Thursday, March 27, 2008

The Banana Boat Song


Day-o, day-o
Daylight come and me wan' go home
Day, me say day, me say day, me say day
Me say day, me say day-o
Daylight come and me wan' go home

Work all night on a drink of rum
Daylight come and me wan' go home
Stack banana till de mornin' come
Daylight come and me wan' go home

Come, Mister tally man, tally me banana
Daylight come and me wan' go home
Come, Mister tally man, tally me banana
Daylight come and me wan' go home

Lift six foot, seven foot, eight foot bunch
Daylight come and me wan' go home
Six foot, seven foot, eight foot bunch
Daylight come and me wan' go home

Day, me say day-o
Daylight come and me wan' go home
Day, me say day, me say day, me say day...
Daylight come and me wan' go home

A beautiful bunch o' ripe banana
Daylight come and me wan' go home
Hide the deadly black tarantula
Daylight come and me wan' go home

Lift six foot, seven foot, eight foot bunch
Daylight come and me wan' go home
Six foot, seven foot, eight foot bunch
Daylight come and me wan' go home

Day, me say day-o
Daylight come and me wan' go home
Day, me say day, me say day, me say day...
Daylight come and me wan' go home

Come, Mister tally man, tally me banana
Daylight come and me wan' go home
Come, Mister tally man, tally me banana
Daylight come and me wan' go home

Day-o, day-o
Daylight come and me wan' go home
Day, me say day, me say day, me say day
Me say day, me say day-o
Daylight come and me wan' go home

Tuesday, March 25, 2008

My first Spagetti

24 Mac 2008: nk gi pasar malam ngn abah, mak, wani n apip...b4 tu singgah Giant..skali mase kt dlm Giant, hujan dengan lebatnye turun..jadik kami decide tuk masak kt umah jek, mak nk buat spagetti tp xtau nk buat...so aku dengan yakinnye nak buat..walaupun xpenah buat, cume tau recipe dr org jek...beli la spageti, sos puree n daging burger ramly...ngeee....n this is the result...


.: The Spagetti :.


.: The perencah :.


.: The combination :.

In a mood of ANGER

23 Mac 2008 : aku n athy gi IDP lagik...kali ni tuk pengesahan transkrip...pastu kitorg gi mines ngan mas, nk beli charger laptop athy...nak dijadikn citer, maybe dh tertulis n dh ditakdirkn yg aku akan marah sangat2 arini...

tengah mbayangkn kejadian tu semula tuk mdapatkn mood marah~~



breath in..breath out~~ start citer ni, mase tu nk carik parking kt mines la ni..gambar kt atas ni menunjukkn situasi kejadian...
yg hitam tu keta aku, yg merah tu keta penjahat, yg hijau tu keta yg nk kluar...

tengok situasi kt atas ni, parking tu sepatutnye hak sape? aku ke atau pun hak keta merah?? ade ke undang2 mase belaja nk amik lesen tu mengatakn, mesti beri keutamaan keta dr arah depan tuk parking keta???? huh????

mase keta hijau tu kluar, bley ke keta merah tu terus je masuk~~??? dgn slumber muke makcik tu masuk, walaupun aku dh HON dengan sekuat hatinye, siap ade echo lagik..PONNN PONNN PONNNNNNNN~~~!!!

dan yg sakit hati, dia tau tu parking aku tp dia slumber masuk pekakkn tlinge dgn hon aku...anak dia kt belakang mmg nampk, xkan la rabun kot makcik~~? xnampk ke signal aku huh? aku geram sgt, aku bukan lambat masuk, cume dh la banyk keta, aku nk lepas kan sumer keta sbb aku nk masuk dr BONTOTTT~~~!! tetibe dia leh jek masuk dr arah depan, mmg xde ethic, moral cam kencing...perangai cam taik...

aku geram giler, aku terus jalan, sbb aku tau kalu aku kluar, sure aku leh gaduh sampai kuar ayat2 yg tidak sopan dan tarik2 tudung makcik tu sampai aku puas, kalu bley nk suh bulldozer kasik lenyek keta dia, pakai jek keta merc tp perangai cam munyit baru kuar bandar...

