Friday, February 27, 2009

Emover About This Topic

What is a friend?

It is a person with whom you dare to be yourself.

Your soul can be naked with him. He seems to ask of you to put on
nothing, only to be what you are. He does not want you to be
better or worse. When you are with him, you feel as a prisoner
feels who has been declared innocent. You do not have to be on
your guard. You can say what you think, so long as it is genuinely
you. He understands those contradictions in your nature that lead
others to misjudge you. With him you breathe freely. You can avow
your little vanities and envies and hates and vicious sparks, your
meannesses and absurdities and, in opening them up to him, they
are lost, dissolved on the white ocean of his loyality. He understands.
You do not have to be careful. You can abuse him, neglect him,
tolerate him. Best of all, you can keep still with him. It makes no
matter. He likes you. He is like fire that purges to the bone.
He understands. You can weep with him, sin with him,
laugh with him,
pray with him.

Through it all - and underneath - he sees, knows and loves you.

======================================================

4 Jenis ni bukan la dikategori sebagai satu permainan dimane kamu ingin tahu ape jenis kawan yang kamu miliki. Tapi ini hanyalah, 4 jenis kawan yang aku pelajari untuk hari ni dalam kehidupan aku.. Kehidupan aku tak mungkin same ngan kehidupan korang.. So, post kali ni bukan lah untuk korang memahami sesuatu tapi sekadar aku mahu berkongsi..


1. Close Friend

Kawan rapat? ahaha.. aku rase korang sendirik tau yg korg dikategori sebagai kawan rapat aku.. Btw, kawan aku harini ada menyambut hari jadi yang ke?? jeng jeng jeng~

So, Happy Birthday Mas~
Muga kau happy ade kawan cam aku..wakaka..

wish aku lain dari yang lain ni.. fewittt~~!!


Neway semuga ko sentiase bahagia bersama suami tercinta..
Semuga kau bergumbira bersama fruit kid ko..

Semuga kau menjadi anak yg sopan pada parent ko..

Semuga kau akan jadik mak buah yg baik..

Semuga kau cepat menimang eye light..

Senang citer, Semuga kau berbahgia sentiase la..huhu



2. Onoff Friends


Kawan jenis ni plak aku bahagikan pada 2 lagi kategori kecik:

a) Kawan yang dia datang biler dia suka.. dan pergi biler dia mahu.. dimana dia jadikkan aku sebagai kawan biase dia, maka aku pun letakkan dia sebagai kawan biase aku..

b) Orang yang aku baru kenal, tapi dia ingin jadikkan aku kawan dia sebab dia rase aku layak jadik kawan dia, so as being myself, aku terima kawan baru seadanya.. malah kawan jenis ni maybe akan jadik kawan kategori 1 aku..


3. Unknown Friend

Yeah~ kawan jenis ni yang aku nk bincangkan sebenarnye.. dimana disebabkan kawan jenis ni la menjadikan aku tulis status aku di facebook..




4. ex-Friend

Dalam banyak jenis kawan, kawan jenis ni telah berjaya buat aku emo hari ni.. after all, post kali ni mmg nak bercerita ttg kawan jenis ni.. aku tak mau citer panjang.. aku dh sematkan segala story dalam coding ni..


Friend.java

=======================================


public class Friend {


public static void main(String[] args){


Person fiza = new Person();

Person kawan = new Person();

conflictHappen("who's fault?");
situation("complicated");

getReason("undefined");
actionDone("ignorance");


fiza
.waitingYears("one");

fiza
.getAction("Aiman Tak kisah");

fiza
.hopeEverythingWillBeFine();


kawan
.curiousityLevel("high");

kawan.tellTheTruth(fiza);

fiza
.knowTheTruth();

fiza
.automaticAction("eyedrops");

fiza
.identifyFeeling("unexpected");

fiza
.decideAction("as She Wished");


system.out.println("Thanks kawan for the truth.");


}


}

=======================================

Hari yang memPENATkan..

1. Apa anda rasa bila, dari semalam lagi anda dah plan nak pakai satu baju ni dan anda yakin baju tu berada dalam gerobok anda. Jadi, esoknya dalam keadaan nak cepat. Selepas selesai je mandi, anda buka gerobok baju, dan tatkala anda menarik baju yang anda yakin tempatnya disitu..



