Saturday, December 11, 2010

Untuk tatapan..



Sorry presentation rupa agak teruk.
Next time akan ku bikin ini macam ya



Friday, December 10, 2010

Bila otak dah penat, tak boleh nak berpikir..

Maka dengan itu, sesuatu yang dilakukan juga is out of my mind. Dengan berlandaskan motto Nike, Just Do It, Dont think. Memang itulah yang aku buat harini. Loceng bunyi kejut semayang subuh. Aku terus bangun walaupun tido agak lambat. Lepas solat, aku baring-baring jap. Gila sedapla pulak katil ni. Terus aku terlelap. Memang bangsat betul.

Sedar-sedar je 10.30am. Aku buat jus epal tuk sarapan. Sarapan la sangat.


Then, aku terus sambung buat kerja. 2jam buat kerja, aku buntu. Then aku decide tuk mandi. Disebabkan otak berfungsi diluar kawalan, tangan aku terlalu rajin tuk cuci toilet. Gosok sana Gosok sini. Berus jamban. Berus sinki. Abis basah. Memangla basah pun, kate cuci toilet. Lepas cuci and puas hati. Aku mandi. Mandi yang aku rasa paling lama dan paling bersih sekali ar. Daki semua hilang. Dengan kepala hotak skali aku cuci.

Then aku solat dan sambung buat kerja. Sejam selepas tu. Aku buntu. Terasa kepala hotak aku panas dan berat. Aku salin baju, capai kunci kereta dan terus pandu ke satu tempat.

iaitu Kedai Gunting Rambut

Aku masuk. Duduk.

"Nak gunting rambut"

"Gunting apa style?"

"Pendek"

Selepas 10 minit..

"Ok?"

"Pendek lagi.."

Selepas 5 minit..

"Ok?"

"Pendek lagi.."

"Nanti cacak2 macam boy"

"Ok depan takyah. Belakang je kasik pendek lagi.."

.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaa.. I cut my hair tanpa aku sedar.


Huh mcam ni la rambut aku pendek. Muke pun lebih kurang la camnie.. Haha.. pangggggggggggg!! Ok daaaa.. nak sambung buat kerja.

Gimme my comfort please~


A month just past by too fast with the load of works to settle..

Kerja sistem freelance aku Alhamdulilah so far dah seminggu tak menganggu aku. Malas nak tanya sebarang masalah. As long as no email from her, I am glad. You gave me such bloody misery, dont forget the $$$ babe or else you'll get my curse. [haha gile kejam]

Then dengan kerja master research aku.. Otak aku penat gilakk.. Sejak dua menjak ni, office lab kitorg dah ade ramai penginap. So, memang agak meriah. Tapi bahaya gak, kang terlebih gosip.

Bangunan tu pulak busy dengan construction design yang masih belum siap, bangunan baru la katekan.. Confirm next week office lab kitorg dah ade cubicle setiap meja. So, esok(jumaat) kami declare public holiday sendiri. Happy holiday everyone... erk, [pandang keja yang berlambak]

Tadi baru hantar borang untuk extend. Oh dengan malunya saya extend satu semester. Tapi baru hantar kat ketua jabatan untuk approve. Lembap dorang ni buat keja. Sekian terime kasih.

Next week ade progress meeting on Thurs. Tak tau ape nak tunjuk progress. Apekah~ nak pura2 koma sebulan boleh tak?

Next week gak due date tuk hantar notis p3ny3rahan th3sis.. just submit abstrak. Tapi masih belum buat. Agak terkedu dan buntu. Have conversation dengan budak2 research lain. Aku ingat aku je yang lembap. Ok dorg pun same in the same position. So aku rase confident and kurang la cuak nya. But isnin ni dah kena submit abstrak kat peny3lia. Ape nak tulis kat abstrak? Result takde? Implementation on progress? Analysis lagi la hampeh~ Oh I am so dead. Tapi layankan jela. Just go with the flow.

Ke-busy-an hari keluarga makin terasa. Otak semakin penat untuk fikir. Tapi aku yang cannot say No, have to say Yes to everything. Terpaksa jadik the miss to-do-everything-but-wont-be-recognize.. damn! ikhlas ke tak ni? huh~

To do list for Hari Keluarga:
[ / ] Order Piala Pusingan
[ ] Buy a doorgift for anak-anak [46 total]
[ ] Find karaoke song [140 songs so far]
[ ] Prepare the gameplay [2 more games to think]
[ ] Buy balloons
[ ] Susun aturcara permainan
[ ] Buy kain rentang tuk banner setiap pasukan
[ ] Buy spray 4 colours for banner's design
[ ] Buy kain warne [4 colours]
[ ] Create balls [20 balls to make]
[ ] Buy hadiah for the mystery game

To do list for My R3search:
[ ] Settle the Borang for Ext3nd
[ ] Do Abstr4k
[ ] Settle Borang for Notis P3nyerahan Th3sis
[ ] Design Qu3stionnair3
[ ] System Implementation <-- this will take for3ver
[ ] Prepare progress for next meeting


All the above are mostly undone.

Untuk r3search, they keep asking
"progress please progress please bla bla bla"..

Untuk hari keluarga lak, Mak asik tanye
"dah siap tu dah siap ni dah carik lagu dah bla bla bla"

Sakit hati bila apa yang kita buat dengan penah lelah tu,
orang perlekehkan macam ianya tiada value..

