo aku sebenarnye xdengar ape ko ckp..wakkakaka

me: hoi, apsal ko ckp camtu..tu bukan member2 aku tu..tu num pejabat doh~ kalu PakLah yg call aku tadi camne? wakakkaka

apip: huh ye ke? aku ingat number phone umah tu..gune phone aku ar call balik..

~dialing number~

woman: heyloo..

me: heyloo..kat mane tu ek?

woman: ma*&^%^~ [i cant hear clearly what she said]

me: sorry~ ulang balik..

woman: ma*&^%^~ [still cant get]

[so kerana aku malu nk tanya lagi..aku just guess jek la]

me: memasak apeeee??

woman: wakakakakka~~ maktab la dik oi~

me: oh la..ahahha..sorryla xberapa clear..tadi ade org call number saya tapi henfon rosak xleh dengar clear..

woman: sape name ye?

~perbualan seterusnya xde kena mengena dalam kehidupan aku yg akan datang so xperlu cerita~

Monday, November 17, 2008

AKU si pensakut

Whats up with the 1:11??

I once watched this korea drama 'Witch Yoo Hee'



got one part in that movie where the guy told the gurl if we look accidently at the time and it shows the time with all same number, thats means got someone thinking about us at that moment. [sungguh mengarut]

so semalam secara tak sengaja, me and niza in a car on the way to warta, donno why aku leh tetibe alihkan kotak tisu [niza,adakah ianya kotak tisu yg aku alihkan?]. aku nak alihkan semate tuk tgk time..and the time showed 1:11pm, hah mulalah aku cerita kt niza kisah mengarut tu. [ahahaha]

but its not happen once..malam nye tu plak, sedang aku buat kerja, dgn secara tak sengaja aku tertengok time kt laptop and it showed 1:11am..

and malam ni sekali lagi..aku secara tak sengaja tertengok jam kt henfon and it showed 1:11am

apekah maksudnye itu? jeng jeng jeng~ [xsempat nk berdramatik..tetibe~]

.
.
.
.
.
.
.
.

security alarm kt umah aku ni berbunyi~

UwENgggg uWEnGGGGG UWeNgggggg~~ [bunyi alarm rumah]

bilik aku paling dekat ngn alarm speaker tu, so memang bunyi alarm tu kedengaran kuat sungguh..

[tatkala itu tgh dengar lagu 'Two Voices One Song']

pastu dengar bunyi orang bukak pintu van..[sungguh jelas]

aku terus mute kan laptop..time ni tgh chatting ngn paez,dia plak jadik cuak biler aku citer keadaan aku [wakakaka]

kemudian dengar sore orang bercakap..[aku dalam ketakutan superb]

then,bunyi org bukak pintu kereta..[jantung berdegup pantas]

aku amik keputusan tuk call abah...tak dengar bunyi ape pun mase aku call abah, kan sepatutnye lagu zakiah zakiah~~ [caller ringtone abahku]..wah~ baru teringat henfon aku ni rosak, hampeh sungguh..aku tunggu je ar abah amik tindakan selanjutnya..pastu aku dengar bunyi pintu tengah tu dibuka [cam lega skit]

tapi tetibe terpikir,abah ke? kalu org lain camne? [damn sweating to death]



aku try carik ape2 yg boleh dijadikan senjata, even ade pepatah mengatakan 'the deadliest weapon is the tongue', tapi tuk situasi begini, tongue sungguh xberguna [ngahahha]..

paezz~~!! bilik aku xde shieldtox~ ngahaha..aku capai jek botol perfume tu [seb baek perfume murah jek]

aku ready tuk bukak pintu [try nk jadik heroin ar ni]..dengan jantung yg berdegup kencang dan badan yg dah peluh ketakutan......



.
.
.
.
.
.
.

abah: Ija~

huh~ abah panggil aku..lega giler dengar sore abah panggil..

abah: turun~ sedara kau datang..

warggghhhh~~~ what the tuttt~~ buat suspenn~~ manyakk cilaka~~~~!! Pakcik Ajis satu keluarga datang upenye dari Batu Pahat..mak pun tak tau yg dorg nk datang..aku yela cam org gilak ketakutan kt atas..tapi syukur ar bukan seperti yg aku sangkakan..[sememangnya hidup aku bukanlah begitu tragis]

biler perkara camni berlaku, nampak sgt aku ni cepat berpikiran negatip dan cepat kalut tak tentu pasal..tapi kalu alarm tak bunyi b4 tu, maybe aku xla begitu pensakut..haishh~~ jatuh martabat aku sebagai wanita kental..[wakakakaka]


Sunday, November 16, 2008

Two Voices One Song



It's so rare to find a friend like you,
Somehow when you're around the sky is always blue,
The way we talk,
The things you say,
The way you make it all ok,
And how you know all of my jokes,
But you laugh anyway

If i could wish for one thing,
I'd take the smile that you bring,
Where ever you go in this world
I'll come along,
Together we dream the same dream,
Forever i'm here for you,
You're here for me,
oh ooh oh,two voices one song,

And anywhere you are you know I'll be around,
And when you call my name I'll listen for the sound,
If i could wish for one thing,
I'd take the smile that you bring
Where ever you go in this world
I'll come along,
Together we dream the same dream,
Forever I'm here for you,
You're here for me,
oh ooh oh,two voices one song,
oh ooh oh,two voices one song.

