Sunday, September 30, 2007

The Day He Went Away...

30 September 2007
It is a note that Afif left for me & wanie...
he so scared for his PMR...so shiannn...
The day before he went to his friend's houz(shahrul mat jiwang),
he cried like a baby...
and he wrote a note for me & wanie...
.:: Best of Luck for Mohd Afif B Mohamad ::.
Our Love will remains and we'll pray for ur blessing...Aminn

Are there a reason why I been born?

This is what been playing in my head at this moment...
I cant think about what will happen to me in my future...
sometimes i coudnt bear to think...
I tend not to think eventhough I'm thinking about it...

Ya Allah, are there any reason why I been born into this world...

Right now, I'm listening to my favourite song which I called it "
calm-peace" song where it is the only song that can make my mind rest in peace....
I feel happy while listening to it...
Sometimes I cry until I let my tears drop...

Really weird huh, when a song like that can give a thousand feeling...

While I'm listening to the song, I will close my eyes...
Keep on breath in and out...
I follow the song...
Each time I listen to the song,
I will imagine different things depend on my feeling that time...

I could imagine my self alone in a jungle like a fairy...
drawing something....
feel the leaves fall down to the ground...
the birds singing for me...
the butterfly accompany me...
where there was a waterfall...
no harm been made...
its just me and the nature...
Feel so peacefull......
And this is what I dream for my life.......

Wanie said
'Jiwang' coz can cry for a song....
But thats not '
Jiwang'....
thats what been called a
feeling...

Friday, September 21, 2007

20 September 2007

Arghhhhhhhh..............
BPR case study, tensionnye...!!
Sampai skunk aku still tak tido lagi...
Badan dah sakit belakang tahap gaban...
Nafas dah termengah-mengah...
Aduh, gua ngantuk giler sey...

Nasib baik berjaya menyiapkan Report tue...
Ntah betul ntah tidak, tu nasibla...
Janji siap!!

Hahaha....
Sorryla tengah sengal sbb xtido lagi nie...hehe

moral of the story: Jgn On internet kalu tgh buat kerja...kuikui

19 September 2007 - Rabu

Happy Birthday to Monie!!!!

That's all I can said and I wish 4 ur happiness and success....

My Friends...UniTEniSt...

Wednesday, September 19, 2007

18 September 2007 - Selasa



Happy Birthday to You...
Happy Birthday to You...
Happy Birthday to Erda...
Happy Birthday to You...

Yeah, Yang formatkan lappy aku...hehe...tapi aku xtengok lagi dh ok ke x lappy tue...

Thank for Athy and Yang...!!

17 September 2007 - Monday

Me, Niza, Erda, Aden and Athy at Village View


Me, niza, erda, aden and athy berbuka same2 at Village View...
celebrate birthday erda skali...birthday dia esok 18/9...
tapi kitorg celebrate awal sbb dh erda ade kat sini...
huhu...makan,makan,makan...kenyang perut aku nie...
Alhamdulilah!!

Last year I upgraded...

Dear Tech Support,

Last year I upgraded from Boyfriend 5.0 to Husband 1.0 and noticed a slow down in the performance of flower and jewelry applications that had operated flawlessly under Boyfriend 5.0
In addition, Husband 1.0 un-installed many other valuable programs, such as Romance 9.9, but installed undesirable programs such as NFL 5.0 and NBA 3.0.
Conversation 8.0 no longer runs and Housecleaning 2.6 simply crashes the system. I've tried running NAGGING 5.3 to fix these problems, but to no avail. What can I do?

