Friday, September 30, 2011

Day 20


Ieja/Ijah
sebutan sama tapi ejaan lain. ikutla selera setiap orang nak mengeja macam mana pun. janji sebutannya sama. ni common nama aku yang orang panggil. kalau kenal aku melalui famili, memang inilah nama yang orang akan panggil aku.

Boyak
nama ni diberi oleh pakcik aku. masa aku kecik aku agak berisi dan maka dengan itulah aku dapat gelaran nama ni. yang panggil aku dengan nama ni pun hanya certain orang jek. kawan yang betul-betul rapat dan jugak sepupu sepapat yang sebaya dan keatas.

Zaza
secara tak sengaja nama ni digunakan. guna sekadar suka-suka sebab cerita ManjaLara. lama-lama melekat. yang guna nama ni hanya kawan-kawan GBM jek.

Kecik
ni nama aku dapat masa aku mula-mula masuk Uniten. sebab time tu memang budak kecik sungguh lah. yang panggil aku pun hanya certain orang jek.

Pija
panggilan ni jarang digunakan. aku tak ingat siapa yang guna nama ni tuk panggil aku. tapi aku memang tau aku pernah dipanggil dengan nama ni.

Fieza/Fiza/Fizah
sebutan sumer same, hanya ejaan je lain. ni nama common.

Aman
ni nama hanya ade sorang je panggil aku iaitu Aini. mula-mula dia panggil aku Apiz. lama-lama jadik Peace. pastu belaja pulak Peace = Aman. so dari situ lah dia panggil aku Aman sampailah sekarang.

Pisang Montel
nama ni dapat masa dekat sekolah SDAHA. reasonnya tidak diketahui.

Pizza
ini pun dapat masa dekat sekolah SDAHA. budak-budak laki yang panggil aku nama ni. reason pun tak diketahui.

Spy
nama ni hanya sorang je panggil aku masa aku praktikal dekat Sony dulu. dapat nama ni pun sebab kerja-kerja aku yang hebat Spy orang. wahahaha. damn!


Day 20 Challenge: DONE!!

Thursday, September 29, 2011

Day 19



3 month old~ auw kiut! *angkat bakul*

Day 19 Challenge: DONE!!

Day 18



Happy - Who Says(Selena Gomez)

Sad - Tiada Duka Yang Abadi(Opick)

Bored - Lagu Gembira(2by2&Siti)

Hyped - Ku Bahagia(Melly Goeslaw)

Mad - Jahat(Stacy)


Day 18 Challenge: DONE!!

Wednesday, September 28, 2011

Day 17


my future!!

Day 17 Challenge: DONE!!

Tuesday, September 27, 2011

Day 16


aku dambakan rumah comel
diperbuat dari kayu
dekat tepi sungai
ade jambatan dekat sungai
pokok buah merata tumbuh keliling rumah
senang kata aku nak rumah
macam dalam gambar dekat bawah ni..


Day 16 Challenge: DONE!!

Monday, September 26, 2011

Day 15


dream wedding? a simple wedding is just nice for me. tak perlu terkocoh-kocoh nak sepahkan rumah. tak perlu berdemand-bagai nak buat dekat dewan. aku nak buat wedding outdoor bertemakan garden or pantai or ala-ala fairy. wah kate pun dream kan! jangan risau pasal panas or hujan. sebab namenye pun dream kan! tema colour putih dan hitam. aku nak bridesmaid 3-4 orang. so tadelah kawan aku merajok kalau aku tak pilih dorg. [macamla ramai kawan] pastu aku nak flower girl and boy budak-budak kecik yang comel dan rendang lagi sedap mata memandang. background music tak perlu la kompang dipalu bagai. aku tak suke suasana bingit. karaoke pun aku tak mahu. aku just mahu music piano atau violin without voice. romantik dan tenang gitu. lebih kurang macam dalam gambar kat bawah ni. garden beach wedding. walaweh!


okay cukup berangan. tak mungkin ini akan terjadi. hahahaha. huh~ *mengeluh*

Day 15 Challenge: DONE!!

Sunday, September 25, 2011

Day 14








Day 14 Challenge: DONE!!

