Monday, June 29, 2009

A moment like Yesterday

Sunday Chill-out moment with Niza and Athy..

suppose ade Alan mau join tapi Alan kepenatan..

so, kitorg lepaQueen bertiga kat Alamanda..
exactly the same venue as yesterday..

and the activity??
same gak cam semalam..

firstly kitorg gi makan kt Pizza Hut..
ade org belanje ni..[takut nk reveal name, blom mintak permission]









lepas makan, kitorg gi karaoke~

our lucky room number..







pastu gi carrefour..

pastu gi Big Apple..

heh~ sempat lagik dorg posing depan kaunter..
yakin je aku amik gambar dorg..haha



seriously sebijik cam ape aku wat pada hari semalam
cume bezanya dengan orang yg berlainan.. haha

alamanda??
ni bukanlah kali pertama kitorg gi alamanda..
tapi maybe dah buat kali yg beratus kot..
selame ni jarang amik gambar..
tapi haritu,
baru sedar yg environment kt luar alamanda tu cam cantik..

so ape lagikk..

camera~

light~

action~~!!








gambar ni kitorg amik kt dalam toilet.. haha
pun jadikk~~



me: ok korg.. kt situ lak~



me: ok kt situ lak~



me: sini-sini~ pandang~ senyum~



me: ok niza.. pose~



dorang memang dengar kate..
ape aku cakap, dorg ikut jek.. ahaha

*wink*




Sunday, June 28, 2009

When Wayiek meets Paez.. and AKU sekadar penyibok..

Disuatu pagi yg hening pada hari Sabtu..

tretttt~~ tretttt~~
[mesej henset]


from wayie: ko plak kat mane??


[aku terjage sambil gosok2 mate]


10.05am


me: oh shit~


[tanpa membalas mesej wayie..

aku terus bergegas mandi..]


sejam kemudian..


sms for kaboom: kaboom~ ko kat mane skang??


sms from kaboom: haha.. cube ko teka aku tengah wat pe skang?? aku keja doh~ ngahaha

truttttt~ trutttt~~ [aku call kaboom]

me: uit kaboom~ ko keja dekat ngn alamanda kan??

kaboom: haah la.. hahaha.. rajin tak aku keja sabtu??


me: haha.. weh~ aku kt alamanda skang ni, paez and wayie pun ade.. meh la join kitorang..

kaboom: huh ye ke~ aku keja separuh hari tapi aku kena bla bla bla bla.. korang kt alamanda sampai kul bape??

me: sampai kul3 kot..

kaboom: huh kalu gitu, aku lari la sekejap nnt dalam kul1 gitu.. ok?

me: ok ar tu~ datanggg tauuu~~!! mesti datangg~~!! ahaah

[aku dah pun sampai kat alamanda..

terpusing aku carik paez-nyah ngan wayiek..]


sedang aku naik escalator..

wayie: zazaaa~~~!!


[wah kuat-nye jerit, hampeh tul~]




huh~ first time jumpe si-wayiek ni..
dia sangat senget perangainye..

dan mmg munyit sejati.. wakakaka


pastu kitorg gi karaoke..




lepas karaoke.. tunggu kaboom lame sgt..
perut pun dh lapo..
so kitorg gi makannnnn~~~

makan ape??


aku nak makan Hot Plate..

wayie ngn paez pun sibuk nak hot plate..
wakakaka..

then kitorg pun beratur la depan Gerai Hot Plate tu..

lepas Paez ngan wayie order makanan..


maka bermulalah kisah tentang TELOR..

wayie: paez, mintak telor weh..


paez: chikk~~ nak telur~~


me: weh~ dah ade skali ar~

paez: huh~ [sambil tengok wayie]

wayie: nak telur~ [dengan muke lapo nye tgk paez]

paez: telur~ [paez ckp kt makcik tu]

makcik: [makcik mengangguk]

me: weh~ dh ade ar~~

wayie: saya nak telur dalam tu~ [cakap sendirik kt makcik tu]

makcik: awak nak dua telur ke!!?? [sambil tunjuk 2 jari]

me: ... [hanya mampu memandang dorg berdua]


wayie: huh? errr~ boleh la.. [wayie cube cover malu]

makcik: nak dua ke satu telur??

wayie: err~ satu~

paez: ???? [blur]

[aku dah tak tahan nak gelak..

dorg dah mcm couple yg mereng mintak telur extra..
wakakakakaka..]








lepas makann, sambil tunggu kaboom kitorg jalan2 dalam carrefour..

3:00pm


setelah tunggu kaboom bagai menunggu munyit bertelur..