Desperate


Dear Desperate,

First keep in mind, Boyfriend 5.0 is an entertainment package, while Husband 1.0 is an operating system.
Try to enter the command: C:/I THOUGHT YOU LOVED ME and install Tears 6.2.
Husband 1.0 should then automatically run the applications: Guilty 3.0 and Flowers 7.0.
But remember, overuse can cause Husband 1.0 to default to Grumpy Silence 2.5, Happy Hour 7.0, or Television 6.1. Television 6.1 is a very bad program that will create Loud noises ( WAV files) and does not get deleted.
DO NOT install Mother-In-Law 1.0 or reinstall another Boyfriend program. These are not supported applications and will crash Husband 1.0.
In summary, Husband 1.0 is a great program, but it does have a limited memory and cannot learn new applications quickly. You might consider buying additional software to improve performance. I personally recommend Hot Food 3.0 and Cheerfulness 2.0.


Good Luck,

Tech Support

Tuesday, September 18, 2007

16 September 2007

aku tension dengan keadaan lappy aku yg dh hampir2 nk menghembuskan nafasnye yg terakhir, mmg serius dh nazak...rase cam kalau dia dh xleh nk bukak,mmg aku tanam dia betul2...huhu

malam chat ngan erry aka Joffry(ManjaLara)...haha...poyo jek...mmg la dia xsefamous mawi...tapi dia xlah sehamster Jehan...haha...walaupun aku bukan pun minat sama dia tapi dh ala terlanjur add as friend kt myspace, dia plak online...ape lg amik la peluang...muahaha

Ape2 pun lepas sikit tension aku kt lappy aku yg dh teramat geram xtau nk buat camne...

.:: aiseyman, macho x?? uhuhu::.

15 September 2007

Bukan citer lawak eh nie...citer kisah benar...

Ada sorg pakcik ni datang,nk jumpe penyewa rumah dulu yg kitorg duduk ni...tapi org yg dia nk jumpe xde...dia nk minta org tu tolong anak dia yg cacat...org tu mmg pernah cakap if ade ape2 datang jumpe dia coz org tu selalu tolong anak dia yg cacat tu...

Abah yg sememangnye baik hati menghulurkan sumbangan ikhlas...oh,abahku yg baik...sayang abah sbb mulia hati...

Ya Allah,aku bersyukur sangat2 sbb aku xla begitu papa kedana seperti sebilangan kecil org yg xbernasib baik kt dunia...janji aku dh xrungut lagi...syukur dengan ape yg ade...

Alhamdulilah...hehe

14 September 2007 - Jumaat

.:: Kak Nisa n Nurul ::.

Second day buka puasa...tapi aku xpuase pun...haha
aku buka puase ngan budak2 SONY...
kak nisa last day of working in Sony...lepas ni dia balik Sarawak...
xtau la plak ape future plan dia...
harap2 dia cepat temu jodoh...huhu
cakap org je aku nie,sendirik xde lagi...
jumpe Nurul,biasela dia citer kisah dia...
Nor pun ader...Nor dh banyak cakap dah sekarang,tak macam dulu...
and dak laen sumer aku xkenal,sumer trainee baru ES,C&B,STD...
sedih sgt biler say goodbye time nk balik tu...
yela,ntah biler lagi la agaknye jumpe dorg,lagi2 kak nisa...
khamis ni dia dh fly ke sarawak...sedih2...
hopefully kalu ade takdir,jumpe la kitorg nnt...

Friday, September 14, 2007

Cerita Minah Blonde...

There was a blonde and she wanted to buy a TV and so she went to a store to buy a TV.
She goes in the store and looks around and finds a TV she really likes.

She goes up to the man at the cash register and says
"Hey can I buy this TV?"

The guy says
"No, I don't sell any thing to
blonde!"

Sad, she leaves the store but then as she is passing a salon she has a good idea ( for once) she thought
"I am gonna dye my hair."

The next day she comes in the store with black hair she finds the TV and says
"Hello. can I buy this TV?"

"No, I don't sell to
blonde"

Well, this dyeing her hair a different color goes on and on at last she dyes she hair
blue, comes in and says
"Can I get a TV?"

"No, I don't sell to
blonde." he said for the 6th time.

"But how do you know I am a
blonde?"

"Because miss that isn't a TV, it is a microwave."

