Saturday, January 31, 2009

gimme a second...



I got an offer for master from UKM...

yup~ this is the offer that i been waiting for all this while..[after all the give uper]


by then, I thought the offer was for this coming june intake..but its actually for this already on-going dec semester..[late for one month already..how can they do that?]..and the registration date was the same day I got the offer..what the f***~~!! can u give time for me to breath?
I called the ukm and they said I can requested to postpone
and register for the next coming semester.. huh~ and how I wish I dont have this choice~!!

but its really miracle..becoz i done praying and solat hajat for about 2 weeks to get the offer..and now, i finally got it..miracle huh? this is what i called kuasa Tuhan~ [puasa seminggu jgn luper~~!!]

then suddenly teringat about the kerja pensyarah kt kolej that i been interviewed lately..
wahai niza kusayang..kolej tu namenye kolej negeri..so that day yang aku call ko tu actually aku nak tanye jusco seremban camno nak gi..huhu

kanan ku mahu~ kiri kumahu~

why I always been into this kind of situation ALWAYS??

but no big deal actually becoz the college not yet giving an answer and my heart keep telling me that I will not get that job due to the damn asshole stupid interview [baru nk ngaku]..its all becoz of the interviewed was done in malay..oh now I admit, my malay is very bad~



kerana dorongan, pendapat dan nasihat dari keluarga dan kawan... aku memilih tuk sambung terus master...

Friday, January 30, 2009

The Never Ending Stories - Part I



Barisan Penulis Cerita:


Aman


Angah


Zaza


Paez

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Didalam sebuah gua
ade Sang Lelabah
yang sedang mengejar seekor Babis hutan.

Babis itu sedang
menarik2 tanduk kuntut
tetapi tanduk itu
bukan tandus Babis,
ianya tanduk Abang
Abang Hilmi kekwattt.

Kemudian, Hilmi mencari Syanap si nyet~
dan Abe Pisang
menjadi sgguh tekujat
lalu Syanap menjerit,
"nehiiiiiiiiiiiiiiii~~"
smbil berlari
kearah sebuang longkang
yg penuh tetikus dan Wayie sedang
melancarkn mogok keatas
segala
sistem perparitan
yg semakin menular .

Wayie telefon PakLah.

truttrut...

telefon berbunyi


"Semekumm....PakLah cakap"


"Berita kurang enakk"

"Pisang tak cukup?"

"Cukop, I just shame of my head of stomach"

"Apekah itu bagus?"

"I cuma nk tanya
hang,
nak tanye
per kejadahnya
pisang
tumbuh dalam longkang?"

Lalu PakLah menjawab
"Saya kena tanya
sama isteriku Jean,
almaklumlah sayang isteri

tapi seingat saya
dia sbnarnye Queencontrol
but she not."


Jane datang dari
utara dapur
lalu
membawa dirinya
yang
sepi pilu ngilu~

PakLah tercengang dan
berkata,
"Wahai adindaku,
jangan dikau berasa terseksa jiwa ragamu,
akanku belikan pisang buat dirimu, Bum~"

Cakk kebumm bumm

Cak pommm cakkk~~~


Mereka menari zapin
dengan berkain songket
yang tersangatlah labuh
lalu t'sadung kakiku~~

PakLah melatah, "Opocottt"

Keadaan menjadi saspen
dan para hadirin
lari bertempiar menjerit
dan membaling gardenia
tanpa belas kasihan
hinggakan inti butterscotch
menusuk lobang idungmu.

"Walau hidungmu sebesar serombong,
tetapi apabila
bulunya dicukur,
maka
lancar sgguh rongga2 pernafasan".

Lalu Bum
berlari lari anak
dan tanpa disedarinya
Si Capek menarik2
rambut ayam Erry
.

Lalu Bum menjerit
"Ahhhhhh.....i like
to move it~"

Tetttttt~!!