I need my comfort back please~

I'm proudly announced that I am physically and mentally TIRED


Thursday, December 9, 2010

Wednesday for Jamming Moment

1 December 2010

This time, sile blame tinie sebab saat ni gak la nak beli guitar hero.. haha panggggggggggggggggggggggggggggggggggg!! [hentak2 tinie kuat]

aku seperti biase, memang takleh tahan ar dengan game..
so setelah dipujuk tinie dan sarah,
aku stay up rumah dorg for 2 days.. wawaaawahh~
pangggggg!! [hentak2 pale tinie n sarah]

We jamming for the whole night..
Sekarang mereka bukan sekadar Geng Power Rangers
Tapi dorg gak adalah Geng Jamming aku.. haha poyo..

Guitar Hero Set.. with Drum, Guitar and Microphone

So siapa Drummers, Guitarist and Singer?

Kitorg sumer serba boleh, tapi aku paling suke guitar la beb~
kalu Drum aku jadik pening skit sebab kena guna kaki..
kalu Singer, aku akan lebih kepada gelak sebab
nak pecah gegendang telinge aku dengar sore sendiri..
cannot take it~ ahaha

tapi ape2 pun..
sangat seronokkkk~ lain kali kite jam lagi ye~ wuwuu~



tak lupa gak sajian makanan yang disediakan oleh Sarah..
Chicken Chop Spesel.. Sedap dan rangup hingga menjilat jari.. wuwuu~

Yang kelakarnya lepas makan Sarah bagitau yang tepung salut ayam tu
dia gune tepung kek sebab tepung dah abis.. haha..
bengonggg Sarah~ tapi sedap gak~ huhu...


Tuesday for Rapunzel 3D

30 November 2010

We call the nite for ladies and single-girls nite
Enjoy too much? Perhaps~ LOL
Dont blame us, blame the non-stop entertainment..

We went for Rapunzel 3D
this is my first time watch 3D.. gagagugugaga..
Excited lerr aku~

Tinie announced them as.. "The hot people~"


and we as.. "The cool people~"


Kami yang bergaya memakai cermin mata 3D
ok sebagai 1st timer, akui lah pening pakai cermin mata ni..
menyemakk btol~ contact len 3D xde ke? ahaha panggg!



Wednesday, December 8, 2010

Monday in the Teater

29 November 2010

Selepas tengok teater Tun Mahathir..
Very terase seni teater adalah sesuatu yang sangat indah seronok
Jadi setelah dipakse diajak oleh Syana berkali-kali..
maka terjadilah sejarah malam 29 November for another teater..
iaitu Teater Natrah..


dan tak sangka lak Geng Power Rangers pun minat tengok teater..
so sebagai ketua rombongan [sendiri lantik]
aku jadik tukang beli tiket.. pergh dah hebat skang beli tiket teater.. ahaha

Dak GBM yang aku yakin adalah peminat teater yang tegar.. iye ke?
Syana yang terlalu excited sebab tau Era Pazira datang malam tu gak..
Paez yang nyah sebab tinggalkan kitorg.. I hate you~
Gambar tak banyak sebab dalam teater tak leh amik gambar..


Gambar banyak amik dengan kadbod-kadbod jek..
so malas nak letak kat sini sebab nanti orang kate aku gila..
Tapi aku letak gak la satu..

Ah Buah hati aku~ Biarlah walaupun hanya sekeping kadbod..
Katalah aku gila, katalah aku angau..
Ini hanyalah sketsa malam Natrah..


Ni pulak Geng Power Rangers yang gila glemerss..
auww~ ahahha
Next tym kita layan teater lagi ye korang..


Walau camnepun..
Teater Tun Mahathir tetap at my 1st top ranking
Teater Natrah jatuh 2nd.. Hurm~
Could be done much more better..

Next tym nak layan Cuci Musikal or PGL lak.. hehe

Sunday in Sunway

28 November 2010

Rancangan awal suppose to be kami entertain anak buah Sarah di Sunway.
But end up anak buah Sarah demam dan kitorg je yang enjoy sakan sendiri.
So ini-lah cerita hari sunday kami di sunway..



Go Go Power Rangers~ Bertindak~


Athy yang happy gila sebab jumpa monyet kesayangan dia
yang telah hilang sekian lame..


Mereka yang perasan transform jadik swan yang cantik..


Tinie yang cuba kentutkan binatang yang cube kejar muntot dia..


Niza yang menghayati waktu bujang nya..



Sarah yang puas hati dengan topi gojesnya..


Tinie yang jadik tak keruan bila jumpe rakan setaman..


Athy yang jakun bak tenuk..


Sarah cuba acting gediks..


Tinie yang rase bangga dengan kamera celup air-nya..


dan ini aku.. yang sememangnya pencinta haiwan.. ahaha


Mereka yang puas hati + kepenatan..


ending the story dengan makan di kedai Itali..
tapi roti ni je sempat snap.. yang lainnya tak sempat
sebab dah kelaparan.. burpppp~


Friday, December 3, 2010

Buah Hati Baru...



Itulah dia.. yang berwarne hitam..
Dia seMacho Aaron Aziz..
SeGojes Angelina Jolie..
seKachak Sheikh Muzapar
seBijak Bill Gates..

Okay enuf dengan pujian..

Kenalkan nama dia Farell De' Faer

maksudnye:

Farell : Hero
Faer: Traveler

Based on previous research [donno who did this], they said most people imagine Farell to be described as Dark and cute guy. In one word, Farell is adorable.

Ok amat sesuai nama tu dengan dia. Haha.

Happy 400 blog-posting!

Oh nampak sangat aku suka merapu. Post je banyak tapi isi macam tarak~ Ape2 pun aku akan teruskan mengePOST, walaupun penah bertekad nak benti blogging. Mungkin Blogging dan aku dah sebati. So, tunggu lah sampai 1000 Post baru aku nak benti maybe. Haha. Daa~