Monday, April 27, 2009

The my-wanted-list..

Ape yg aku PERLU.. Nak dan MAHU buat lepas exam..??

ONE
Nak rearrange perabut dalam bilik aku,
sudah busan tido memandang dinding
seperti banyak halangan dan imaginasi terbatas..




TWO
Nak kemas gerobok pakaian, baju sumer sepah2..




THREE
Nak basuh toilet.. nak harapkan sape agi..
Mr Clorox bukan reti bersihkan sendirik..




FOUR
Dah boleh start keja partime ngn Sarah..
Sarah~~!! still open ke kerja tu??
ke dah xde ruang tuk aku?? ngahaha..




FIVE
Do medical checkup [tak buat lg ni tuk ukm, gilakk]




SIX
Start my diet routine.. aku diet??
nehi~ bukan diet tapi mengamalkan hidup sihat..
aku sahut cabaran wanie..
kalu aku leh kurus [kurus yg wani kate itu adalah KURUS],
wani akan belikan kebaya tuk raya.. yeahh~~




SEVEN
Main rock legends kat facebook sampai level 50..
oh giler ke?? tapi itu tidak mustahil.. Ayuh~~~ girl rocksss~~~!!




EIGHT
Backpacking~~!! ape itu backpacking??
ianya adalah situasi dimane ko amik beg,
pastu ko packing barang2 ko dalam tu..
lepas tu ko letak kt belakang ko..ahaha.. panggg~~!!
Ape2 pun, teringin bangat ni nk gi backpacking tp xde geng..
wahhh~ nak sangat pergi b4 aku mati..
tapi adakah aku brave enuf tuk backpacking solo??
kiter boloss saje dinding tuu~~ ngahaha





Thursday, April 16, 2009

Aku dan Diriku..

oh banyaknye mase aku ye...

tapi ini sekadar having fun at facebook..

hanya sekadar tatapan buat aku dan diriku [skema]

--------------------------------------------------------------------

- Haiwan ape yang sesuai dengan kamu? -



wah kucing very the kiut,
seb baik bukan munyit..ahahha..

aku lazy? dan expect people do things for me?
[ragu2 ngn diri sendiri]


- What kind of explosion are you? -



huh~ cam betul ni..
skali dia meletup~ kebabummm~!!


- Are you a peaceful person? -



yeah~ sesuai ngn name aku.. err ape name aku??
oh setuju2 ngn description ini..
aku tak suke sakiti org..

tapi org tetap benci aku.. itu xtau la nape..


- What will u be in 10 years time? -



oh yeah~~ adakah?? ngahaha..


- What character suit u in Twilight? -



tak tau citer ni, xpenah tgk pun..
yg aku tau kabom minat
ngn hero dia tu.. robert pattinson~

so obviously aku xkenal sape alice cullen..
tp ape2 pun dia sgt kiut ar.. ahhaha


- Which character are u in Harry Porter 1 ? -



yeah~~ aku hero~
ye aku memang baek~ xyah nk bitau..
harry~!! bak sini skit duet ko~
[pustop]


- Bakal husband berasal dari negeri mane? -



sabah bah~ biar benar ni??
mane nk carik..ahahha.. budusss ini kuiz~


- What Colour are u in Power Rangers? -



wah~ blue is me~ suke sangat2.. wakakka


- What character are u in ShinChan? -



alamak~~ budak benggong ni.. ahaha..
yea~ aku mmg innocent.. bluekk~~


- Siapa karakter anda dalam cerita P.Ramlee? -



wah~ mintak nyawaaa~~ damn~ funnny.. ahahah
ye~ bab yg mahukan yg terbaek itu benar belaka..
[wakakka..angkat bakul nampaknye]
aku menghidap panic disorder?? adakah itu sawan??


- Siapa watak yg sesuai dengan
anda dalam Madagascar? -




wah cam betul~ wakakka..
tp ttg patung hawaii tu tidak benar belaka [pustop]


- Berapa hantaran kahwin anda? -



woo~ penerangan dia very the baek~
tp aku bukan mate duitan ke? wakakakaa~


- Sesuaikah anda untuk belaja di Oversea? -



wah~ tp kenapa zahid? menuju puncak~~!!
oh adakah ini benar~ amin~~!!


- Siapa watak paling sesuai
dengan anda bila anda marah? -




wakakka~~ very the vungukss~ adakah benar??
ye mmg benar~ meletup pun dh ala2 grenade~
grrrrrrrrrrrrrr~~ awas kamu~~!!


- Bulan yang sesuai dengan anda? -



eh? ini wanie lor~ aku 10~ nehi~ nak 10 gak~


- Seteruk mane tahap gelabah anda? -



erk~ why munyit?? oh nehi~
bikin kontroversi jek~ panggg~~!!

btw, aku mane gelabah~
aku cool~ cool~ wakaka..



- Adakah anda seorang yg mengarut? -



wakakak~ siott~~
mane de aku bual2 ngn berus gigi~ gilakk~

tp yg menahan berak tu betul la kot..wakakakka..
wah kuiz ini very the banggang..
btw, kentang mcD tu~ sedap~ lapar lak~


- Siapakah anda dalam watak wonderpets? -



oh baru tau name nate ni Linny.. wakakka..
wonderpetss~ wonderpetss~~

ilmu zoological? apekah?


- Siapa anda 30 tahun akan datang? -



wah ini boleh dipercayai~ wakkakak..panggg~~!!