Wayie meletakkan
pisangnya,
lalu membaling
kemuka Syanap
yang
sgguh tak keruannn
seperti gorilla memakai
kebaya ketat,
lalu
Abe Pisang menepis terpelanting
t'kena Babisss
yg sedang terpesona
dengan keasyikan dirinya
bermain congkak
dengan
Jean mate toncittt

"Babissss~~~!!!!"
Syanap menjerittt
dengan sepantas kilat,
dia memandang kearah Si Amettt Gurkaaaa
yg menunggang cobra
smbil menjerit..
"yeehaaaaaaaa~"


Lalu dia mengacukan tanduk kontott Babisss
kearah Capekkkkkk yang
menarik Babis
kearah
Presiden Amerika
iaitu
Farra Azmi Bushhhhh~
atau name glamournya
Gemok the Babis~
atau lebih tepat

Beauty n the Bees
.

Lalu Gemok tangkap
dicampak ke dalam gua
yang didiami Lelabah
bertemankan Si Babisssss~~.

Maka dengan itu,
tamatlah alkisah Babis

~ hak milik terpelihara ~

Thursday, January 29, 2009

Cenderamata From Kampong

Before ni, tangan aku bengkak dan membesar seperti belon..
sampai harini pun kesakitan bengkak tu masih lagi terasa..
huhu..


and this time pulak..


.
.
.
.
.



This is what I got from kampong..
its very damn itchy~!!
garu~~!!
garu~~!!
dan teruskan mengaru~~!!
biler dh garu tahap sedap babis..
luka pun dapat..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[abah balik kerja tengahari for lunch]

abah: ma~~~!! ija mane??

mama: ade kat atas..nape?

abah: Ija~~!!

me: ye bah~

abah: ko demam ke x??
[dengan nada cuak]

me: ??? ok jek..

abah: fuh~ tadi kawan abah kate gatal2 ko tu,
kalu demam maybe denggi..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~ oh begitu concern bapakku..aku sungguh terharu.. ~

Wednesday, January 28, 2009

Bagan moment..

Balik kampongg~~~!!

oooooohhhh balik kampongg~~!!


Hati Garinggg~~~!!


yeaahaaaa~~!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ape yg lebih menyeronokkan dari lepak kat kampong?

maafkan aku sbb aku very the kampong style~


before balik kampong, sabtu tu celebrate birthday wani kt kajang..






then pagi2 ahad, kitowang bertolak ke BP with si kacak..huhu [ade chance nk berjalan]

seperti biase kt kampong, kami siapkan hall dan bilik air...


wahhh~~!! luar setinggan, dalam bilik air cam kondo~~ [wakakakakka]

.
.
.
.


.: main terup?? oh porke..sape ajar ni? pangg~~!! :.


.: congkakkkk~~!! kami very kampong u see~~ :.




.: tugu negara version 1 :.


.: tugu negara version 2 :.



dan seperti biase, kalu balik kampong tu, tak sah la kalu xde gosippp..huhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~Tajuk gosip: PakLong ku si Penipu~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pakcik Ajis: Ngah~ Long bgtau haritu dia tak dapat balik kampong sbb raya cine dia naik KL nk gi genting..

Mama: Ape la yg di carik kat Genting tu?? adik beradik kumpul kt kampong, dia naik KL..biler kiter kumpul kt KL, dia balik kampong..

Pakcik Alok: aku sebernarnye tak paham la Long tu..ape masalah dia sebenarnye?
Pakcik Ajis: dia sebenarnye geram kt ko Ngah..
Mama: kalu geram kt aku, cakap kt aku..jgn tanya adik badik lain..
Pakcik Alok:tapi Long tu tak mau jumpe aku..
Mama: dia datang umah aku..aku layan jek..
Pakcik Alok: tapi dia rajin gak ngadu cerita kt Ajis..
Pakcik Ajis: sbb aku ni dgr jek ape dia cerita..tak backing mane2
Pakcik Alok: selalu dia cerita kt ko, name sape slalu naik?
Pakcik Ajis: name kak Ngah la..dia slalu ngumpat ko Ngah..dia tak puas hati sbb ape adik badik lain leh dengar ckp kak Ngah..
Mama: ape aku ade buat tuk korg dengar ckp aku? aku tak buat ape2 pun..
Pakcik Alok: tapi aku rase dia tu sebenarnye dh malu..dia malu sbb dia comfirm Kak Ngah dah tau ape dia buat dulu..sbb skang ni Ngah rapat ngn adik badik lain..dlu mane ade chance kitorg nk cerita kt ko Ngah..mane2 ko pergi, mesti ade Long..
Pakcik Ajis: Long geram gak sbb bagi dia Kak Ngah la ketua tuk semua ni, dan adik badik lain ni macam talibarut kak Ngah..
Mama: tuk semua ape nye?? ape aku dah buat?? kalu dia xpuas hati jumpe aku, jgn nk buruk kan aku belakang aku..