"oh no~~ this is not the shirt~~!!"

warna je same tapi baju tu bukan baju yg anda mahukan..


thats what happen to me this morning..oh no~ I cant simply pick others shirt becoz today I got midterm exam, so I have to be carefully in choosing what shirt to wear. You know, when a shirt that been planned to wear and if we didnt wear it, we will be cursed.. ahaha [this is the drama of my life, just to make life more fun].. So, but hook or by crook, I need to find it~ or otherwise my day will be totally ruin up [a curse remember]..

ye~ cari dan cari dan teruskan mencari.. mengambil mase about 10minit jugak.. dan akhirnya aku jumpa.. yeah~



====================================================================

2. class data structure harini, lecturer kelihatan sungguh kejam~

Projek 1 aku tak submit lagi..

Projek 2 [group of 2] masih tak bincang ape2 lagi..masing2 busy ngn exam..

dan harini..

lecturer beri lagi satu Projek 3..

wah saya seperti tidak diberi chance tuk bernapas..

"tak lepas lagi satu azab, dah datang azab lain.."

dan Projek 3 gak kena wat group of 2 jugak.. warghh~ aku sangat very tak suka working in a group.. btw, I just knew that my groupmate for Project2 is kind of intelligent and genious
[i guess].. and he looks like the genious type maa~ and suddenly, aku rase seperti aku saje je nk group ngn dia seperti gaya pompuan mengambil kesempatan..warghh~~ I dont know that you pandai maa~ I just~ I just~ I just need a groupmate~ thats all~ warghh~~ and for this project3, a group also?? warghh~~ I dont like this~ and for this project3, we need to present at the end of the semester..

so, tatkala lecturer beri list of tajuk projek and give out a paper for the student to fill the group member with the title project.. aku seperti gaya buntu~ adakah aku patut tanya my projek2 groupmate:

"so for this projek3, are we gonna be in a group oso??" [planning dialog]

I dont know, afterall I was the one who go after him.. I dont know whether he likes or not to be in a group with me.. I just dont know.. and he always dissappear.. [chipsmore i guess]

class finished earlier, and those student asing was so kepochi and conquer the project3's paper for filling out the title and group member.. aku tak tau ape yg dorg sibuk sgt nk pilih tajuk tu, sampai padam2 name banyak kali..

"isi je name kat mane2 number..dapat title ape belakang citer"

"ah takpe la kak, jom la kite pergi..apa2 pun tajuk tu mmg cukup2 tuk student dia..so mesti ade je ar tajuk tinggal tuk fiza.."

adakah saya cool?? huhu~ bluekk~~!!

====================================================================

3. kemudian kami ade mase 3jam tuk study and revise for the OOP midterm..then kakmimi ajak kami gi study kat library..

"wah first time ni fiza datang library dia"

kelihatan seperti jakun saya..ahaha.. library dia sgt selesa [this is my opinion].. different from uniten where uniten tend to be more executive.. while here, ala2 cam MPH gitu... bukan MPH kat uniten yek~ MPH kedai buku yang kat mid valley tu okepp~

minggu ni aku mengalami sindrom batuk mencapap..mungkin ade waktu dimana aku berlagak, sbb aku akan sakit biler aku berlagak.. so, sedang kami study.. aku batuk batuk dan tetibe..



anak tekak aku mengigil and tend to make me to cough more louder..maka aku batuk seperti melepaskan anak kucing dalam kandang harimau.. kire cam batuk tu jadi lebih worst la..

"ohokkkk~~ ohokkk~~" sambil cover ngan sapu tangan..

[tahan~ tahan~ ko kt library woo~ sila jangan buat bising~]

maka biler ditahan, mate aku berair.. sakitt maakk~~ uwaa~~!!

"wah, sakit ni~ tak cukup tido ek?"

"erk~ takkkkk~" [jawab sambil gigil2]

maka dengan itu, kami tak lame, lagipun kakmimi tunggu kat luar..so kami decide tuk makan kat fakulti..dan aku beli banyak gula2 buat bekalan..

====================================================================

4. midterm exam start kul4.. rasenye last minit study mmg tak leh masuk ape.. so, I guess enough la study.. tutupp~~~ tutup nota~~

wah~ paper tuk jawab soklan tu cam tuk final.. dup dap dup~ takut sgt..

so, to cut it short.. mase tgh jawab soklan tu.. tetibe sawan batuk aku datang..