- Siapa celebrity tempatan
yg paling sesuai dgn anda? -




wakakkaka~~ apekah ini??
aku tak pilih pun dating ngn ramli MS~

aku pilih zizan nin la tuk jadik date aku~~
wahh~ budusss~~



- What hair colour suit u? -



wah~ benarkah? patutkah aku colourkan rambut?
or pinjam rambut ayam erry? wakakakka


- Who pastime people suit u the most? -



tak kenal~ hughes? jename lampin bayi tu ke?
yeah~ description dia sgt best~ sesuai ke nyah?


- What disney song suit u? -




- What kind of girl are u? -




- What disney character are u? -



wooo~ mari kiter boloss itu cermin~~!!
bolosss saja~~ wakakka


- Which Harry Porter character are u? -



wahh~~ feverett ni~~ oh cedric~ lap u~~
aku handsome?? xberapa yakin..
aku loyal?? sudah pasti..
aku smart?? hurm~
my personality will some day kill me?
we wil see one day~
ye heart break~
aku pun turut nangis dgn kematian cedric~
screww me~~



- What movie killer character are u? -



wakakkaak~~ scaryy nyahh~~ buduss~~!!
die die die~~ i kill u all~~ muahahahah~~
chucky pun ckucky la~


- Zombie survival test.. can u survive? -



oh sememang aku paling takut zombie.. shottt~
ketika jawab test mmg menghayati betul2 situasi..
tak sangke leh survive..
walaupun aku berjalan2 dikota..
wakakka..
tp aku tak sanggup nk bunuh kawan yg dh jadik zombie..

aku larikk~ description itu salah belaka~
aku hanya lari dan lari~ [sbb xjumpe pistol~]


- What x-men character are u? -



huh~ jangan main2 ngn aku~
sekali aku marah~ ko dengan kentut ko, aku terbangkan~
wakkakakak.. wushuuuu~~~ [mantera panggil ribut]


- What sport game fits you? -



oh mane tau saya suke game ini??
errr~ short?? wah mmg siott~~~
xyah tulis xleh ke huh?? panggggg!!!


- What character are u in sesame streets? -



wakakk~~ ok ar ni~ biru is me~
seb baek xdpt nate yg bulu mate
melentikkk giler babeng tu..
ahahhaha


- Who is your twilight date? -



wakkakak~~
alamak kaboom, dia yg nk ngedate ngn aku..

aku terpakse kaboom..ngahahha


- Who is the twilight guy
that compatible with you? -




wah~ again?? kaboom gonna kill me for this~
ampunn kaboom~ cedric diggory tetap pilihan hatiku~
wakkakka.. gi sane edward~ shoo shoo~




Wednesday, April 15, 2009

Markah Pembawa AQ..

me : apsal la spam ni banyak sgt ni..



me : erk? midterm result? wah apsal masuk spam? vungukksss~

dug dag dug dag~ [lame xrase perasaan camni..]




huh... ini la desktop computerku.. dan tu file result midterm..

nk bukak?? taknak?? wah takut nyah~


tapi akhirnye bukak gak, setelah pasrah ngn data struk.. tp ternyata ops tak menghampakan..

yeahaaa~~ leh tido ngn lena~
~ krok krek krok krekk~~!!



becoz u live and breath ~ [hensetku bunyi, lagu lame xtukar2]

aku bangun secara tersentak dan tgk monitor henset..


[kak M calling...]


then tgk jam kt ceiling...




[wah~ kul 10.10 pagi]

peringatan : bukan tido lame ye, tp baru tido kul5 pagi,
dan bukan saya tak solat subuh ye, tp saya cutii~~ huhu


sms to kak M : wah terlajak~ kelas sejam je lak tu, cam xsempat jek :(

tanpa pk panjang, aku bangun dan siap dengan pantas nye..


sms from kak M : xpe nnt akak email ape yg bincang, bg matric ID nnt akak check carry mark..


dalam perjalanan~


sms from kak M : prof suruh datang gak kalu nk tgk carry mark..

sms to kak M : haah xpe, mmg otw ni..


[cam la aku xbiase dtg lambat kan.. wakakka.. banggang nye Ija]


jalan laju2 menuju ke kelas.. masuk2 kelas.. walau dh senyap giler bukak pintu, sumer org pandang belakang... wah~~ mmg aku muke datang lambat.. mencikk~~!!


prof : you~~

me : huh~

prof : you fail~ ahahaha

me : eh? [sengeh2 sambil tarik kerusi nk duduk]

prof : hafizah?

me : yup

then prof kasik aku..




wah main2, carry mark bg dalam sampul.. ahaha.. setelah tgk2 carry mark, yeah~ puas hati~

pastu prof bincang pasal exam.. budak2 ni sibuk la suh prof kasik tgk final nye soklan.. ntah ape la dorg ni, kalu dh tau soklan, bukan exam namenye tu, tu assignment la munyitt~~


pastu lepas tunjuk kertas muke depan paper final exam..

[paper depan hanya ade logo UKM besar jek, wakaka]


prof : i will destroy the evidence.. [sambil kuarkan mancis dr kocek baju]



dan dia xmain2, betul dia bakar.. wakaka.. besh main api kepe~ habis xde ape yg tinggal, hanya secebis jek..

prof : here~ the only clue.. ahahah [letak clue kt atas plug]


then break for 10minit, prof kuar gi balik ofis jap..

dan kitorg pun pi la amik secebis harapan clue yg tinggal tu...


"..owed in the figure was a dia..
..in the.. bla bla.."
[clue yg tak membantu langsung..wakaka]


secare kesimpulanye,
"Usaha tangga kejayaan~ kalau ade duit lebih skit,
sewa appartment, leh naik lif, tu pun kalu lif x rusak selalu..wakaka"