[dan cerita sure xkan abiss..very the complicated story..then hari selase tu aku, wani, apip, nang dan ika gi summit jalan2..pastu on the way balik tu kitorg carik kek~]

Nang: slow je Jah~ traffic light tu lame lagi..

[aku pun memandu slowww..]
Nang: ni dh tahap slow giler..
Me: ala xpe ar..lagi 48..

Wani: weh, apsal aku rase cam kenal jek kereta depan ni??
Me: Paklong?? ahahha..tak kan la, dia kan kt KL
Apip: weh betul la kot..ade sticker putra hospital tu..
Me: eh~ cube tengok telinga capang tak?
Nang: tak~
Me: weh Paklong la weh..

[saat ni suasana dh jadik gempak..traffic light pun dh hijau..kereta bergerak dan kitorg nampk dgn jelas yg drive tu Paklong..then dorg benti kt depan Maybank]

Ika: kt sini ade kedai kek..benti2
Wani: weh dorg benti la..turun weh salam2~!!

Apip: Ayu ngn Ecak turun..

Me: dorg gi maybank la..dorg xpasan kiter..

[aku pun mengerakkan kereta trus bla..dan yg pasti dalam kereta tu ade Paklong, Maklong, Ayu dan Ecak]

Me: wah xsabar nk bgtau mak cerita hangatt~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lepas solat maghrib, kitorg potong kek for those January's babies~

Happy birthday to All~~!!


.: Shapik, Ikmal, Wani dan Ikah :.


.: Mokteh's famili~ :.


.: Pakcik Alok's Famili~ :.


.: Pakcik Ajis's Famili~ :.


.: my lovely famili~ :.

[then, dalam kul9 tu kitorg bertolak...dan2 mase nk kuar tu, ade kereta sampai, kitorg ingat kan Pakcik Alok balik dari kerja..upenye~~ Paklong~~~!! so kitorg undur la balik kereta..kuar dan salam Paklong..]

Mama: kate ko gi Genting?

Paklong: petang semalam..petang tadi baru sampai beepee..

Mama: ko naik ape?

Paklong: aku naik bus, tu tadi lalu depan kampong nmpk keta ko..ni malam ni aku singgah..

Mama: Kak long mane?

Paklong: Kak Long kt KL, aku balik sorang je ni sbb nk antar Ayu..

[wahh~~ then aku tarik Nang dan Ika tanye dorg betul ke dorg nampk Maklong dalm kereta...dan sememang nye dorg sumpah mmg Maklong dlm keta tu..]