"ohok~ ohok~"

[wah xleh jadik ni..xkan nk batuk batuk dan batukkkkkkk byk kali.. maka teringat aku beli gula2..wah lega...]

tapi biler gula habis jek..sawan batuk datang lagi.. pastu aku dgn gelabah capai beg, carik gula.. serius tekak mengigil2 nak batuk.. aku plak carik gula2 tu cam carik stok dadah.. wakakaka.. haishhh~ pangggggggg~~~!!

pastu dalam mase sejam aku dh siap.. aku cam pelik jugak, apsal soklan ni cam sikit, belek2 mmg betul tu jek.. adakah aku jawab cepat sgt?? ngahaha

"sape yang dah siap jawab tu, boleh antar dan boleh balik"

aku pun tunggu la dlu.. belek2 jawapan.. last2 aku dh tak tahan sbb sawan batuk mengigil2 dah ni.. aku pun decide tuk antar.. sepanjang hidup sebagai student, tak penah aku submit kertas exam awal, selalu aku akan tunggu mase sampai abis.. tp disbbkan sawan batuk ni, aku terpakse.. maka dengan itu mase aku nk kuar, ade ar mate2 yg tak puas hati.. wakakka.. sorry nyahh, i terpakse~~

dan2 kuar bilik terus aku batukkkkkk loudly dan puas2.. ohokkkkk~~ ohokkk~~ pergh~ sakitt maa~ peritt~ uwaaa~ xsuke sakit~ mencikk~ mencik~~

Monday, February 23, 2009

words from blue to green


dikala waktu malam, green datang ke bilik blue..


blue: ko nak ape??

green: saje sambil tunggu 2 minit..

blue: kertas ni tuk ape??

green: nak suruh ko tulis kata-kata semangat

[green menghulur kertas dan pen kepada blue]

blue: err~ had no idea for a moment..

green: ala, tulis je ar..contoh cam ayat2 yg ko tampal kt dinding bilik ko tu..

blue: then, ko amik je ar ayat2 tu.. buat susah je aku nk pikir..

green: taknak~ aku nak ayat ko buat sendirik..

blue: err~ ko ingat ayat2 tu bley kuar suka suki je ke?

green: ala cepat ar..

blue: weh~ orang nk cipta lirik lagu pun bukan dan2 tu dapat idea..

green: tak kire ar..aku tunggu..

==================================================

wah ini budak manyak nak kena wa punya sepakan~ sambil dengar lagu nak amik feel skema.. alik2 apip yg konon nye nak kate2 semangat, tertido kat katil aku.. haishh~~ then kerana keadaan terlalu singkat dan memaksa minda tuk mengeluarkan kata2 skema..

ini lah hasilnya..tadaaa~~



Sunday, February 22, 2009

Boring means...

Apa maksud Boring?
Boring
tu dalam bahasa melayu adalah Bosan.
Pernah terpikir kenapa anda berasa Bosan?
Apa sebenarnye Bosan ni?
Adakah ianya satu perasaan?
Apakah ianya bekaitan dengan mood?
Bagaimana sebenarnye Bosan boleh terjadi?
Apa yang mendorong seseorang itu untuk memilih merasai perasaan Bosan itu?
Adakah orang sekeliling memainkan peranan untuk seseorang itu merasa Bosan?
Tidakkah Bosan menjadi satu perkataan yang menandakan sikap kurang ajar seseorang??
Atau lebih tepat lagi, pada aku Bosan itu bukan lah sesuatu yang bagus..

Bosan boleh terhasil melalui beberapa faktor seperti:

1. keadaan sekeliling - faktor ni memainkan peranan apabila mood seseorang itu di kuasai oleh keadaan sekeliling. Seseorang itu boleh menjadi cepat bosan jika suasana disekeliling nya tidak menepati citarasa nya. Keadaan yang boring bukan lah bermaksud sunyi tetapi ianya lebih bergantung kepada setiap individu. Ada yang berpendapat, berada dalam kedaan sunyi itu lebih menenangkan. Tapi ada juga yang berpendapat, sunyi itu lonely dan lonely itu loser dan loser itu membosankan.

2. teman persekitaran - berada disamping teman2 yang sentiasa riang dapat menghilangkan kebosanan, tapi kadangkala teman juga sebagai manusia biasa mempunyai perasan suka, duka, ketawa, nangis, emo, skema.. Setiap manusia berbeza personaliti. Kenapa seseorang itu berasa bosan dengan teman nya? Ini disebakan teman nya itu tidak seperti yang disangkakan nya, atau lebih tepat lagi tidak sekepala..

3. perasaan yang mahu akan sesuatu yg tak dapat dikecapi - ini terjadi apabila sesorang itu timbul sifat tidak puas hati akan kehidupannya yang serba kekurangan berbanding orang lain. Dengan ini, individu akan berasa bosan dengan kehidupannya seperti pekerjaannya, pembelajaran, keluarga, kawan, kewangan, kerjaya..

4. melakukan sesuatu yang bukan minat - ape yang mendorong seseorang itu melakukan sesuatu yang bukan minatnya? paksaan? [maybe].. no choice? [could be].. salah pilih jalan? [probably].. wajib lalukan? [huhu].. Tapi ada juga yang buat perkara yang diminati dan masih merasa bosan.