pastu pusing2 xdpt parking, last2 kitorg decide tuk kasik makcik tu surat cinta...surat tu mas la yg tulis...ayat nye ala2 cam ni...>>>



kena sencored ayat tu sbb terlalu kasar..ahaha..yg pasti kitorg kasik makcik tu ayat 3B ar...rase puas lepas tu...pastu gi makan kt pizza hut n karok~~ ahaha






Thursday, March 20, 2008

Hikmah disebalik segalanya..

"Kadang2 Allah sembunyikan matahari..
Dia datangkan petir dan kilat..
kita menangis dan tertanya-tanya,
kemana hilangnya sinar..
Rupa2nya..
Allah nak hadiahkan kita pelangi.."



20 Mac 2008

.: Salam Maulidur Rasul :.

arini semua warga malaysia cuti umum
kerana maulidur rasul,
tp ape yg dorg sumer buat sempena maulidur rasul ni...
adakah dorg sedar ape itu Maulidur Rasul?

kebanyakn kiter hari ni,
cuti hanya dok umah,
tgk tv,
and
maybe kuar berjinggo ngan kawan2..
berapa ramai rakyat malaysia yg beragama islam
yg sedekah kn alfatihah
dan

doakan kesejahteraan Rasul kiter yg termulia ni
sempena hari kelahiran Beliau ini...

aku?
maybe aku pun tergolong dlm kategori yg lupa diri...

Ya Allah, aku nk taubat...

lately ni aku selalu mimpi yg pelik2,
ade satu malam tu aku mimpi,
jalan2 naik keta ntah kt mane,
seperti satu kediaman perumahan
tp setiap selekoh aku masuk,

aku jumpe tanah perkuburan..

lagi satu mimpi pelik aku,
mcm citer the shutter,

ade something berpaut kt belakang aku,

ade sorg kawan aku ni nmpk dan dia bgtau aku,
eventhough aku sendirik pun xnampk benda tu..
but i do feel it...

scared rite?
tp aku xnk pk yg bukan2,
semua tu hanya mainan mimpi,
maybe aku xbace doa tido...

kadang2 aku luper nk bace doa...

aku pulak lately ni sangat2 careless
sampai asyik2 langgar something,

sampai jari kaki aku luka2 n kaki bengkak2...


harini aku tgk tv3, ade jejak rasul...
dorg tunjuk Kaabah...
dulu xpernah nk terbukak hati aku

tuk menjejekkn kaki ke kota suci tu,

tp harini tetibe aku rase cam nk sangat pergi tempat tu...

jiwa aku meronta,

kalu dpt pergi tuk buat umrah pun jadiklah
ngan mak,abah,wani n apip...
harap2 aku sempat..


semalam dpt email dr acik som about hargai ayah anda...
aku??
memang sayang abah,
td abah betulkn keta wira,
air-cond rosak...

aku tau kalu abah betulkn keta wira tu xsah kalu abah betulkn yg lain2...

aku tgk bill, sampai
RM 1030..

abah,
thanks n i promise to be more 'cermat'..
and
once again sorry for extend my study...

waaahhhhh, nak siapkan projekkk
tp otak serabut sangat2

dah aku nk chow,
nak buat projek...
xtau nape malam ni nk emo skit..ngee

adios~~

Tuesday, March 18, 2008

Do something usefull

18 Mac 2008 : bangun2 pagi jek, badan peluh2..panas lak tu, aduh demam lak aku ni..mencikkk giler, so aku xlarat nk gi coit...aku bangun2, teruss mandi. Pastu basuh baju. Aku nk buat something yg bley kasik badan peluh2. Sbb terlalu panas, aku xnak ar esok bgn pagi, tekak sakit, pala pening...tidakkk~~~ tidak sanggup...so ingat nk joget poco poco...tp biler tgk bilik ni sepah giler..tetibe nk kemas bilikk, so aku plan baek2, nk susun sumer semula, ini adalah agenda aku setiap kali aku rajin. Badan panas, aku kemas bilik sambil xbukak kipas, nk peluh punye pasal...hidung dah sok sek sok sek, bersin2...aduhhh~~ setelah 3jam kemas bilik, akhirnye siapppp...penat wooo~~ pastu mandi, baru lega badan, surut skit panas badan.