dan only one conclusion can be made~

conclusion nye adalah tajuk kepada cerita ini~

~~~~~~~~~the end~~~~~~~~~~

Saturday, January 24, 2009

Happy Bestday My dearie Wanie

Life always about choice!!

Mr F: Hello~~ [dgn nada garangnya]

Me: Assalamualaikum..

Mr F: Waalaikumusalam..

Me: Saya yang semalam call tuk tukar tarikh interview tu.

Mr F: Siapa ek? Tak perkenalkan diri pung.

Me: Oh sori. Saya Hafizah.

Mr F: tuk post ape ek?

Me: Pensyarah~

Mr F: degree ape?

Me: IT

Mr F: kat mane?

Me: erk~ maksud nye ape tu?

Mr F: duk kt mane la.

Me: ohh..kajang~

Mr F: ade pengalaman mengajar??

Me: hurm, tak da.

Mr F: belajar mane dulu?

Me: University Tenaga Nasional, Uniten~

Mr F: Ohhh..ni yg interview esok la kan..

Me: tapi esok saya tak leh datang..

Mr F: hari rabu 9 pagi boleh? [wah cam saje nk testing aku]

Me: boleh jek..

Mr F: huh ok la..rabu set~

Me: So kat mane ek? saya tak tau tempat

Mr F: dekat ngn jusco jek..

Me: erk..saya tak familiar ngn seremban.. [terus terang]

[wah seb baik mamat ni dgn senang hati memberi arah]
Mr F: dari kajang highway tu terus kuar seremban, pastu amik kanan ade Jusco, then kanan tu la kolej nye.. huh nanti dh sampai tu cari la saya ye..

Me: oh ok..terima kasih banyak2

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

thats it, after long time already aku tak gi interview..the reason is memang aku tak apply kerja2 yg biase tu..ye la developer, designer, administrator and what so ever tu..sbb aku tau bukan tu yg aku mau..sbb kalu aku apply mmg sure dipanggil tuk interview..buat ape aku apply kalu aku bukan nak pun kerja tu..kan?

ape yg aku mau??

aku nak jadik lecturer~ yup! thats what I want for sure

even baru interview tp aku tak kan give up~ [oh Ya Allah help me~]

then at the same day hari rabu tu plak..ade briefing training..

aku tak sure training ape..masih samar2..

tapi yg pasti training tu for 6 month..pergh~ aku xsure aku leh commit ke x..

dan pulak aku ni sedang menunggu panggilan offer dari UKM for my master
[oh aku masih mengharap]


yezaaa~~ tak pa la..panggilan dari kolej tu je dh boleh membuatkan aku gembira..dapat tak dapat tu belakang punye story..huhu..

wish me luck~

Friday, January 23, 2009

Getting confuse

warghhhh~~~!! [baek punye intro]

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

mak~~!! ija tak tau ape yg ija mahukan..

its been more than 3 months I quit my job.. [what a loser!]

then, aku try apply for master..so sad, no news~

nak apply keja..tapi~

jauh disudut hati aku, aku tak kan kerja lame..

ape aku mau sebenarnye?? [sambil kerut muka risau]

sambil dengar2 satu lagu ni yg leh menenangkan aku..

~~lagu dipasang~~

- dalam posisi baring atas katil [syok woo cam nk lelap dibuatnye]
- dan mate ditutup dgn bantal [biler gelap, minda lebih tenang]
- breath in breath out~

dan hayati lagu yg dipasang..

~~habis dah lagu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sedang aku pikir ape yg aku nak dan masalah hidup aku ni, tetibe terpikir pasal kiamat..perkara yg dibincangkan lately ni..end of world been predicted to be happened in the year of 2012..

2012?

we oredi in 2009.. 3 years to go~



sempat ke aku kawen? [pangggg tuk diri sendiri]

~~dalam kegelapan...aku padam kisah nak kawen..rub rub rub~~

mungkin bukan tu yg patut aku tanye...

the right question is sempat ke aku bertaubat? [takut takut takut]

aku nak masuk SYURGA~~!!

layak ke aku tuk berada di SYURGA??

aku nk masuk SYURGA~~!!

[an angel muncul dlm dunia kegelapan aku]
~~abis tu ape lg ko tercegak, bawak la tobat..insap insap insap~~