"In fact manusia memang cepat bosan
sebab tiada sifat bersyukur
Ya, itulah manusia~"

Ape pendapat aku tentang Bosan pulak?? hurm, aku amatlah benci perkataan Bosan tu. Kalau boleh aku akan elakkan untuk mengunakan perkataan Bosan. Lebih2 lagi kalau untuk diucapkan kepada seseorang seperti:

"Bosannya aku rasa..", Babis berkata kepada Comel.

Pada aku, kata-kata itu bermaksud seperti Babis menyatakan yang Comel adalah seorang yang memBosankan. Ye, sebab tu aku seboleh mungkin akan elak untuk memberitahu seseorang yang aku berada dalam keadaan Bosan, walaupun seseorang itu memanglah cukup memBosankan pun. Tapi apa patut buat kalau seseorang beritahu secara direct yang kita adalah seorang yang memBosankan.

"Ko sangat membosankan hari ni..", Babis berkata kepada Comel.

Adakah Babis patut mengharapkan Comel sentiase mengembirakan Babis??
Apa Babis pikir Comel tu robot yang hanya ada satu perasaan iaitu gembira sahaja??
Apakah Babis tak pernah terpikir yang Comel tu juga manusia yang mempunyai perasaan??
Apa Babis rasa Babis tidak memBosankan??
Apa Babis pikir Comel tak pikir Babis itu memBosankan??
Apakah Babis rasa Comel akan lebih gembira dengan kata2 Babis??
Kenapa Babis tak jadik Babissss jekk huhhh??

note: I create this post becoz of someone think I am a boring person..

==================================================

some lyrics taken from a boring song:

"She said: we were never feeling bored
cause we were never being boring
We had too much time to find for ourselves
And we were never being boring
We dressed up and fought, then thought: make amends
And we were never holding back or worried that
Time would come to an end"

"Fast car - Boring
Girlfriend - Boring
Got money - Boring
No-oh-oh-oh
Hot friends - Boring
Rock band - Boring
Not interested
No Tha-ank you"

"you bore me now
you bore me now
(what am i supposed to think?)
boring,
(somehow)
you think you're so much better than me
come and take a look at what i've got inside
steppin' up to me will make you question your mind
so step up! step up! and eat a piece of your pride
even the big look kind of small"

"You're boring
I'm wide awake and you're snoring
When you're awake it's not working
So what's the point
Of this
How did I find myself with you
I don't love you
You suddenly stop making sense again
Another thing your stories, uninteresting and boring
Eventually they have to end(end right now)"


Friday, February 20, 2009

Warghh!!!!!! Hantu Teeeeemoonnnn!!!!



tiket kami~

CIS

CIA

CIE

huhuhu... ;p



Yeah~~!! I watched Upin&Ipin oredi..

shian niza, walaupun dh tgk tp demi kami dia tgk lagi..huhu


well, hanya kami bertiga [niza, athy and aku], kami tgk kat alamanda..well kami suka alamanda sbb baru dan wangi okepp~ baru jumpe 10minit dah serak sore aku.. oh biase la kalu jumpe geng ni wooo, gelak tak henti2.. padahal bertiga jek.. aku siap book 6 tiket agi.. sampai2 nak amik tiket..


" ok 6 dewasa~"

"erk~ 3 je ye"


wah dewasa?? terasa i tua sgt.. ahahah..maafkan saya ye dik~ saya ingat kawan saya ade 5 org.. saya silap kire.. ngahaha

" betul..betul..betul~~!! "


" warghhh~~!! hantuu timunn~~!! "


" eiii~ comell nyee "

ahahahaha..upin n ipin sangat la very the cute dan sangat nakal..huhu~ ape2 pun seronok tgk citer tu, tetibe rase nak mengembara dalam hutan..well~ manelah tau leh jumpe opet.. huhu




" mari kita naik sapy~~!! "



" rumah tok dalangg~~ wah winduu kampunggg..uwaa~ "



" Upin dan Ipin yang sangat comel dan nakal "

Friday, February 13, 2009

Mak Guard yang Terlampau

Harini aku datang COIT sbb wani mintak tolong pasal FYP. So, aku seperti biasa la masuk COIT dengan confident, even aku tau guard seperti nak menyerang aku. Dengan tiada budi bahasa nya aku ditegur..

OBGT: Dik~~!! id mane??

me: ...[tunjuk id yg digantung kt beg dengan yakin sambil jalan laju]

[Guard yang dah malu mula cari kesalahan aku yang lain]

OBGT: eh~ jap~~~!! dah la pakai seliparr.. [sambil tgk selipar anjing aku]

[oh my God, please stop blamming my sliper~~]

me: kenapa dengan selipar??