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Dah berpuasa dah...tapi aku xbley posa...period daaa...
first day plak tu...xkasi chance aku langsung nk posa...haha
tapi lebih baik posa dari aku menahan sakit period nie...
xtertahan aku...sakit nk mamposss....plus dengan sakit perut cirit birit lagi...
Dugaan sungguh hidup nie...huhu

anyway SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK...!!!

p/s: xsabo nk raye...

Kisah Kavita, Mutusami dan 4 anak mereka...

Mutusami yg sakit tenat dkelilingi saudara-mara & isterinya, kavita.
Keempat-empat anaknya pun ada sama, cantik dan tampan, kecuali yg bongsu-
kurus, hitam dan hodoh pulak.

Mutusami berbisik kpd isterinya, " sayang, betulkah anak bongsu kita ni dari pada darah
daging abang? Abang hendakkan kepastian sebelum abang meninggal dunia. Abang akan
maafkan sayang kalau sayang be....."

Kavita memintas, " Ya, bang. betul, dia anak abang. saya bersumpah, abang adalah
ayahnya."

Mutusami mati dengan tersenyum. Kavita pula mengurut dada, dalam hatinya berbisik,
" NASIB BAIK DIA TAK TANYA PASAL YANG TIGA LAGI"

Please Pisahkan Aku Dengan Dia...

Dia adalah lappy aku...aku sgt malang sbb ape je yg aku sentuh semua rosak...
Lappy tu dah kena infected by virus...virus qttask.exe
seminggu ni aku amik mase belaja pasal virus ni qttask.exe
tapi sumer care yg aku belaja kt tenet sumer xdapat selesaikan masalahku...
hampeh sungguh....uwaaaahhh...
skang ni aku tgh belaja cara nk format lappy plak....
projek dah la xberjalan...mati aku....nk ngadu kt pn jun la...

Sunday, September 9, 2007

9 September 2007

Netball Tournament!!!!!!!!
From 8am to 5pm...
seronok sgt...new experience tapi xbestla sbb xmain...
xpe2 jgn sedih2...menda dah lepas...hehe
aku jadik AJK makanan jek...tgk badan la...haha

8 September 2007



Masih ingat xmajlis abg ijan kt PD tu?? aku n wanie xikut...esok ade netball tournament uniten n aku jadik AJK...
abah, mak n apip je yg gi sane...rase sedih je,ntah la xtau nape
aku rase sebak biler lambai kt mak, abah n apip mase dorg nk gi tu...
pastu wanie kuar...aku tgk sin chan n doraemon sorg2...
then aku masak maggi, cendawan goreng masak kicap n roti telur cincang...
sounds nice rite?? mmg sedap pun...tapi aku makan sorg2...
rase sedih biler buat something sorg2...terase sunyi sgt hidup nie...
pastu kul9 tgk studio bintang kecil...duduk kt depan tv sorg dengan perut kenyang...
lepas habis bintang kecil, aku tgk citer yg sofea jane berlakun tu...
dah tgk pun b4 ni, tapi biler tgk sorg2 n menghayati citer tu betul2...
meleleh-leleh air mata aku xbenti...sampai tersumbat hidung aku...
tapi honestly to said that citer tu mmg sedih sgt2...sebak hati aku...
ayat2 yg aku suka dlm citer tue...
"ajal maut ditangan tuhan, dari dia kiter datang n dari dia jua kite pergi,kiter harus redha dengan ketentuannye"
pastu dengan lagu sudirman plak tu citer tu punye tema lagu --> salam terakhir

Monday, September 3, 2007

3 September 2007

Why??Why??Why??Kenapa masa begitu laju??
Sekejap je dah naik cuti...serius xpuas aku cuti...
keja dah la berlambak tinggal xsentuh mase cuti...uwaaahhh!!!!!
projek 2 xjalan ape2...mampus aku kena kungfu hustle ngan pn jun nnt...
projek RA dah start ade keja, bagus gak la...aku kan suka diri aku ni dilanda dgn keja2...supaya aku 24jam busy...hehehe
projek secret alan lagi...xtau camne nk buat...kenape nie??kenapa aku malas sgt??
aduh,tapi kan aku yakin yg sumer ni akan settle gak...walau ape pun, aku akan buat jugak....
betu x??hehe
ape2 pun...goodluck ye Ija...!!! Jiayou!!