[kenapa telur je ni?? ngahaha]


kaboom tak dapat nak jumpe kitorg..

alasan??


kaboom: boss aku dah jeling2 je kt aku tadi mase aku ckp aku nak kuar sekejap..


warghhhh~~!!! sampai hati ko kaboom~

ehem ehem~ ko ade skandal ngn boss kepe??

aiyoooo~ kantoii~ muahahah

then, aku pun angkut la si-paez and si-wayie..

pastu aku amik apip balik skola..


hari sabtu skola??


yeah memang~

ganti tuk cuti raya.. paham??


lepas hantar apip balik..
kitorg gi cyberjaya..

lepak kt tepi tasik..
























begitu la kisahnye..

lawa tak gambar??
wakakkaka..

gambar lawa sbb..
amik gune kamera paez yg mahal tu..
kamera ape ek?? dslr? nikon? err..
ntah~ tak amik tau pun..wakkaka..
yg aku tau, kamera nye besar
dan amik gambar mesti cantik woo~
huhu..


Tuesday, June 23, 2009

Snake in the HouSe

sedang aku keluar dari bilik,
aku terus menuju ke bilik air tuk mandi..


20minit kemudian...


aku dengar mak whispering dalam phone..


mama: abah ade meeting ke?? ade #### hitamm ### panjangg ##..


(###: words that unclear)


then aku pun bukak pintu bilik air dan..


me: makkk!!

mama: huh~

me: ade ape mak??

mama: ade ular kt hall~

me: huh??? kejap2!!

[by this time aku not yet done with shower lagi,

dan shampoo pun masih kt atas pala..

pastu aku bersiap dengan pantasnye terus turun..]


me: mane ular??

mama: tuu.. shhh~ jangan gi dekat..

me: warghh~~!!

[aku pun snap satu gambar..]




me: nape mak tak panggil orang kt atas??

mama: mak tak nak jerit.. takut ular tu terkejut kang dia lari..

me: wakakaka.. ntah ape2.. abistu ape nk buat ni??


mama: mak dh call bomba.. abah jap lg balik..

sejam kemudian..


barulah bomba sampai.. wakakakak..
budusss~ kalau org nazak time call tu, dah boleh mampus pun..

bomba datang sampai 4 org.. kecik jek nyah ular nye..


miss bomba: ooooh ular daun je ni kak, dia tak bahaya..


mr bomba: dia cume gigit jek..

pastu mase dorg nk tangkap tu, ular tu main larik2 lak..


"Tak kisah la ular daun ke pokok ke pisang ke ape ke~
janji dia adalah ular~ dalam rumah lak tu nyahh~
gi tangkap sane~~!!!! panggggggggggg!!"



Monday, June 22, 2009

Away to KL for 4Days

------------------------18 June 2009 [Khamis] ------------------------

KakAni: Ija~ ko free x harini n esok?? teman aku.. Ayu nk balik Batu Pahat harini..

Me: ok..

KakAni: ko nk datang kul bape??

Me: kul 3 ke.. [sambil gosok2 mate baru bgn tido]

KakAni: kalu awal skit leh? ko teman la maklong kt sini..

Me: ko keja ke??

KakAni: aku keja petang.. Ayu kan balik batu pahat..

Me: ooo okk.. aku baru nk mandi, ahahaha..

[then aku pun bersiap dan terus bertolak..]

dari Kajang sampaila kat KL~ dengan yakinnye aku bawak keta..
skali tibe2 jalan yg aku lalu tu langsung aku tak familiar..


sejam kemudian..

Me: Ani~~ aku sesat!!

KakAni: ko kat mane??

Me: aku~ aku~ aku kt Ampang..

KakAni: kat mane tu??

[wah taguner punye Ani~ dia hopeless sungguh]

Me: tak pe la weh~ aku cube la carik lg~

20minit kemudian...

KakAni: ko kt mane weh?

Me: aku ntahla weh~ ntah mane2 jek..

KakAni: ko ade nmpk tesco x??

Me: ade~ belah kiri aku..

KakAni: ok.. ko benti kt tesco tu, dari tesco tu... bla bla bla bla~

Me: erk~ sebenarnye, aku dh melepasi tesco 10minit yg lalu.. wakakkaka

KakAni: ko ikut je signboard nk ke dato keramat~

Me: erm, okla aku carik.. [dengan pasrah nye]

10minit kemudian..

KakAni: ko kat mane??

Me: mayday mayday~~ aku benci sesat~~ warghhhh~~!!!

KakAni: ahahah..

Me: aku skang kt tengah2 KL..shit~ I hate KL~ times square kt kanan aku skang..