OBGT: awak tak tau ke sini tak leh pakai selipar..

me: ...huh?? [entahla..saya tak belaja kt sini lagi...yg kamu tu belaja sini ke huh???]

OBGT: dah la selipar awak tu~ aduhh~ tak de kasut ke kt luar??

me: errr?? takde..[sambil pandang kat pintu luar]

OBGT: ni ade kelas ke ape ni??

me: takde..saya project student la...

OBGT: ni nanti kalu penyelia tangkap awak pakai selipar ni camne??

me: ....??? [adakah saya patut amik tau??]

OBGT: nanti kena hukum tau tak????!!!! saya kena marah sbb kasik lepas..

me: hurmm~

[ade ke aku kesah aku kena hukum???!!!!!! aku peduli ape???!!!!!!!!
aku bukan student uniten lagi la bahlulllll~~~!!!!!! yang ko tu kenapa???!!!!!
kepingin sangat ke nak jadik GOTM huhh????~~~!!!!!!]


me: ala~ saya bukan nak jalan2 depan penyelia tu pun..

[tanpa peduli kan dia..aku berlalu pergi..]


OBGT: hey~~ nanti kalu penyelia tangkap awak, jangan cakap yg awak lalu depan saya~

me: huh~ ape2 la..

OBGT: awak jangan naik lif~ pergi naik tangga~~!!

me: ..errr??

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

oh my God~ that guard is so freaking hell like bastard.. As she wished, yes I'm using stair to level 2.. haishhh~~!! I dont know what her problem, but she totally annoying which makes me hates Guard people so much.. and dont blame me for that~ [but this is my first time meet Guard with that kind of attitude, what an asshole~] *oh i am in a mad mood*

* OBGT - Old TomBoy Guard
* GOTM - Guard of the Month


dalam tercungap-cungap naik tangga, aku lepaskan cerita geram kat wani [padahal baru first time jumpe wani], dia pun pelik sebab dia pun pakai selipar gak~ wah aku mmg nampak ramai je yang pakai selipar tadi tapi kenapa aku?? why me??

korang yang menetap permenant kat COIT tu boleh la tengok rupa Guard yang saki jiwa tu, ahahaha..

ciri-ciri:
- pendek-pendek [gaya tomboy biasela, please jangan ade yang terasa ye]
- pakai baju Guard biru [comfirm la..wakakaka]
- muke bulat2 penyekk disertakan taik lalat besar dimuka..
- size badan tu kalu dah pendek2, paham2 la ye..
- dia ade 2 mate yang berkelip, hidung ade 2 lubang, mulut terkoyak besau~~!!!
- muka amat lah sinis dan bersikap dingin~


sekian description tentang Guard terlampau..

~ harap maaf kalau terkasar, harap ampun kalau Guard diatas ini
adalah anda ataupun saudara anda, tapi..........

ada aku kisah ke?? ini kan blog aku..panggggggggggggg~~~!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

then agak lama jugak aku stay kat COIT, oh tetibe terasa rindu masa2 study dulu..
sambil guide wani wat projek, aku pun buat la projek rahsia MrsK..

pastu kitorg beli makanan kat cafe bawah, wani beli pau dan aku beli wafer.. dan tak tau kenapa, abang or adik [umur tak dapat dikenal pasti] yang jual wafer tu, mesra lak bual2 ngan aku.. almaklumlah, susah tuk aku berborak ngan orang lain kaum ni.. senyuman dia yang mesra [wah jangan baca sebagai kisah cinta ye...takde kena mengena dengan hati ke hati].. cerita punye cerita, dia cam terkagum bila tau aku tengah study master.. tapi aku lagi kagum ngan dia..

"oh bagus la..belaja sampai PHD tau..saya ni kerja pasar malam,
kerja camnila bisnes kecik2 nak kumpul yuran untuk sambung belaja.."

me: ... [aku terkedu dan kagum]

~ dan sesungguh nya aku bersyukur..Alhamdulilah ~

Tuesday, February 10, 2009

Today is My Day


setelah berapa kali aku snooze kan alarm henfon...

panggggggggggg~~~!! [bunyi alarm kejutkan aku dari tidur]

bangun gak aku akhirnya...
. . . . .

huwarghhh~~~!! [menguak bangun sambil sangap yg melampau]




huh~~~!! [terkejut giler babiss]

apabila badan tersentap bangun, dengan otak yg memikirkan aku tak abis lagi bace tuk test harini..dengan serta merta, mate terbeliak sambil meraba2 cari helaian2 nota..terus duduk dan bace nota sambil kepala goyang ala2 cam orang berzikir [konon lebih afdal la tu]



then solat subuh -> sambung study -> edit assignment -> mandi -> ready for the day..