.: Ni adalah meja tuk aku buat keja :.


.: Ni tempat tuk aku beradu..ngee :.


.: This is the result after 3hours :.

Kluang's Moment


.: In Car, on the way to Kluang :.


.: at Kluang Station, makan nasik lomak :.


.: kat dlm bilik Huda :.


.: Selamat Pengantin Baru Buat Huda n Husband :.


.: Hantaran Pihak Pompuan :.


.: Noi, Niza, Athy, Mas..ehem2, who's next? huhu :.


.: at Old Taste, adik beradik Old Town :.


.: Toast yg kami pesan..mane peanut butter thick toast aku?? :.


.: Bear athy n niza yg beli kt Ayer Hitam :.


.: Take a break at Ayer Keruh Jejantas :.

Huda's Wedding

14 hb Mac 2008 :
Jam 11 aku n athy gi pusing2 kt Serdang tuk isik aircon keta wira.
Singgah kt kedai first ni, aku terkejut beruk bile apek tu mengistiharkn harga tuk isik gas aircon..RM40??
bertekak kejap ar ngn apek kt kedai tu..
"eh apek, bapak saya kate rm6 je isik aircon, ape pasal mahal sampai rm40??"...ahahhaha..
apek tu gelakkan aku jek...tanya kedai lain, pun lebih kurang gak hargenye...
terus tepon abah, abah kate mahal, carik tempat lain...

last2 dh give up, kitorg gi IDP Subang dulu, saje nk check transcript dh sampai blom.
Skali Catherine tu kasik kitorg original copy transcript yg sepatutnye kitorg xleh sentuh, huhu. Guest what? kami amik je ler transcript tu. huhu.
Buat keja jahat, bukan selalu..ngee..

Lepastu jam 1.30, kuar ngan Mas carik hadiah tuk Huda.
Pastu aku n mas gi kedai keta, isik aircon keta wira, RM45 kena...
malas nk tawar ngn apek kt kedai tu..aku balik umah terus bersiap....
abah pun dh balik dr kluang, kerana kerisauan dia check balik kondisi keta wira tu, hehe...

Tepat jam 6 ptg, aku, athy, niza n noi...kami bertolak ke Kluang. Hoorayyy~~
Perjalanan yg jauh tak sedar, pot pet pot pet kami berborak...huhu...
perjalanan yg mengambil mase lebih kurang 3 jam dr Kajang ke Kluang...
kami sampai dlm kul9.30 kt umah athy.
Pastu kami kuar ke bandar tuk carik makan...
kami makan kt Kluang Station, makan nasi lomak...
giler ar malam2 makan nasi lemak, mmg tak takut gemok..ahaha...
lepastu lepak kt umah jek sambil tgk final Raja Lawak kt astro, gelak tergolek2 la kitorg kt depan tv tu sampai melelapkn mate...zzzZZZZ~~


15 hb Mac 2008 :
keesokkan paginye, sumer bersiap tuk gi kenduri kahwin Huda.
Sempat lagi kitorg tgk final AF5.
Jam 1 kitorg gi kenduri.
Lepas makan2 dan buat kecoh kt kenduri kawen Huda, kitorg pun siap2 tuk balik Kajang.
TP before tu kitorg makan kt Old Taste [ala2 Old Town ar]...
Lepas kekenyangan tu, kitorg singgah Ayer Hitam.
Kitorg singgah kedai bantal dan bear.
Wahhh, murah2 wooo~~!!...kami beli banyak sangat.
Tp memikirkn keta tak besar, beli muat2 keta jek.
Kalu bawak lori n mesin Atm kt sebelah kedai jek, dh lame aku kaut satu kedai...ahahah...
Tepat kul8, kitorg bertolak pulang.
Sampai lebih kurang jam 11.30, terus tidokkk kerana kepenatan...krok krok~zzzzZZZ~~