Sunday, September 2, 2007

2 September 2007 - Lepas geram di fieza.fm

Aku tido lambat lagi...lepas subuh baru tido...sibuk betul ngan blog n myspace aku...

Sgt geram ngan sorg mamat yg xsedar diri...aku mmg sedar diri la yg aku nie xsecantik era fazira, xsecomel nora danish, xseanggun siti nur haliza...tapi kan setiap manusia ade harga diri dan maruah...ape hak dia nk kutuk2 org lain...diri tu dah bagus sgt ke...kalu hensem cam brad pit ke orlando bloom ke jae hee ke xpe nie diri sendiri cam tahi lembu...perangai teruk, beruk pun lagi bagus...aku xminta pun ko kutuk gambar aku tue, ko xde hak nk kritik la bahlul...ntah cam ne mak bapak dia didik dia ntah, sorry la kepada pakcik n makcik mamat physcho tue...tapi anak dia dh melampau sgt...baru je sambut merdeka tapi mamat bahlul ni cam hidup kt zaman batu...mental problem, kekurangan iman dan kasih sayang...aku harap dia bertaubatla cepat...aku xnak malu dgn adenye generasi akan datang yg attitude yg xbermoral camtue...

uii,lega rasenye dapat lepas geram...(",)

When's my turn??? hohoho



Jadik pemegang bunga pun jadikla...bunga kak leen tu...byk sgt dia dapat bunga...tu yg aku tumpang sekaki...haha...sabar ye Ija!!..tunggu..lagi setahun je tiba la masa nnt...

ConGrAtULatiOn...cONgrAtuLatioN....

Seronoknye dah konvo...rase cam xsabar plak...ni yg berkobar-kobar nk abis nie...xnk la extend...Insyallah, hehe...nk cepat-cepat abis pastu keja carik duit sambung master...wahhh, I can see my bright future waiting for me...huhu...

Andy & Me...(",)

1 September 2007 - Jumpe Andy kt majlis knovo...dia konvo esok, 2hb...congrats ye Andy...u will always be my idol...sempoi,relaks n simple...suka tgk muka dia yg sentiasa steady n tersenyum selalu...kalu tgk dia, ade masalah pun bley rase happy...k good luck with future ya bro Andy...!!

Graduation Dayzz...Congrats kak mas and kak leen...




Saturday, September 1, 2007

Skill amik gambar Merah..!!

Fuyoo...terror x?? xsemua org ade skill tangkap gambar camnie...abg shah punye pasal la nie, buat aku jakun ngan kamera dia...nasib baik aku dpt figure out camne nk amik gambar merah nie...huhu...
p/s: thanks to abah kerana bagi hint kt aku

Merdeka 2007!!!




31 August 2007 - Pokda family datang sini bcoz Ait nk convo...haha...ingat moment nie Ija...pasti kau akan gelak dgn sepuas hati...the unforgetable moment behind this...muahaha...
tapi mane aku ek?? Ya pastinye aku la yg memegang kamera tue...biasela,kate photographer...photographer ni good at behind, but not good at front...chewah, ayat maut giler...Merdeka 2007 peace ya!!

Ada gaya Photographer x??

LOVE story...

This is my fantasy story...The title of this story is LOVE and was published by Disney World which was starring by the guy below and me...This story is not like others fairy tale story...Because the story begin with two different life story between me and the guy...Until we meet accidently just for once...Then we continue our life without still not knowing each other...At the end, both of us find our soulmate and getting married...But one thing I know that he's my daughter's father-in-law...Muahaha...
p/s: dont take this story seriously...did I mention that the guy was the hero and me was the heroin?? No rite...So, thats the end of the LOVE story :::.