[sambil mengangguk pala sampai bantal atas mate hampir jatuh]
~~ye saya ingin kembali~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

biler berkhayal tentang menda2 camtu, terpk yg begitu kecil la masalah aku ni..kenapa aku nk pening2 dan rasa cam nk putus asa ngn hidup??

thankss~

and now aku dh tau ape aku nak wat..

Sunday, January 18, 2009

iloomeanasie @ AJL

Buat kali kedua aku jadi krew for AJL..

no offense please~~!!!

aku dapat pun last calling dari Aini..

Aini: man~!! ko nk kerja tak?

Me: kerja pe?

Aini: kerja krew AJL..

Me: nakk~~!!

Aini: tapi ko sorg je ar..abg sam kate dh penuh tinggal 2 jek..

thats the story..then aku serba salah tuk bitau athy, niza and nonoi sbb dorg nak jadik krew..sorry sangat korang..bukan aku sengaja tak nk bitau..

aku try mintak tiket free dr abg sam pun dh xde..

tapi seriously, this year punye AJL tak sebest last year...

The perBEZAan:

1. dorang amik 30 jek krew..dan dorg hanya nk 10jek pompuan [kekosongan sgt limited]
2. kena hadir briefing yg memenatkan pada hari sebelumnye iaitu hari sabtu
3. baju last year lagi cantik kot
4. mekap free by STAGE [tapi aku xsuke wooo..blueekkkk~~ panggg~~!!]
5. still kena stay kt tempat masing2 even dh start event
6. yg kena pegang tabung derma, mase komersil break dorg kena kutip derma
7. pakaian artis tahun ni makin seksi dr last year
8. post party sangat tak bestt~~!! mencikkk~~!!
9. makanan kt post party last year lebih gempak..
10. mase kt post party byk jumpe pelakun lebih dr penyanyi..AJL ke Anugerah Skrin??
11. dan yang bongekkk..Jumpe Pokcik Husin menangg?? oh to porke to olvidoo??


.: level 4th krew :.


.: mekup time..bleukk~!! :.




Thursday, January 15, 2009

The Power of Internet

Ya ya ya~ I admit~~

I use to hate technology because it grows so damn fast and makes me left so much behind..

but one day, my dad complaint about his apartment at Vista Seri Putra been left vacant for more than 6month [did i count it rite?], then I offer myself to do an ads thru online...

and..

I found this website http://www.sewa.com.my



and I posted an ads..



there it goes..

done~

just wait and see, how fast it will works~ :D

then..

3hours later, I got a message regarding the apartment..

and tada~

we got a renter already and its all because of Technology..

"Sometime things are not as bad as I think they are"

Tuesday, January 13, 2009

Happy 200th


Demokrasi vs Demonstrasi

this is what truly happens when 'someone' not taking SPM and try to wrote about those D things..

so its happens to me..



Demokrasi vs Demonstrasi??





sound similar to me~ shit la~!!

i get confuse...

not confuse but I thought 'Demokrasi' was 'Demonstrasi'..
and 'Demonstrasi' never exist in my life dictionary..

"Marila kita sama-sama belaja..
ke aku sorang je yg manggang ni??"

Saturday, January 10, 2009

Demokrasi+Boikot

Today aku teman wanie gi wisma Time kat KL, dia mau settle regarding to her resignation..then ade satu jalan ni [as usual aku mane tau name2 tempat kt KL..oh i hate KL~]..jalan tu ditutup, puas kitorg maki police..oh maaf ye encik polis~ tapi akhirnye setelah cilok sane cilok sini, dapat gak kitorg lepas masuk jalan tu tp tetibe nmpk keta polis dan orang ramai2..

me: ah sudah..apakah ini?



aku pun nmpk la bendera pas dan bendera palestine...ah sudah~ comfirm la ni sumer pasal kes israel ni..jangan polis tahan kitorg sudah ar, dah la lesen tak renew agi..ngahaha..

then aku tgk la setiap org dlm rombongan demokrasi tu..macam2 gaye..yg pompuan tudung tutup litup comfirm..aku mmg xlayak ar nk join demokrasi dorg ni..silap2 aku yg kena baling pisang..

