Wednesday, January 30, 2008

Anugerah Juara Lagu

it is sunday and guess what, it is a day for anugerah juara lagu...me, athy, niza and nonoi being a crew for the big event...the briefing suppose to start at 1pm but bak kate org janji melayu biasela...briefing start kul 2.30pm kalu xsalah ar...then dapat baju...the shirt was really nice, ade bling2 lagi...aku jage bahagian kristal...nonoi,hanim,azie pun jaga situ gak...athy jage guest [betul ke? aku luper..hehe]...part niza paling best la sbb dia jage bahagian betul2 depan stage...dia siap duduk kt tempat dato ct lagik tu...untung giler...jeleous3000x...jage bahagian kristal adalah paling havoc skali pasal tu tempat duduk org awam...dah pulak dorg ni degil,keras kepala,xnk ikut ckp...macam2 perangai org ade...tp sekejap je la buat keja...lepas AJL start jek, dh bley buat hal sendirik..pi lantak la kalu penonton tu nk baling botol ke nk balik kobis ke nk terjun pentas ke nk lari bogel ke...ahahha...pastu lepas abis AJL, kitorg gi post-party...time tu la bergambar ngn artis2...sumer artis kitorg main tangkap gambar jek...huhu..seronok2000x...walaupun penat sebab sampai kul1 tp pengalaman ini sgt seronok..ngeee~~





Happy Bithday To wanie~~

Dengan berlandaskan planning cik monie, kami celebrate bithday wanie kt dataran putrajaya...monie beli kek, monie masak mee, monie prepare segalanye...aku tetibe rase bersalah lak...aku xbuat ape2 pun...aku dlm bab menda2 camni,mmg aku lemah skit...ye la org pun kate, setiap org ade kelemahan dan kelebihan diri memasing...so, i admit...maybe thats my weaknesses...but the nite was great...monie pun xmenaga malam tu disebabkn ade cik gemok apip...huhu...walaupun hanya kami berlima malam tu tp seronok...neway, cik monie cantik, thanks for everything, the cake was boombastikk~~!!, the mee was nice and thanks for not sm***ing..hehe...

whatever it is...khas tuk cik wanie comel...

Happy Birthday to U
..may god bless u in everything u do~~!!





Thursday, January 24, 2008

Sudah Nasib Badan...[sape suh xmandi?? ;p]

Akhirnye lega skit perasaan bersalah aku kerana menipu parent about my study...tp aku just bgtau mak jek...abah mayb dah tau n maybe dia xtau lg...tp ape2 pun aku dh a bit release and nk buat pojek dgn tenang pun dah boleh...huhu...[ happy ]

23 hb Januari : Sempena cuti Thaipusam...aku, athy n niza gi lowyat carik RAM tuk laptop...harganye 1GB RM65...murah kan??...ngee~~yeah, aku beli pendrive 2GB...murah giler...kurang hasam tul..dulu aku beli pendrive 256MB pun dah RM110..baru jek 3tahun yg lepas, skang ni 2GB baru RM38...giler ar..x dpt bayang 10tahun akan datang..ntah2 pendrive dh xwujud...memory paling kureng agaknye 10GB...wakakka...teknologi begitu pantas skali...walaupun aku dak IT, aku bukan tau sgt pun menda2 ni...tetibe timbul rase malu...pastu kitorg jalan2 gi SungeiWang...kitorg memanjakn kepala kitorg...huhu...aku gunting rambut...potong layer...xnampak beza pun bak kate mak n apip...pastu kitorg jalan2 kt TimesQuare..beli baju RM10, kitorg beli baju warne lain2 corak same iaitu kucing, meaw meaw [kucing gatal ni...wakakaka]...aku beli hijau, athy beli coklat n niza bli ungu...comel comel comel~~~!!..huhu...penat jalan2 sampai tercabut srew kaki tp seronokkkkk~~~!!

24 hb Januari : Happy birthday to wanie~~!!! yg ke ?? huhu...



cerita klaka pada hari ini...RAM yg kitorg beli tu upenye tuk computer...wakakaka...aduh, mmg nasib kitorg...perkara cam ni slalu terjadik...so, nk dijadikn citer...kitorg ulang la balik ape yg kitorg buat semalam...gi lowyat balik n tukar RAM tu..huhu...bongekks sungguh..