vroomm~~ [kereta meluncur kuar]



then aku gi singgah kedai tuk print assignment..kerana kekalutan aku,
aku singgah mane2 kedai first yang aku jumpa tuk print..

me: pakcik~ sini boleh print?? [sambil tunjuk pendrive]

uncle: ... [hayun pala atas bawah]

me: ... [hulur pendrive kat pakcik]

uncle: colour ke hitam?

me: first page je colour..yg lain hitam..

uncle: ohh~ resume ek? [pakcik giler yakin]

me: erk~ bukan~ projek..

[tapi assignment tu mmg cam resume pun
sbb ade gambar kena letak kt depan..mengongg super]


uncle: file yg mane ek?

me: ...[aku terus menuju ke pakcik]

uncle: sini xleh pakai kasut..

me: ??? [aku mengundur kebelakang]

uncle: ...[pakcik muka cam benggang sambil perhati selipar anjing aku]

me: oh sori2 [sambil mencampak selipar jauh2]

uncle: yg mane satu ni??

me: yg atas skali tu..name cover page..

[then pakcik pun print la mula2 first page tu colour..
pastu kerana aku tak perhati ape dia wat..
pakcik print hitam putih tuk semua page..]


uncle: alamak~ terprint skali page depan..awak amik je la..

me: ...[mencari2 duet]

uncle: sumer skali RM3.50

me: erk???!!!!

[what the tuttt~ mahal cam babisss..tapi aku maintan jek]

me: ...[hulur pakcik duit RM50]

uncle: amboi besar nye duit...

me: xde duit kecik ar pakcik [haishhh~ panasss panass~~]

.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+

mahal kan??

hari tu aku print kt serdang..sampai 108 page harga baru RM6.40

ini baru 4 page..dah sampai RM3.50

satu page 70sen..dah la yg dia salah print pun dia kira..
dan yg paling tak menahan...colour dan hitam putih xde beza..
so ape motif dia tanya mule2 td tu??
haishhh~~ pangggggggg tuk pakcik~~~!!!

tp nk wat camne, aku mmg nk cepat..so terpakse~
first and the last la tu~~ say no more to pakcik cekik darah~~!!

.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+



today got test..study pun rase2 dah cukup la kot..huhu

lecturer: please split out..make urself a space..

[disebabkan kitorg duduk rapat2 dan aku plak duduk tengah..
aku pun mengalah la..so aku berganjak duduk depan skali..yakinnnn~~]


lecturer: the test start from now~ 100 minute to go~

[aku pun dengan kusyukla membace soklan..
dan tanpa aku sangke, otak aku blank~ babissss~~!!
aku selak, selak, dan selak sampai ke section short answer..
tetibe lecturer berdiri depan aku..]


lecturer: take your time~~ dont rushing~~ [sambil cakap bisik]

[lawak la~~ lecturer ingat aku kalut~ erk~ memang aku kalut..
sbb bace soklan depan2 tu sumer tak leh nk paham..
tetibe teringat yg aku tak bace doa..]


me: .....[bace doa..]

[then dgn kuasa tuhan, aku leh paham dan jawab soklan2 depan tu..
note: soklan depan2 tu adalah objektif n true/false]


me: ... [apsal soklan objektif ni banyak C n D dan true/false mostly cam betul ni]

[ade la beberapa soklan depan2 tu aku tak jawab..
tak berapa yakin..dan ade kemusykilan..
so aku proceed ke soklan short answer]


lecturer: objektif n tru/fal, you just need to go through,read properly..its easy actually..
[lecturer bitau kt satu kelas sambil gelak]

me: ... [easy?? hurm~ sound tricky yo~]

[sambil aku jawab soklan kira2, lecturer datang kt tmpt aku..dia siap terangkan soklan short answer tu nk jawab camne..agak unfair tuk student lain..tp lecturer ni pikir yg aku tak pergi kelas b4 ni so, comfirm aku xtau nk kire camne kan? so, dia tak nk rase bersalah tuk tanda paper aku dengan aku keadaan aku tak leh nak jawab, dia pun tolong la..]