pastu aku terpandang kt satu makcik ni..dia pegang satu banner..

then aku pun bace ar ayat kt banner dia tuh..



me: boikot israel~ no kfc~ no coke~

lepas aku abis bace tu, aku pandang muke makcik tu..makcik tu pakai spec 50% hitam..so secara semulajadi nye, aku boleh nampak mata dia..jelas dan nyata, aku nampak mata dia bertentang dengan mata aku..dan buat pertama kalinya aku rasa sangat takut..

description of the makcik: spec 50% hitam, tudung labuh litup, pakaian mmg tutup abis, sambil pegang kayu banner yg disangkut kt leher dia..



pandangan mate dia seolah-olah seperti dia berkate begini kat aku..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



wakakkakkakakkaka...pangggggggggggggggggg~~~!!

how shud i know what she was saying..only Tuhan knows~

but seriously, pada aku lah..ape guna nye la demokrasi yg korg buat tu kalu korg masih memandang umat islam yg lain dgn pandangan yg benci, pandangan yg tidak membawa kepada kedamaian..dan itulah yg aku nampk dari pandangan mate makcik tu..nak kate aku tengah teguk tin coke or makan ayam kfc depan dia, xde la plak aku buat gitu..elok jek aku cute2 comel2 dalam keta tu..wakkakkakaka..panggggg tuk diri sendirk~~!!

dan ade betulnye ape yg wanie ckp tempoh hari..

"kenapa nk sibuk boikot barang2 tu tapi kiter ummat islam tak bersatu"

hurm~

off record please~ ahahahah..dan pada aku plak, rakyat malaysia ni sibuk nk boikot barang2 tu tapi dorg xsedar yg kebanyakan orang kt malaysia ni yg name jek islam tapi dok teguk minuman setan tu..yela kan, sibuk dok xkasik makan ayam kfc..dah tentu2 ayam tu halal..yg arak tu plak diabaikan..alkisah~ memang dunia cam dh nak kiamat..Allahualam~

tapi yg pasti, sejak dari kes boikot2 ni...aku dh xde makan kfc, mak pun dah tak merengek nak kfc..ahaha..kirenye aku pun turut memboikot ar ni..

see~ aku pun ade sikap concern gak..huhu..

"saya tak kuat,
saya tak gagah,
saya tak cantik [xde kena mengena]..
namun ape yg boleh saya buat,
hanya berikan secebis ayat selepas sembahyang
iaitu DOA..amin~~"



Wednesday, January 7, 2009

TOday punye STOry

what to story actually happen to me this last 2 days..

and my mistake maybe lah sbb renew lesen biler dh tamat tempoh [apsal skema?]
tapi mmgla renew lepas tamat tempoh..
ade ke orang tempah kubur b4 dia mati??
argh~ nonsense~

so aku renew kt POS Malaysia..
2hari turut aku pergi..tapi pos office dipenuhi dgn ramai orang..
first time gi ngan wanie kt pos office bangi..ramai xingat..
number giliran lak pelik semacam...



hey tak ke gilak..number dia berpusing semula kepe?
tapi buat bodoh je ar sbb orang ramai amik jek..
[kire kes monkey see monkey do ar ni]

dalam tu dah sendat cam tin satin..
next number 2695 lak tak muncul2..
hampir 10minit tunggu..baru la kuar number 2695~
huh lega~~
lega?? kepala hotak berjambul la nk lega..
lagi berape ratus tu nk tunggu..
plak tunggu sampai 10minit number 2695 tu tak berganjak..
ape kes ni weh??
seriusly aku tgk muke yg keja kt kaunter tu cam nk kena penampo~
tetibe terdengar ade bunyik2 sore orang ckp "system hang~~"
what the tut~~??!!
kenapa dgn POS MALAYSIA ni~~???
bukan nye nk marah pekerja dorg yg mmg ternyata lembap..
tapi can u guys atleast consider customer yg ramai
dan terpinga2 tak tau ape2..
atleast beri la announcement bgtau system hang or down..
bukan menjadi kerja kitorg tuk tunggu 24jam kt dlm pos office tu..
kalu ade amusement park dalam tu xpe la gak..

pastu keesokan harinye lak..
try not to do the same mistake again..