Saturday, January 19, 2008

Dikala waktu ini...

pagi tadi aku gi uniten lambat...lepas semayng zohor baru gi...mak dah risau, siap naik atas tgk ank dia ni hidup ke pengsan...ahaha...sayang mak~~!!...tp aku bukan x bangun, aku xleh bangun...sakit..menahan sakit...nasib baik aku kuatkn semangat tuk bangun gak...tahan je la...
seperti biase la...aku mandi dan makan...pastu gi uniten, aku termagu xleh nk start buat pojek..dan skali lagi aku buang mase...erm, termagu dan terus termagu [ape maksud termagu?? aku pun xtau..huhu]...
mula2 plan, aini ajak main tenis petang tu, tp tetibe lak boypren dia nk join...aku pun mengalah ar...dah pulak athy n the gang ajak gi mines...best gak jalan2..dh lame x jalan2...gi mines ngan athy,niza,nonoi dan yuyu...usha2 baju tuk gi grad nite tu nnt..pening gak haku, xtau nk pakai ape..iskh, takut pun ade sbb xpenah gi majlis camtu...takut tuk buat sesuatu yg aku xpenah buat...ye ar, malam tu mesti la nk kena pakai glamour2[this is something that totally opposite of me]...erm, but one thing I know...this is quite fun and akan jadik satu pengalaman menarik dlm hidup aku...ngeee~~lagipun tema dia masqurade[betul ke aku eja ni?? bantai je la..huhu]...

malam aku antar mesej kt wanie..dia x balas pun...oh ye td ade mesej kt fon aku...luper lak nk check...

away gi check henset~~

cik aini upenye...huhu...

--- cerita di bawah ini bukan tuk bacaan umum...ianya 18sx ---

aku tgh baring atas katil ni...tetibe dada aku rase sakit..aku pegang[bukan pegang kt tengah2..aku pegang kt atas dada]...aku terase ade something tumbuh kt situ...dan aku tekan2...sakitnye...iskh, pala hotak dah pk yg bukan2 ni...

bukak google..taip "
kanser payudara"..dan terjumpe satu website ttg tanda2 kanser payudara ni..

"Ketumbuhan boleh dilihat dibahagian atas payu dara"

siap ade gambar lg website ni...waaaa, teruknye kanser ni...fuh, hoiii~~!! lucah lucah..dah2 tutup2...ahhaha[sempat lagi aku gelak...ngee~~]

Ya Allah jgn la aku ade penyakit ni...serius xnk...teruk lak bila tgk gambar2 td tuh..[sambil pegang atas dada aku ni]...iskh adakah ini ketumbuhan yg dimaksudkn tu?? sakit plak tuh dan berwarne merah...merahnye nampak sangat terang, disebabkn bahagian badan aku ni cerah [badan je cerah, tangan n muke gelap]...pastu ade bijik..iskh, harap bukan lah...harap2 tu gigitan nyamuk yg sedang menggatal..wakakkaka...harap2 esok dah xde...[mintak mak beli mopiko la esok..ngeee]

aduhhh, mate dah ala2 rain dah ni [rain yg model clear tu..."
name saya Rain"]...bukan kumpulan hujan tau...harap maklum..huhu...so, mmg tu maksudnye suh tido..ok la..seperti biase sayonara tuk diri sendirik...ngee~~

Friday, January 18, 2008

Hanya Kerana Dia

Malam ni xberapa ngantuk...dan pulak sumer org tido awal malam nie..so just me alone here and it's time for me to meditate...wakakka[xtau ape maksudnye tp nk gak gune]...so, what more can I do other than mumbling here and there...got some story to share and there are no one at YM to chitchat...so, nk bebel kt sini lar...[tetibe luper ape nk tulis...pk jap]

setelah 5 minit pk....akhirnye aku tau ape yg aku nk bebel sebenarnye....

what else if not about my project...seriusly, kind of buntu and everytime open the code, pala hotak berdenyut..jalan tu jalan gak la...tp lambat sgt...mmg aku rase kena bgtau abah secepat mungkin..tetibe diri ni diselubungi rase bersalah yg amat sangat..

aku decide tuk tell the truth weekend ni..aku akan cube..tu pun kalu hati aku cukup tabah, gagah, cekal dan kental [ayat x menahan..huhu]...

biler pk2...aku nyesal lak buang beberapa keratan blog yg telah aku taip sebelum ni..ade la dlm 3 posts aku buang sbb biler bace2 balik...cerita tu cam x best...aku gune kata ganti name keempat[contoh si A..si B...si C]...so, yg dh buang tu biar je la..kali ni kalu aku nk tulis...aku akan guna kata ganti nama sampai peringkat ketiga jek...hehe

pagi td aku dok tgk calendar yg aku buat dlm buku nota Islam Hadari tu...sumer birthday2 kawan aku ade dlm tuh...aku catit sumer nye...same ade yg aku masih kawan, ataupun yg telah pun putus persahabatan...sumer aku letak...semua tu adalah memori...memori tu sumer telah mengajar aku tuk menjadi diri aku yg terbaik di masa sekarang ni...