Thursday, March 13, 2008

Vacation at Cameron

11 Mac 2008 : firstly, mak kate nk gi Genting, so aku habaq kt sumer kawan aku yg aku bercuti di Genting...huhu..skali mase dlm perjalanan, rase cam pelik je jalan yg abah ikut ni...pastu mak pun cakap la..

mama : ni first time ija gi cameroon kan?
ija : aik, cameroon? bukan gi Genting ke?

mak kate jgn tanye sbb nnt abah marah sbb mak bukannye tau jalan...muahhaha..genting ngan cameroon pun xtau nk beza kan...shian mak...tp xpe, yeah~~!! aku mmg dh lame nk gi cameroon...trip percutian kali ini akan aku hargai..ngeee...
mase malam tu aku tgk kt tv astro, ade citer best ni...tajuk dia "
absence of the good"...huhu


.: Century Pine Resort :.


.: Night Walk jalan2 :.


.: Mak dah pandai posing..huhu :.



.: Pencinta alam flora?? :.




.: Kt ladang teh :.


.: some of the flowers taken by me :.

Friday, March 7, 2008

The Uniten Masquerade Ball Night

29 February 2008


The Food Presentation




We are in Table 26



The Diploma's Clique







Kat toilet pun jadik posing..huhu



With "Jumpa Pakcik Hussin"



May and me



MASK time~~!!







Zorro ke Catwoman??



Ladiesss all line up~~!!..ahaha



- the end -

Tuesday, March 4, 2008

Preparation B4 the nite

Kami x gi COIT arini, walaupun planning tuk jumpe pn jun, hoho..kerana keadaan x mengizinkn, aku, athy n mas gi mines carik mask...tp hampe sbb cume tinggal mask yg mcm mas punye jek...[bape banyak mas la...terbelit lidah nk sebut]...pastu kami hanya pesan kt mas, sbb dia nk beli kasut kt metro kajang...n aku tau ade mask kt situ....then kami beramai pesan kt mas jek...



pastu kami gi Alamanda tuk makeup, kami makeup kt Elianto...dr pagi kami xmakan, so kami decide tuk makan dunkin donut jek...



lepas tu kami semayang asar kt surau, kami semayang asar dua kali, sbb mase semayang mule2 tu, asar lom masuk lagik...ahaha..mungikk sungguh..



pastu lepas makeup, terus rush balik sbb dah lambatt~~~!! target balik kul 6...tp siap makeup kul6.45..x ke gelabah...maka jalan la kami semua cam charlie chaplin...pastu aku terpelecukk cam ala2 model dlm video yg aku selalu dok gelak giler2 tuh, tp xde la jatuh..tp jari aku darahh dan sakit...punye la tahan sakit, sampai aku dh xheran pasal malu terpelecuk depan org ramai...huhu...pastu balik dan kami siap dlm mase 20 minit ek..ke kurang dr tuh, xkire lak tp yg pasti mmg laju giler kitorg siap..huhu...cam ala2 clark kent nk transform ke superman...ngeee

at Bintang Mall

Bintang Mall??? wakakaka...saje nk name gempakkk...mall la sangat, hoho...jalan2 wif my apip, wani n mama...

Shopping til flat

Jalan carik barang tuk grand ball nite...jalan dari times squre, then gi sg wang, pastu gi mane lagik ntah tp area2 situ la..sampai la ke masjid india...sehingga la skrew kaki dah nak tercabut...huhu...jumpe ke barang yg dicarik?? sure la jumpe...ngeee


.:: at station ktm serdang ::.


.:: at Old Town White Coffee Cafe ::.


.:: makan nasik lemak ayam goreng ::.

KSM again

Click kt pic to see better..ngee