so aku n mak gi pos office kt kajang lak..
mak turun dlu..aku carik parking..
almaklumlah kajang kan sunyi sepi..
tak byk keta..tak byk orang..haishhh~~ grrrr~~~!!
pusing punye pusing dpt parking tu pun jauh..
terpakse bayar 50sen tuk parking..
masuk kt pos office tu..tgk mak molek jek duduk kt depan..
aku pun terus duduk kt belakang kerusi mak [seb baik kosong]

me: mak~~ dah amik number?

mak: dah~

me: bape number?

mak: ada ar..tunggu jek..

[haish apsal orang tua ni xnk bitau..
number sekarang 2672..
dan aku xtau berapa number mak amik..
tapi yg pasti ramai giler orang..
number demi number kuar...
tapi mak tak bangun2 gak]

me: mak~~ bape number?

[mak buat donno xlayan aku]

me: mak~~ carik pasal ek??

mak: sibukla ko

me: nak tau number bape?

mak: ada ar..tunggu dan lihat..

me: mak tak amik number ke??

mak: amik..

me: bak la nak tgk~

[mak jeling jek..haish~~
apsal orang tua ni nk berahsia??!!..
something fishy~
sure numbernye lame lagi..
mak xnk aku tau..sbb aku kan xsabar..
so aku pun tarik tangan mak tuk amik kertas number]

me: Ya Allah~ dh macam belacan kertas ni keronyok~

mak: hey~ jangan tunjuk kt orang [mak buat muke serius]

me: apsal lak?? [aku dgn ketakutan bukak giler sorok2]



[what~~?? lebih dari seratus tu dari saat mak amik number ni..
apsal mak sanggup tunggu?? haishhh~~
lebih baik gi jalan2 kt tesco jek~
tetibe number tu makin lambat..

dah mule la dengar desis desus suara orang mengeluh..
rupenye dari semalam sistem hang..
dorg yg lain sumer tu dari pagi lagi datang..
warghhh~~ giler kepe??!!
pastu tetibe ade staff kt situ keluar..
aku tau betapa takutnye dia nk kuar berdepan ngn pelanggan..
memerlukan keberanian yg tahap tragiss..
dah la muke customer sumer bengis2 giler..]

staff: perhatian ye~ skang ni sistem berkenaan dgn JPJ dan ASB ada masalah skit..jalan tu tetap jalan tapi slow la..[muke yg ketakutan berlagak berani berdepan ngn pelanggan]

[pastu dia masuk semula..
biler dia janjikan sistem tu jalan tapi slow,
maka xde sape la yg bla..
sumer setia menunggu..
mane tak nye..dah tunggu dari pagi..
maybe ade yg amik cuti semate nk renew lesen..
skali sistem buat hal lak..
haish malang~
xtau salah JPJ or POS MALAYSIA sendirik
setelah tunggu lebih kurang sejam lebih..
mak dah tak tahan...
dia terus gi depan kaunter..
aku yg cube menahan mak dgn menarik baju mak..
tak sempat~
mak laju bangat sih~]

mak: ni apsal sebenrnye? nk renew lesen ni boleh ke x? dah tunggu lamer dah..sia2 jek tunggu lame..kate jalan tapi bla bla bla bla~~~

[aku cume dengar sore mak jek..
sore org tu aku xdengar ar sbb dia kan kt dalam..
hanya mak jek dengar..
tp aku nmpk la org tu geleng2 pala..
pastu mak ajak aku bla..
then ade la yg maybe nk renew lesen gak bla jugak]

mak: bodoh betul..dah tak leh tu announce la semula..jadik satu kerja lak duduk sejam lebih kt dlm pos office tu..kalu seronok xpe gak..budak yg kt kaunter tu ke hulur kehilir tp kerja xjalan gak..rase cam bagi tamparrrr jek muke bodoh dia tu~

me: wah mak~ sabar mak~ sabar~ bawak bertendang~

after all mmg mak super marah..aku tak leh marah lebih2 sbb aku puasa..ahaha..

so kesimpulannye..
tak kire la salah sape tp aku hanya nk menyuarakan kate hati aku ni..
aku pun dh buka posa ni...

so hear this~

"change POS MALAYSIA into POS MALAS...
throw away the Y,I and A.."


huh~ amik ko~

haish~ agak2 kena saman tak dgn kenyataan aku tu?? ahaha

pi lantak la~ lesen aku pun tak renew lagik ni..kang kalu JPJ tahan, kalu dia tanye..
[even tak penah kena tahan pun b4 ni]

JPJ: kenapa tak renew lagi lesen ni?