KakAni: kalu camtu, ko benti kt pudu je, depan maulana.. nnt Ayu datang amik ko.. ok??

Me: erm.. okla..

[satu hal aku nk carik pudu~ bukan aku tau jalan pun.. tp redah saje lahh~~]

itulah dia kesah aku sesat.. lepastu plan bertukar~
Maklong yg balik Batu Pahat, Ayu stay sini jage Baby Yana..


Pesanan Maklong: Jage Yana ek~ Ija tolong Ayu tengok2 kan Yana..

Me: erk~ aku?? Babysitter?? wakakakakaka [tak percaya]

setelah hantar Maklong kt Pudu..
kitorg balik terus kerumah, aku puase haritu..

so, Ayu masak dan aku jage Baby..

well~ bukan susah pun jage Baby..

Baby kerja dia, hanya tidur susu tidur susu~ tu je ar~

setiap kali Yana gerak jek, aku pun tepuk2 pampers dia..
pastu dia lena balik.. wakakkaka.. gampanggg bangat~~!!


waktu nk buka tu Wanie singgah jap..
tp Yana tgh nyenyak tido time tu..
Wanie slumber kacau budak tu..

punyela penat kalu Yana terjage, nangis je keja dia..
wah trauma aku~


pastu Ayu kuar amik KakAni balik kerja, then wanie pun balikk~

lepastu KakAni order Pizza Hut~

mase waktu nk tido tu, KakAni, Ayu and Aku very the tired..
tengah nk lena tu.. tibe2 Yana bangun, mule la dia nangis..
Aku n Ayu punye la lena..
KakAni la kena berjaga..
tapi Yana takmau gak tido..


akhirnye aku terdengar..

KakAni: Yana nk ape??!! mama dah penat tau x?? mama ngantuk ni!! tido la Yana~~~

aku dan Ayu terkejut.. kitorg pun terus bangun..
then, Ayu gak la yg pujuk Yana tuk tido..


------------------------19 June 2009 [Jumaat] ------------------------

seharian kerja kitorg jage Yana~

Yana ni lepas susu kan dia, kena tepuk belakang dia..

so lepas tepuk belakng dia, dia akan Blurpp~~!! [kuat siot]

pastu tgh main2 ngn dia..
dia akan dengan muke slumbernye suke2 Protttttt~~!! [kuat giler babiss]

harini pun Abg Safar balik, so kurang la kerja menjaga Yana..
aku ingat boleh la aku balik harini.
tapi Ayu suh balik esok saing2 dia skali..

malam tu aku masak spagetti~



huhu..

ala2 spagetti Pizza Hut tau~~!!

disbbkan KakAni tak leh makan Ayam..
aku wat spagetti udang~

nyam nyam~

------------------------20 June 2009 [Sabtu] ------------------------

pagi2 lagi aku and Ayu dah berkemas siap ni nk balik~

tapi tibe2 Ayu nk gi PS tuk beli barang..

AbgSafar: dari ko gi PS, baik ko gi danau kota..

Ayu: kat mane??

AbgSafar: kt danau kota ar.. ahaha

Me: ape menda tu??

AbgSafar: macam PS gak, tp lagi murah..

Ayu: boleh gi skang??

AbgSafar: tapi kena gi lepas kul 12..

[erk~ semacam jek bunyikk.. sound scary~ uhuhu]

Ayu: apsal lak??

AbgSafar: sbb dia bukak malam ar.. lepas kul 11 keatas..

then lepas decide2.. kitorg setuju tuk gi danau kota..
so aku balik esok je la..


Ayu: pastu nk gi mane ni??

KakAni: gi la jalan2..

Me: tgk wayang ar~

AbgSafar: gi KLCC je la dekat..

Ayu: berdua je ke??

[aku pandang Ayu.. Ayu pandang aku]

AbgSafar: ajak la Ina..

KakAni: haah~ Ina tau ko ade kt sini..

~ Ayu call Ina..

truttt~~ truttt~~ truttt~~

Ayu: hello~ kakIna~ jom tengok wayang kt KLCC~

[dengan mudahnye Ina diajak kuar... huhu..]

Ayu: nah Ina nk ckp ngn ko.. [sambil hulur kt aku]

Me: hello~

Ina: hello..

Me: ngahaha~ ko kenal aku ke ni??

Ina: sape ek??

Me: cis~ Ija ar~

Ina: Ija mane ek??

[aku pun ckp kt Ayu]

Me: weh~ Ina panggil aku ape?? apsal dia xkenal Ija..