so, aku potong sumer hari2 yg dh lepas..sekajap je januari 2008 dah sampai separuh bulan..mase mmg berlalu begitu pantas...betul x??

sumer birthday kawan2 aku, aku dah wish...kak nisa, aisah, aini and siti...walauape pun, aku akan tetap wish dorg sumer...aku sayang kt sumer kawan2 aku...and dorg sumer balas aku with a happy face[eventhough cant see their face, but i do feel it]...

so, ketika tgh potong2 tuh...sampai la tarikh 18 Jan...kt tarikh tu ade underline[thats mean ade birthday]...birthday hilmi...erm, tgh pk 1000 kali tu nk wish dia...ego aku sangat tinggi tp disbbkn azam baru aku...aku campak ego aku jauh2...aku taip mesej kt mespes tp aku xsend terus...tunggu btol2 kul12...[sbb cam xsure betul ke bday dia??]

tepat kul12...terus aku klik send...tp that time dia dah offline mespes...tp aku rase lega sbb aku dpt laksanakn azam aku dan aku dpt wish sumer kawan2 aku[walaupun org tu x anggap aku kawan dia]...but who care??? i do feel more relieved and happy now...skang nk tido pun dh rase lega...

skang pun dh kul1...mase nye tuk tito....till we meet on next post with a different mood and feeling...papai...

Friday, January 11, 2008

Hana Kimi



Sassy Girl



Fiat Punto...

Jalan2 ngn abah n wanie....carik keta tuk mak amik apip skola...
tp mak sgt cerewet...bukan sebarang keta dia nk bawak...
so wanie surrender tuk menyerahkn cik gemuk dia....
wakaakakaaa....

dari kajang kami ke ampang,
men test-drive keta satria ungu,
cantik warnenye dan juge sport-rimnye,
menjadik penarik cik wani dan juga ija...

dari situ kami ke selayang,
kedai keta tu dekat ngn temple,
melihat patung hindu besar nk mampus,
cilaka punye tuttttt benci aku tgk...

cilok sane cilok sini,
sampai jugak kami kt kedai keta tuh,
mengendap alfa mengintai fiat,
FIAT PUNTO jugak menjadik pilihan kami....

wakkakak...cam sedap plak pantun main pakai tibai aku ni...
xsangka ade bakat dlm mereka pantun on the spot....wakkakkaka

Dunia sangat Indah....lalalalala~~!!



teno teno~~~!! [ambulan datang]
wakakkaakaka....
tgh excited with my new planning about my future
tp masih dlm planning lg..masih blom jalan lg...
huhu....kena plan baik2...

tp walau ape pun...
projek2 mesti kena buat betul2...
kena rajin2...
kena siapkn cepat...huhu

Saturday, January 5, 2008

Khas buat Athyra dan Nurhaniza....(",)

Kehadapan Athy n Niza, [saje nk skema]

mule2 ingat aku nk tulis ala2 surat rasmi tp tetibe kepala cam kena sampuk sawan sengal, terooss aku luper camne nk buat surat rasmi...and lagi satu aku xtau alamat umah korg...wakakakkaa...

back to the point, ape la aku ni suke melewehh jek...sebenarnye aku nk bgtau korg....korg dah tau blog aku and for sure lepas ni korg akan masuk and bace lalutan aku kt blog ni...aku xpuas hati sbb korg tau
IMPIAN Fieza~~!!...aku nk gak tau KISAH Athyra dan juga DUNIA Haniza...hehe

okla..aku chow...harap2 korg paham la ape yg aku nk ek...hehe...

Peace all,
fieza

Saturday Nite

Ape slalu remaja2 di malaysia buat biler tibanye malam sabtu?? erm, let me guess...disco? hangging around wif acting cool people? lepak2 at BB? joget sane joget sini? ape2 lagi la yg aku masih xtau dan xnk tau pun...aku hanya dok kt umah, lepak2 ngn mak, abah, wani n apip...tgk citer best kt tv...pastu kalu abah dh mula start topik pelik, aku n wani akan naik atas...aku akan layari internet and buat keja aku...ahahhahaha...tp better to be this way rather than lepak kt luar sampai buat menda yg x dijangka oleh akalku dan akhirnye diri sendirik menyesal...wakakkaka...[sebenarnye aku masih takut nk kuar malam2 disebabkn darkseeker hanya bley kuar waktu malam]...

Tuesday, January 1, 2008