me: awak nk saya explain ke atau nak saya tampar awak??

pangggggggggggggggggggggg~~~~!!

Thursday, January 1, 2009

Hepi New Yer 2009

what the tutt~~??

2009 oredi~~

why time running so fast lately?

anyway happy new year to all~!!

just celebrate it at home with no new-year mood
btw, feel nothing about new year..
glad 2008 ended already
yehaaaa~~!!

here i come 2009~~!!
oh i shud say "welcome 2009~~!!"
and "papai a so-many-memory 2008"

~a memory of 2008 by-pass~

mari sama2 recall what had i done for all year long..

--------------------------------------------------------------------------------

oh my 2008 azam [looking at it rite now]
ahahaha..
duh~
most of it I had not achieve
feel like yesterday I done my 2008 azam..
and now it ended already
ah forget about azam..[cam name jejaka kacak lak]
after recall ni mari buat azam 2009 lak..

2008 list:

+ aku jadi krew tuk anugerah juara lagu


+ aku join kawat mase Karnival Sukan Mahasiswa


+ Buy my CSL henset [huh ingat dh 2taun..oh my mistake]

+ Bercuti kat kuantan [perjalanan yg menyeronokkan]


+ Uniten Masquerade Ball Nite [ape aku wat kt sini ek??]


+ Vacation at Cameroon [having so much fun..huhu]


+ Journey to Huda's Wedding at Kluang


+ Aku belajar wat first spagettik

+ Present Projek [presentation yg sgt tragis..xmau ingat]

+ Dapat offer from CQU

+ Dapat offer from Westports

+ A short-one-day-trip to Genting [seronok3x]


+ Dapat offer from Emerio

+ Pakcik Sabri kawen


+ Dapat offer Infolient

+ Gi modeling egency [wakaka..xmau citer hok nie]

+ Dapat offer Sony

+ My Convocation~~!! [excited!! excited!!]


+ Mastura Md Jais punye perkahwinan~ ahaha

+ Hari Raya Aidilfitri [ni kompem tiap2 taun ade..ngahaha]


+ Made a first-trying cupcake

+ I resigned from work [damn thing ever~!!]

+ Pertunangan Kak Lin


+ Henfon jatuh gedebuk lalu rosak

+ Anjurkan a very first time family day


+ Percutian ke Bagan Kingdom [kampong aku la ni..huhu]

and all of these will keep remain as a wonderful memory ever..

the future of 2009 will soon be memory gak~
begitu la hidup..keep going without waiting..
so azam tuk 2009 aku xmau janjikan intan berlian
hanya sekadar pelangi petang pun sudah memadai..

+ aku nak carik kerja yg dekat2 sini jek
supaya leh stay dekat ngn parent [dah kena warning pun ttg ni]

+ i guess tahun ni adalah tahun tuk aku
merapatkan diri aku dgn yg kt Atas tu..
aku hopefully dapat katam sekali pun jadi ar tahun ni
dan bykkan puasa sunat..

+ by hook or by crook, aku nk gak sambung master..
where when how tu belakang cerita..
wakakaka

+ tahun ni bermulanya tahun aku membayar ptptn aku..
harap aku dapat bayar tiap2 bulan dengan tabah, macho, gagah
dan tanpa sebarang masalah seperti
ketandusan uwang ataupun masalah internet yg berpanjangan..

+ and aku nak hidup happy..thats all

--------------------------------------------------------------------------------

Listen to:

~Once In Every Lifetime~

It's time to move out of the darkness
Use what you feel inside
Your faith alone will guide you
Feel the turning tide

It's in your heart
It's in your soul
Don't be scared, keep believin'
I know you know deep inside that your time has come

Once in every lifetime
If you do believe
Man can move a mountain,
Change the course of history
How far we've come, so far...
From home

Trust in your path, you've been chosen
Become your destiny
Lead and they will follow you
Your truth will set you free

It's in your heart
It's in your soul
Don't be scared, keep believin'
I know you know deep inside that your time has come