-------------------------------------------------------

While I'm hear this song~ [with eyes close]



really2 mengingatkan aku kepada impian aku dan itu membuatkan aku emo..emo yg teramat sbb xtau biler aku akan capai impian aku tu..impian terlalu fairy tales, tu pasal cam payah nak capai..uwaa~~ aku mahu life seperti citer barbie ni~

current mood: emo yg teramat [butterfly with my dream~]
song listen: this "Two voices one song"...

Satur Day Fever...

Aku stay up late until 5am, then tertido sekejap..thank God terbangun kul7, sempat lagi nk solat subuh. Tapi lepas solat, aku tido balik. Even Apip remind me tuk jogging pagi2 tu but I feel damn tired [tido pun 2jam baru].

~~Bawa aku..kepadamu..keindahannnnn yg tak semu...~~ [my ringtone]

me: heyloo~

niza: baru bangun ke?

[niza sounds really frustated, ahaha..at this time, mmg ingat niza dh sampai depan umah]

me: erk, ko dh siap ke?

niza: kejap lagi aku dh nk gerak..

me: oh ok..nnt ko dh gerak mesej aku tau..kedai tu bukak kul11

niza: ok...

~end of conversation~

i looked at the time..10.11am!!!!

"Berat mata memandang, berat lagi badan yg nk bangun ni.." [wakakakaka]

tapi ku gagahi juga demi kawan..[wah niza, bangga x jadik kawan aku?? huhu]

then, niza fetch aku kt umah, terus kami pergi ke destinasi seterusnya iaitu....



aku tergoda ngn niza, i'm not suppose to do facial tapi aku buat jugak..aku xjumpe ape reason aku buat facial [ahaha] dan aku xsangke ade gak kawan yg seiring dan sejalan cam aku [ngeee]
[nak kasik athy jeless ni..]



lepastu..dapat mesej dari mas berbunyi ala2 begini:

"weh, akak aku dari indon tetibe datang, tak jadik plak nk kuar, cancel la"

aku ok jek..tapi mas ingat aku merajuk, [ahahah]..maybe sbb mesej aku yg berbunyi begini:

"bluekkkk~~ ko tabur janji palsu~ uwaaaa~~" [wah bermadah kata, xmenahan]

tetibe mas mesej, jadik plak..time ni terasa cam memakse mas tapi aku kuar gak...shian mas~ sorry ye mas kalu ko cam terpakse..huhu...sayanggg ko~~

kitorg gi mines jek, pergi separate sbb mas kate dari tmpt dia dekat, dan aku plak insist mengatakan dari tempt aku dekat..cari gaduh betul~ [ahahahha]

aku bawak apip dan mas bawak 'Fruit kids' dia 2org...aku tunggu mas kt atas depan bowling tu punyela lame..mas~~ jangan la jalan cam munyit balik pasar beli pisang~!! [wakakaka]

tunggu punye tunggu~ sempat lagi aku beli cermin mate dan hampir nk usha henfon..


.: my new glassess~ ngeeee~ [happy mood] :.

lepastu, karaoke plak ramai..kena booked tunggu 25minit..sambil tunggu tu, kitorg gi arcade~ main lumba kereta..apip relaks jek, aku n mas la yg cam jakun skit sbb keta tu terpusing terpelanting tergolek golek..[wakkakkakka]



then..karaoke time~~ yehaaa~~ lalalalalalalaaaaaaa~~




.: mas wif her anak buah,
luper lak nk tanye sape name,
yg aku tau along n angah..ahhaha..
then yg hujung kanan skali tu my lovely bro..huhu :.


kitorg amik 10 lagusss..sore dh xde..baru 5 lagu budak2 laki sumer tu xnak nyanyi..wah aku n mas ape lagi..berdua lebih baik ar..ngahahahha...tapi yg cam tutttt nye microphone tu cam hampeh..dan kerana mood aku agak baekkk~ aku xpi mengamuk kt kaunter depan tu [cukup ar mengamuk, tau x yg mengamuk tu memenatkan? wakakkaka]

untuk Athy: biler lagi nk join kami wat facial?? huhu

untuk Athy n Niza: biler kiter nk kuar same weh?? lame xmenyengal~~ ngee~

untuk Mas: ko boleh ke join kami lenkali??

