Monday, December 31, 2007

Chit Chat the nite b4 new year

Saje nk tulis banyak2 kt blog sebelum berlepasnye 2007...nk menikmati saat2 2007 ni sbb ianya hanya akan berlaku sekali je seumur hidup...lepas ni 2007 xkan muncul lagi...so, nikmatila saat2 akhir 2007 ni dan terima la 2008 dengan hati yg terbuka dan azam yg baru...mmg sayang nk tinggalkn 2007 sbb byk kenangan berlaku...dan aku suke dgn umo aku mase 2007 iaitu 21 tahun...malam td dok chitchat ngn dak2 mode box...kongsi2 segala cerita sepanjang kitorg kenal dan pengalaman2 lame...mmg xdinafikn bahwa internet dh menjad sebahagian dari hidup aku walaupun dulu aku bley je hidup tanpa tenet...tp skunk dh lain...internet mmg SyOkkkk woooOOo~~...naseb baek hati aku terbuka tuk memujuk abah tuk pasang....ni sumer gara2 BPR punye subjek...kalu mas xpakse pun xkan menjadi punye...so, thank to all yg berkenaan...ngee~~

aku tido lambat semalam tp naseb baek bley bangun awal...mate pun celik jek, xbape ngantuk...ni gara2 chat ngn aman n paez sampai kul6...memasing nk tunggu subuh punye pasal sbb takut terlajak...wakakakaka...aku kongsi macam2 ngn dorg....dorg pun xkurang...kitorg banyak flashback ape yg berlaku sepanjang kitorg kenal sesame sendirik...pasal erry yg masuk audition OIAM...bongok tul ar pakcik tuh...serius malu jek...dh baek2 jadik pelakun tuh, concentrate kt satu bidang je la...klakor tul...penat aku gelak kn dia semalam...iskh3

semalam aku dpt tau something yg aku menyesal tau...sbb ianya bukan menda yg aku nk dengar...ianya menda aku paling takut skali tuk tau...sbb ianya dpat mengubah perasanan aku...mmg on the spot, air muke aku berubah...naseb baek la chat online...kalu jumpe depan mate...maunye muke aku dh merah padam dah...erm, baru aku sedar yg the thing wont ever happen in my reality life...in dream n fantasy maybe it could happen...

so, b4 aku melangkah ke alam 2008...nafas baru, cahya baru, alam baru...aku akan lebih berjaga dan sedar yg hidup ni bukan dongeng dan bukan rekaan semata-mata...aku kena sedar sumer tuh...dan aku bersyukur aku dapat tau segalanya semalam sebelum segalanye sudah terlambat...thank God~~!!

Saturday, December 29, 2007

Project Project Project.....

29 December 2007

Gilak gilak gilak....~~~!!

Dah masuk minggu keempat ni dan aku masih xjumpe supervisor aku(Pn Jun)....dan yg bestnye, projek aku pun xjalan....ini sudah melampau...ape nk jadik ni...mmg aku rase kena sumpah disebabkn aku menipu ngn parent aku...Ya Allah, berikn lah hambamu ini ketabahan kecekalan dan keberanian tuk menjalani hidup2 mendatang...

Oh Noooooo~~~!!

Focus focus...konsentrasi plezzzz~~!!

That "Guy"...

Wuish..mmg xde menda lain aku nk citer ngn diri sendirik selain dari kisah Mamat sekor ni...erm, what else can I said...hati dah beku, hati dah tawar, walaupun jauh disudut hati aku masih mengharap...skang tengah dengar lagu ni...cam kena jek ngn perasaan aku skang ni....cume tang penganti tu cam xbetul la...oh Ya Allah, sesungguhnye aku sakit hati sangat...tp aku xtau ape yg aku sakit hati ni...aku benci kt dia...name dia pun aku xleh sebut...dengar pun xleh sbb tersangat benci...SAKIT HATI~~

Terlalu Cinta By Rossa

Jangan dekat atau
Jangan datang kepadaku lagi
Aku semakin tersiksa
Karena tak memilikimu

Ku coba jalani hari
Dengan mengganti dirimu
Tapi hatiku selalu
Berpihak lagi padamu

Mengapa semua ini
Terjadi kepadaku

Tuhan maafkan diri ini
Yang tak pernah bisa
Menjauh dari angan tentangnya

Namun apalah daya ini
Bila ternyata sesungguhnya
Aku terlalu cinta dia

The Bad Story of mine

Tetibe nk citer pasal my abah yg sangat suke komplikated kan hidup, tension aku...lagi2 this story is about me where I lied to my abah that I finished my study while the truth is...

"Aku extend becoz of my project 2"

Abah xtau ni...tp its not my fault anyway..aku mmg plan tuk abiskn pun...tp tetibe jek laptop kena serang petir and paham2 je la kan...projek aku terbengkalai...dah la aku xde buat backup...yela disebabkn yakin punye pasal...and by that time pun aku tgh final exam...so, I had no choice...I have to lie...becoz I dont want to get any tension during the exam...

So, until now....in his mind [paham2 je la ek...malas nk taip]...aku masih xbgtau hal sebenar...just hope that he would understand me...

"Abah....maafkan Ija"

.:: Know what u feels ::.