Ayu: dia panggil ko Boyakk ar~~

[Ina pun terdengar la Ayu ckp aku adalah Boyak]

Ina: wakakaka~ Boyakk upenyee~ malu2 lak.. apsal lak Ija??

Me: cis ko~ mane aku tau ko panggil aku ape.. ahaha

[then kitorg pun setuju dan plan jumpe kt KLCC kul 2]

~ sampai di KLCC kitorg terus beli tiket wayang,
kitorg tengok citer The Last House On the Left..



citer ni sepatutnye citer thriller..

dan aku dlm wayang bersedia tuk menjerit..

tapi..

Me: biler aku nk jerit ni???

dan aku end up menitiskan air mate [skema sat]



sebab cerita dia tentang kekeluargaan..

"If bad people hurt someone you love
how far would you go to hurt them back?"

then lepas tgk wayang, kitorg balik umah..
Ina pun follow kitorg balik sbb dia nk ikut gi danau Kota malam ni..

so kitorg bertolak kul 11.40 malam..

hanya aku, Ayu dan Ina..

Me: danau kota ni dia cam mall ke??

Ina: cam PS kot~

Me: so comfirm la xde ATM ek..

Ayu: haah la.. ko nk cucuk duit ek??

Me: yelakan~ kang tibe2 nafsu shopping cam setan kt sane.. ngahaha

Ayu: kalu gitu, kite singgah ATM jap..

Ina: ATM lepas kul 12 dah tak leh kuar duit tau..

[masing2 pandang jam]

~ 11.47 pm

Ayu pun benti kt shell yg ade ATM..
aku n Ina lari selaju yg boleh..
tapi pintu dorg dh tutup..

tuk tukk~~ [aku ketuk cermin kaunter]

CounterBoy wat buat tanda "ye nak ape??"

aku pun tunjuk la ATM machine..

CounterBoy tgk jam pastu buat tanda "tak boleh"

tukkk tukk~~ [aku ketuk lagi]

CounterBoy tengok aku dengan pandangan "nak ape lagi??"

aku pun tunjuk la ATM machine dgn muke degil dan kasar..

CounterBoy pun mengalah dan tunjuk sign "sekejap ye"

lepas dia bukak kunci jek, kitorg terus tolak pintu
terkejut beruk dia jap.. gaye kitorg cam tahan kencing pun ade.. ahaha

tapi nasib tak menyebelahi kitorg.. dh xleh cucuk duit~
ape ni ATM~ kate lepas kul 12~ blom 12 pun tp dh xleh cucuk~
ntah ape2 ntah~

kemudian..

Me: agak2 kan.. abgSafar ade x duit tuk kiter pinjam?

Ayu: haah ek~ call dia cepat~~ emergency~~!!

trutttt trutttt~~

AbgSafar: hello~

Me: erk AbgSafar~ nk tanye skit ni [dengan nada serba salah]

AbgSafar: ape dia?

Me: kitorg nk amik duit kt ATM tp machine dh xleh cucuk duit.. agak2 kan~ abgSafar ade bape ek?? kitorg nk...... pinjam~~

AbgSafar: ahahahahah~ rasenye dlm dompet pun tak byk sgt duit..

Me: erm.. bape ade??

AbgSafar: tak sampai seratus..

Me: boleh la tu~~ asal ade~ ahahah

AbgSafar: ok nnt takyah naik.. abgSafar campak dr atas jek..

[ye mmg dia campak dr tingkat 3 ke bawah..
cam campak supply dadah pun ade gak..nagahah]


pastu mulalah perjalanan kitorg ke Danau Kota
berpandukan peta yg abgSafar lukis tuk kitorg...



pusing2 kt situ sampai 3 kali..

3 jam kemudian..

AbgSafar: nnt balik tolong belikan teh tarik ek?

wakakakka~ panggggggggggg~~~!!
tu nk suh kitorg balik tu sebenarnye..
camla dia xreti wat air kt umah..

ape aku beli??
xde ape pun, satu baju POLO jek..
Ayu la borong banyak~

dalam perjalanan balik..
lalu satu jalan ni..
hanya ade 2 buah keta dan motor..

tibe-tibe..

Ayu: cis~~ meremang bulu rima aku~~

aku yg terkejut Ayu ckp camtu..
teruslah mencari punca..
wakakka. berani lak tu cari punca..
aku pandang la sekeliling..

nothing~

then Ayu drive laju giler terus pintas motor yg berada belah kanan keta..

aku syak bulu Ayu meremang sbb motor tu..
so, aku usha la motor tu..

nothing~

sampai la kedai mamak, kitorg benti beli teh tarik..
Ayu still diam..
pastu mase nk balik, Ayu bukak cermin keta..
[nak angin fresshh kot]

dh nk hampir sampai rumah ni..
tibe2 traffic light merah lak..
well~ kiri kanan xde keta..
Ayu lak skema tunggu lampu tu..

tibe-tibe..