[aku pun ape lagi, jawab je la sebijik2 mcm lecturer bagitau tu..
dah orang nk tolong kan..jangan la jadik budusss lak..ahahha]


[50minit berlalu..tetibe kelas riuh~ aku pandang belakang..rupenye lecturer tu kuar..wah~ dia sebenarnye mmg saje je nk kasik chance student dia meniru~]


lecturer: 20minit to go~

[then lecturer datang lagi ke tempat aku..dia amik paper aku..
then dia check soklan objektif n tru/fal aku..]


lecturer: good~ good~

[then dia tgk soklan tru/fal aku..mostly aku jawab true~ wakakakak
pastu dia cam muke terkejut..dia kira bape soklan tru/fal yg aku xjawab]


lecturer: 1..2..3..4...hurm~ good~ the answer is all true~

me: huh?? [blurrr giler]

lecturer: ...[sengehhh jekk la]

[ape maksud dia?? jawapan aku sumer betul ke??
atau soklan tru/fal tu sumer jawapan nye TRUE??? porkeee??
dia tak bitau direct~ pandai2 la mentafsir]

[then aku ape lagi..alang2 dah jawab banyak truee~ aku bulat je la sumer TRUE..
wakkakakaka..tak yak pikir2 lagi.. pastu soklan objektif lak..
disbbkan lecturer ni cam agak tricky2..so aku pun gune logik thinking aku..
jawapan yg depan tu byk C..dan yg belakang banyak D..
so aku pun terus bulat mane2 soklan yg aku tak jawab lagi..
tanpa ragu2..yg depan sumer aku bulatkan C..
yg belakang plak sumer aku bulatkan D..]

[pastu lagi 20saat dia nk amik paper..dia bitau kt satu kelas]


lecturer: the tru/fal question..the answer is all TRUE..

the whole classes: huhh????? [muke sumer super blurrr]

[pastu dia terus pungut paper..
so agak2 sape yg paham tu sempat la kot betulkan jawapan..]


student: sir what did you said just now??

lecturer: the tru/fal section~ the answer is all TRUE..
and the objektif answer for Q1-11 are all C and Q12-25 are all D...

classesss: whatt???? [termasuk aku la terkejut sbb aku xtau pasal objektif tu]

lecturer: yeahh~ you just need to use common sense~

student: sir make another test please~~

lecturer: why so worried?? ahahaha

.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+.+

warghh~~ superb manggangg~~!! wakakkaka...

rupenye akak belakang ni perasaan yg lecturer bg aku klue..

wah~ nehii~~ aku xmintak pun~~ pangggg~~~!!
ampun kan hakuu~~ wushuuu~~
[tolak bala]

tp test ni je la dia bantu aku..sbb dia tau yg aku tak banyak tau lagi2 part short answer tu banyak kire2..

afterall, i guess today is just my lucky day lol~

wusshuuuuu~~~ [tolak bala]

Saturday, February 7, 2009

Encik Gumuk MenTAG aku

hohoho..

been TAGged by encik gumuk aka PAEZ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1. In a race between you, mas and kaboom, who would win?
aku race dengan mas dan kaboom??
hurm~ what kind of race rasenye ye~ [ngahahaha]
kalu lumba sape kawen dulu, mas comfirm menang tanpa bertanding
kalu lumba kumpul anak ikan paling banyak, erk~ kaboom kot la menang
kalu lumba lari? rase nye~ aku kot~~!! [wakakaka..yakinnn~~]

2. sepot is actually niza in disguise, you know.
erk~ mengapa?? kenapa?? porke??
tapi aku tak terkejut kot..
sbb dorg dua2 asal dari melaka..huhu

3. paez got turned into an animal!
What animal is it?

erk~ ler lagi mau tanye~
[nasib ko la paez dapat soklan ni name ko lak tu]
+ paez transformation +
paez -> lalat -> merpati -> tarzan -> munyit -> gorilla
sbb ape gorilla? sbb lately ni paez kerap beriadah..
so dia agak tough skang~ sesuaii nyah~ [wakakaka]

4. What if you found out that athy was secretly an alien plotting
to take over the world together with wani?
wah korang berdua~ bercanda di tepian pantaiii~~
tak ajak aku~ panggg~~!! ape pakatan korang ni??
athy dan wani adalah alien???
pussycat doll?? dont cha??
patutla korang xde pusat~~ [erk~ mane aku tau??]
wakakkakkaak
ok berbalik kepada soklan..
what if i found out huh??
aku akan mohonn~ mohonn tuk tukarr jadik alien gak~
wakakakka~ lets rule the worlddd~ yeahaa~~

5. If niza were to be mistaken for a celebrity,
who would it be?

hurm~ secara jujur nya..
selama in aku tgk niza seperti amy mastura~
niza~~ tak nak belanje aku ke??
ngahahahaha..fewitttt~~~!!