Saturday, December 22, 2007

Lalutan Hari Ini

22 December 2007 : Hari ni dok kt dalam bilik sambil merenung kt luar tuh, awan gelap and for sure hujan kejap agi...tp kejap agi nk kuar gi JJ(Jalan-jalan tau, bukan Jaya Jusco)...tetibe plak aku nk citer pasal perasaan, ntah nape...semalam aku punye hati manyak sakit ler, sakit hati ngn sorg yg bernama D(bukan name sebenar), tetibe rase menyampah ngn dia n satu gang dia...iskh xleh nk luah lebih2 sbb menda ni xde org yg paham...biasela, aku kan mempunyai masalah ngn perasaan yg xberape stabil...kejap2 ok, kejap2 sewel...erk, dah name pun manusia...oit, ape citer lari topik ni...back to citer ttg D and the gang...nasib baek la den xberape kenal ngn depa satu gang ni...nak kate lelaki sejati pun bley...tp kadang2 tu tgk cam gay satu gang pun bley...tp ade perasaan nk kt pompuan(pompuan yg cantik je la..)...arrgghhhh~~!!! tidak...aku dh kantoi kan identiti dorg...xpela, bukan ade org bace pun blog babun merapu aku ni...rase2nye dorg ni bisexual kot...uish, aku dah fitnah org(tarik balik)...ntahla, just nk speak out my opinion about guys yg camni...sbb tu aku xsuke tgk citer2 cinta...amat benci skali citer2 cinta bcoz sumer citer tuh bongok and ah senang cakap bodoh ar citer2 tuh sumer...lagi2 citer2 cinta pandang pertama...lagi cam sial...kalu citer budak2 gedik lagi den xleh bla...arghhh~~!! nasib baek aku x gedik...

serius s@#&!! aku dh melalut tahap gaban ni...xpenah aku melalut sampai tahap gini kt blog...ah janji geram sakit hati aku lepasss...wakakakka...chow cin cau...~~!!

Sunday, December 16, 2007

Samudera By Nora

Nyanyikan ku gemuruh di irama
Melewati hamparan hati
Ku menanti sejuta suara
Yang memanggilku serikandi

Di pasak maya pada
Akan aku gegarkan
Embu azimat nan sakti
Dan bercurah awanan
Akan aku luruhkan
Menitis emas menghujan

Ku serakkan tautan kiambang
Sebelum ku jejaki gelombang

Jika tak ku temu kekuatan
Ku ratib semangat kebangkitan
Lautan bergelora
Tidak gentar ku rempuhi

Pelayaranku, biar tenggelam tak melara
Perjuanganku, sinarnya membelah samudera
Sinarnya membelah samudera

Cahaya lantera yang ku bawa
Mengharungi perjalananku
Lindungi dari badai prahara
Tetap bertahan sanubari

Ku serakkan tautan kiambang
Sebelum ku jejaki gelombang

Jika tak ku temu kekuatan
Ku rabit semangat kebangkitan
Lautan bergelora
Tidak gentar ku rempuhi

Pelayaranku, biar tenggelam tak melara
Perjuanganku, sinarnya membelah samudera

Jika tak ku temu kekuatan
Ku rabit semangat kebangkitan
Lautan bergelora
Tidak gentar ku rempuhi

Pelayaranku, biar tenggelam tak melara
Perjuanganku, sinarnya membelah samudera
Perjuanganku, sinarnya membelah samudera

Saturday, December 15, 2007

Thursday, December 13, 2007

K.A.W.A.N

1) kawan tu bkn mcm main FUTSAL. Mula-mula kejar..dah dapat sepak..


2)
kawan tu bkn mcm main SKATE. Mula-mula gosok..lepas tu pijak..


3)
kawan tu bkn mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..


4)
kawan tu bknnya mcm PAMPERS.. dah pakai, buang..


5)
kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.


6)
kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah takde..hujan gerimis baru muncul..


7)
kawan tu bkn mcm KERETA. Rosak skit,jual.. ambik kereta baru..


8)
kawan tu bkn mcm CHIPSMORE.. skejap ade skjp takde..


9)
kawan tu bkn mcm BANK. Bila dah takde duit, pegi kat sana ambik.


10)
lagi..... kawan tu mcm ape ye???? Haa..kawan tu mcm AWAK LA. . bila saya hantar msg, awak akan baca msg saya dgn teliti sampai habis.


Walau ape pun tanggapan org tentang kawan.. bagi saya, kawan tu penting. Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya. Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara. Yang penting, seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya. . :)

Tuesday, December 11, 2007

Fun AT Jom Heboohhhhh....

8 & 9 Disember 2007
seronok2...hehe...jadik krew tuk jom heboh...
walaupun penat tp besttt...
ngeee....pengalaman yg xkan ku luperkan...
nak jadik lagik lepas ni..nak jadik lagi...
nak lagi nak lagik [sambil hentak2 meja]
ahahhaha..

.:: pic wif erry kt JSC ::.


.:: wif the JSC krew ::.


.:: walk to remember ::.


.:: e-one and iqram ::.

Sunday, December 2, 2007

2 Disember 2007

aduhai cepat sungguh mase berjalan...kejap je dh disember...jap je dh nk masuk 2008...
belum puas lagi ngn 2007, x berape ingat ape yg berlaku mase 2007...

semalam aku,wani,athy n monie gi tgk movie citer enchanted...citer yg mmg totally fairytale where everything seem so fantasy...does it easy to find ur true love? how did u know that u made a right choice? can we be choosy? or we must take whatever come? how can people found, break up and found again? why is it too hard for me to believe that true love does exist? true love? duhh, its only a fantasy...wont happen in a reality...especially in my life(to be specific)

whatever it is...the enchanted was really a great story to be watched...i'm happy and feel the enjoyment after watching it...the girl(Giselle) make life shud not be treated too complicated...she can adapt and survive in an unknown world...be sincere as she can...and the prince edward sacrifies to find his bride, eventhough they just meet one day and decide to marry after all...

all the songs were really nice to be heard and bring to a fairytale and fantasy life once I listen to it...this mean i'm happy....

~~life is not too complicated as u think it is~~