untuk Wani: jelessnye dgn beg baru ko~ huh~

Thursday, November 13, 2008

Habit yang tak normal



harini...
.
.
.
.
.
aku rase tersangat sengal sbb tidor lambat bangun lambat..
pagi2 apip kejut..

apip: ija, paklong datang..kitorg gi umah makcik leha semenyih tau..

me: huh~ ye la..

then, terus aku bangun..pastu seperti kebiasaan, habit ni jarang berlaku, tapi biler berlaku, kelihatan seperti aku ni seorang anak dara yang rajin..wakakaka

aku kemas bilik aku dan susun semua barang2..



then, aku basuh toilet..berus berus dan terus memberuss~
lalalalalalalalalaaaaa~~~



cam cinderella plak..huhu


Tuesday, November 11, 2008

7 things about me

T.A.G?

What exactly is a TAG anyway?

I been tagged by budak gemok Paez..

So let’s give It a try..


Tagging Topic
7 things about me

(ONE)


I love game,
I can play all type of game but
not all type of game I like to play.
No matter the game was online or offline,
computerized or physically, girly or boyish, latest or oldies,
fun or boring, I play all of them.
The reason I play game is actually
one of the way to release stress
and one of the way to enjoy life.


(TWO)


Since I was a kid,
I like to kept a diary to write about my life.
The funny story about diary was
when I read Wanie’s diary and
I found out that she read my diary
[she wrote in her diary that she read mine, ahahaha].
And now, there is no more diary due to level of security,
so I used blogging to replaced it.
So currently, this blog is for all to read
and no secret content.
I have more than one blog but
only this blog I put on public.


(THREE)


Singing or karaokeing?
No matter in my own room or karaoke box, I will sing.
Even people said ‘suara cam katak bentong’,
what is ‘katak bentong’ actually? Ahahaha..
so what~!! I like to sing to myself.
So kalau terdengar nyanyian aku tu, nasib la kan.
But I don’t like to record my singing,
becoz I do once and it sounds not really me, ahahah.
Tapi that day,
Apip silently record when I sang ‘Ayat-ayat Cinta’ by rossa.
So, before he slept that night, he played the record and he said
that my voice was not that bad, why not try for AF7.
AF? Nehi~~!! Panggggg for myself~~!! ngahahaha.


(FOUR)


I can talk nonsense 24/7
and I can also be a very silent killer.
It’s depends on what type of people I hangout with.
Easy to say that,
my behavior effects by the reflection from the people around me.
Therefore, if you think I am boring, so you are..
If you think I am funny, so you are..
But if you think that you are funny and I’m not,
it’s maybe you are not funny enough to make me funny. Ahahaha..
I do talk nonsense!
Huh! Sendiri mau pikir la beb..!!


(FIVE)


I am emotionally unstable.
Sometimes I can be very happy go lucky,
but sometimes I can be very moody go helly.
When I am in a happy or excited or gabrah or kaloot mood,
I will do stupid things unconsciously,
stupid things do happen all the time’.
While when I am in a bad or angry or hell-oo moddy,
I prefer to sit in silent
[at this point, if anyone tegur,memang cari nahas ar],
take a deep breath, beristifar sekejap..
then I will be fine..
but my anger can burst out sometimes, its depend.
Afterall, I am unpredictable.


(SIX)


Dreaming or Reality? I choose dreaming~~!!
Dreaming is my most favorite activity.
I love dreaming because its make my mind becomes more creative.
Dreaming is just like a movie of my own life which
makes me as the director, as the actress, as the script writer,
and I can control everything,
I also can back-forward the show if I don’t like the ending..ahahah..
So, due to a lot of free time now on,
I turn my dreaming imagination into writing.
I wrote a ‘novic’ type of book which
I wrote about it in my emocreation blog.
I don’t want to waste my talent. Talent?
Do I have a talent in writing a book?
Its actually more on self-satisfaction,
self-interest and hobby rather than a talent.
But I believe, ‘practice makes perfect’.


(SEVEN)


I love ice-cream so much.
No matter it’s a cheaper or expensive.
But normally, I bought the cheaper one.
Even when I’m not feeling so well also,
I need to have ice-cream because for me,
the ice-cream makes me feel better.
Say YES to ice-cream!!
[with a positive spirit and thinkin].


That’s it? Enough la, the tag only asked for 7 thou..well, I can actually talk about myself for the whole day nonstop because I am unpredictable and changeable. But this is only for a case of ‘merapu’, not during the interview thou, ahahaha.


So, next..can I tagging others?

I want to tag all of the bloggers in my blogger’s list..So, if you think you are in my list,
Sahutla cabaran ini!!’

Hari Keluarga Pak Ithnin

We plan to do our Family Day for the first time..its my idea afterall, jealous tgk family orang ade family day..why not this family also plan for one..huhu..so i made the invitation card to distribute to the other families..and i really hope they can contribute to these first-time-made-family-day



step 1 : Make invitation card [done]