Ayu: shittt~~ tutup tingkapp korg~~~
[sambil naikkan cermin tingkap]

aku masih blur dan ngantuk tak paham~

pastu aku perasan ade motor benti kt kiri dan kanan keta..

Me: damn~~!!

Ayu: mat rempit~~!!

pastu, mat rempit yg kt belah kiri aku ni..

tukkk tukk~~ [dia ketuk tingkap cermin aku]

kitorg diam cam patung dalam keta tu..
aku cam biase la.. bace doa tak putus2..
akhirnye biler takde respon, dorg pun bla..

kitorg menggeletar ketakutan~

what if mat rempit tu hamik helmet dan pecahkan cermin keta??

what if?

what if?

warghhhhh~~ macam2 dorg pk~

aku yg kepenatan dan ngantuk~
hanya pk nak mandi dan tido jek.. ngahaha

sampai2 kt umah..
aku terus mandi..

Ayu pulak bukak cerita..

Ayu: korg nmpk tak ape belakang motor??

Ina: ??? [sambil mate terkebil2]

Me: mase bulu ko meremang tu ke??

Ayu: ko dengar aku ckp??

Me: ko ingat aku pekak kepe.. so, ape ko nmpk??

Ayu: korg xnmpk ape2 ke?? belakang motor tu??

Me: ... [flashback balik]

Ina: tak nmpk ape pun..

Me: samelah, xde ape aku nmpk..

Ayu: aku nmpk.. bulat2 cam besar kepala Yana belakang org tu..

Me: erk~ apekah~

Ayu: wah taknak citer~ meremang bulu roma aku~ takut~~!!

------------------------21 June 2009 [Ahad] ------------------------

harini aku balik umah~

aku terase cam rindu giler kt famili aku..
padahal baru je 4 hari kot tak jumpe.. ngahahah

tapi ntah kenapa..
aku sesat lagi tuk balik umah..

ntah kat mane je aku sesat..
semakin aku menuju kedepan..
semakin aku tak tau aku kt mane..

dengan minyak keta hampir abis..
telefon kredit expired..
dan duit poket dah sengkek..


dan aku mule menangis..



"Ya Allah~~ please~~
just take me out from here~!!
take me home safely pleaseee~~"

aku nangis dalam keta sorg..

akhirnye sampai gak aku kt rumah..
kul 11 malam time tu..

abah yg bukak pintu time tu..

Abah: Ija dah balik~ rindunye kt Ija.. cam dh lame tak jumpe Ija..

Me: Happy father day, Bah~!!

[aku peluk abah dan betapa syukurnye aku sampai kat rumah]


Tuesday, June 16, 2009

Sem-ONE result

aku bernaza,
"Kalu aku lulus, aku nk puasa seminggu..
dan kalu result sumer B+ and above,
aku nk belanje famili-ku makan kat satu tempat special..aminn"

sms from kak M: "result dah boleh check kt smpweb.. Harap Maklum"

wooaaahh~~!!


ketakutan tahap max menyelubungi aku [giler skema]

dalam ketakutan pun aku try bukak smpweb..
tapi aku luper password aku..
password smpweb xsame ngn spin.. haish..
aku xtau mane gi kertas yg ade password aku tu..

then aku try je la pakai tibai password..

inilah hasilnye..



setelah try lebih dari 3 kali pun masih boleh try password..
menda ni x block ke?? takde limit ke tuk try password??
huh! takpe la.. lagi bagus, aku leh try sampai dapat..

setelah cube dan mencube..
pun masih tak dapat password yg betul..
so, hanya satu je care.. gi pps pastu kena bayar RM3.00
seb baek RM3.00 jek..

dan secara tibe2.. aku saje2 carik kt longgokan buku2 ni..



dan aku jumpe~~!!

[erk, kenapa aku citer details sangat ek??]

wakakakakak~~

gi terus direct ke ending je la.. penat nk citer, bukan ade yg bace pun..

tadaaaa~~!!


ini la result aku..



Alhamdulilah LULUS~~!! ngeee~

yang paling penting ni ->


p/s: ternyata aku terlebih takut sangat dengan mimpi aku..huh!


Sunday, June 14, 2009

Amillia's Wedding Ceremony..

13 June 2009

we are on the way to melaka..



























pelamin ni mase kt rumah kawan niza..
pink and black.. nice combination..hurmm~
ade gambar pengatin tp Niza suh buang..hehe