Saturday, September 24, 2011

Day 13


My Dear Sakai,

I just want to say... I hate you. eh tak best bunyinya dalam english. atau dalam bahasa melayunya, Aku Benci Kau!! aku benci kau sebab kau buat aku suka kau. walhal kau tak suka pun aku. Jahatnya Kamu [nyanyi ala2 Stacy].. aku tujukan lagu ni tuk kau. Aku Ingin Kamu dari Sofaz.

"aku ingin
kau tak ingin
mengapa sikapmu begitu
apa dimindamu
cuba kau menungkan dan
fikirkan sedalam-dalamnya
dan sememangnya dan sejujurnya
ku tak berdusta
ku hanya mahu kau menyakiniku
diriku dan pasti engkau juga menghargaiku temanku"

Sincerely,
Aku Benci Kau

Day 13 Challenge: DONE!!

Friday, September 23, 2011

Day 12


must happen in the beach. resort tepi pantai pun not bad gak. ade orang bermain piano kalau boleh. tak payah piano betul pun tak pe. gune recording nye pun aku accept. tak payah book meja dekat resort. gune picnic map bentang dekat tepi pantai pun aku dah bersyukur. wah romantik sial! ops sorry bakal mak mertua. tak sengaja. okay sambung balik. boleh bayangkan tak. dibawah sinaran bulan. tatkala aku tengah menuju ke pantai untuk berdating. tetibe ade music piano lagu feveret aku yang dimainkan dari... cukupla setakat dari handphone. pastu disitu berdirinya seorang jejaka yang sekadar cukup sempurna dari pandangan mata aku. kemudian dia senyum pandang aku. aku pun laju-laju jalan pergi menghampiri dia dan tanye...

"ni jek?"

dan mesti muke dia berubah terus. pastu aku pun gelak setan la.

"takdelah gurau je la. pastu ape next agenda ni?"

"istana pasir?"

;-)

Day 12 Challenge: DONE!!


Thursday, September 22, 2011

Day 11


1) Went to Mecca for Hajj

2) Travel around the world

3) Horse-Riding

4) Went for a Cruise Holiday

5) Experience a Sky-Diving

6) Jungle Trekking with an Elephant

7) Keep on Hiking until reach 50 times

8) Own a business (restaurant or boutique)

9) Release a bird

10) Register myself as an organ donor


Day 11 Challenge: DONE!!

Wednesday, September 21, 2011

Day 10


banyak menda yang aku takut kot. aku takut binatang. aku takut laut. aku takut ketinggian. aku takut gemok. aku takut kematian. aku takut gelap. aku takut keseorangan. aku takut kehilangan. aku takut orang jahat. aku takut kena marah. aku takut gagal. aku takut tengok darah. aku takut bercinta. hahaha. ok senang kate memang banyak benda aku takut. tapi yang aku paling sekali takut adalah...

been in the dark and alone

aku tak takut kalau gelap dan aku tau aku ade teman. tapi kalau gelap dan aku sorang-sorang. jantung hati aku punyalah kencang bergetar macam nak meletop sebab takut sangat. so kalau agak-agak nak tinggalkan aku dalam gelap tu, jangan sampai aku tau yang aku akan ditinggalkan berseorangan. shit tak mau!! senang kate jangan tinggalkan aku lah!! :'(

Day 10 Challenge: DONE!!

Tuesday, September 20, 2011

Day 9


habit yang aku wish aku takde ialah bermain games. i thought i get rid of all the games dekat facebook sebab aku sudah ada psp. tapi sejak Apip amik psp aku, aku telah mula bermain semula games dekat facebook. and i get addicted to it. tak suke!! aku nak menjadi the grown-up yang matang. tak mau main game!! :'(

Day 9 Challenge: DONE!!

Sunday, September 18, 2011

Day 7


can i be Aaron Aziz's wife for one day? hahahaha. joke!

i would like to be makcik yang jual Tam Tam tepi jalan.
boleh? hahaha. joke gak!

okay serius ni....

i want to switch lives with


aha! sebab dia banyak duit. so 2 jam pertama aku akan membusykan diri aku untuk men-transfer separuh dari duit dia ke akaun bank aku. dan 22 jam selepas itu, aku akan berjoli dengan separuh lagi duit dia. kemudian...

poof...

aku telah menjadi diri aku semula dan check dalam akaun bank aku ade duit ber-trillion dolar. aha! tak seronok kau? hahahahaha.. cukup la tu...

Day 7 Challenge: DONE!!

Saturday, September 17, 2011

Day 6



Day 6 Challenge: DONE!!