6. If mas played in a movie,
what kind of character would they play?

hurmm..yang ni pun aku ade terpikir gak~
mas jadik anita~ dalam cerita DUNIA ANITA~
ooohh~~ pilihlah aku jadik temanmu~ [siap demo nyanyi lagi]

7. If you could do anything with sepot,
what would it be?

hurm~ sepot? adakah anda sudah bersedia?
aku nak BULI sepot~
wakakakka...
saya mau powerrr~~ powerr~~

8. Have you dreamt of paez before?
erk..
paez berlari dengan memakai suar besauuu
kearah aku..
dan kemudian, paez jatuh tersungkuh..
aku pun berlalu dari pandangan paez
jauh~ jauh~ dan semakin jauh~
...
erk~ terus terang paez xpenah masuk dlm mimpi aku..
mimpi diatas ni adalah mimpi paez~
ala nyahh~~ wakakkaka

9. Who would win in a duel, angah or syanap?
And what kind of duel would they pick, anyway?
wah~ angah dan syanapp dalam pertempuran..
~~~~ sedang membayangkan ~~~~
angah disebelah kanan..di kelilingi rumput dan keju
syanap disebelah kiri..dikelilingi penari2 bollywood
tetibe angah bertukar menjadi lembu memakai sari~
dan syanap bertukar menjadi munyit memakai gaun
sambil minum susu~ [tuk tenaga zahir dan batin]
dorang pun berlawan..
angah menembak dengan menggunakan peluru perisa susu~
syanap menepis susu-susu dengan gelekan bollywood nye..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
wakakakkaka
takat tu je~ selebihnye bayangkan sendirikk~

10. Would you love to read aman's very personal diary?
wahh~~ aman very the secret person..
dia tidak mahu dimengertikkkk~~
maka dengan itu~
ye~ saya nak bace diari aman~
wakakakakak..pangggggggg~~!!

wah seb baik 10 jek~
tak larat nyahh~~
jadik sape2 name ade kat atas tu~
silalah buat ye~ anda ditag

sila pergi klik sini untuk dapatkan soklan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Friday, February 6, 2009

Majlis Ikrar Aku Janji



Seawal 7 pagi aku dikejut mak..

"Urghhhhhh~~~~"
[terdetik jugak la geram sbb tidur diganggu]


Vrooommm~~~~~

Kereta Kembara terus meluncur ke Serdang [meluncur lah sgt..]

Hantar Apip gi Sekolah..

Then kat sekolah Apip ade Majlis Ikrar Aku Janji..



Ibu Bapa di jemput hadir.. [dan aku hanya ingin menyebok]

Murid PMR & SPM lebih dari 300 orang..

Tapi parents yang hadir not more than 20..

Yang hadir mostly tidak bekerja..




Aku agak ralat gak ar nk masuk..segan nyahh~~!!
kang ade yg ingat aku ni parent pelajar..ngahahha

Tapi mostly dorang tu xde la buta..wakkaka

Then aku duduk~ wah segan betul la..

almaklumlah dah bertahun tinggalkan sekolah malaysia..
baik2 kitorg duduk kat bahagian bawah..


"Dipersilakan Ibu Bapa naik ke pentas"


erk~ porke~ nehiiii~~ I'm not Ibu neither a Bapa~~!!


"Datang ni wakil kan mak ke??" guru besau tanye

"Erk ni mak ade disini..saya wakil bagi bapak, hehe"

So, disebabkan bilangan parents sangat sedikit..

tu yg parents disuh naik ke atas..


Then nyanyi lagu:

- negaraku~
[ini saya tau]

- selangor?
[saya tau johor jek]

- sekolah?
[tau~ tapi kenapa xsame?? wakaka]


Pastu mase apip tandatangan Borang Ikrar AkuJanji tu..

apip carik kami..dia nampk and dia tersenyum lebar~

aku sempat tunjuk peace kt dia..

ohh~ he's so adorable..[erk ape aku ckp ni nyett~]

jelas terpancar kat muka dia sangat happy..
maybe dia ckp je dia xkesah kalu abah n mak x datang..

I know how it feel~ I am a child too~
of coz la kite nak parent pergi ke majlis2 cam tuh..


Lepas habis majlis, ketika jamuan makan kt kantin..

"ni kakak pelajar ke??"
makcik tanya


"huh...??"
aku yg terkejut makcik tanya


"eh ke adik?"
makcik lak confius


"erk akak~" sebelum makcik ni pergi lebih merepek

"anak saya" mak menyampuk

"oh form bape ni?" makcik sibuk tanye lagi

"erk~ dah belaja kat U" aku jawab dgn yakin

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

aku form?? haish~ agak2 ar..xkan aku tak skola kot..

tapi maybe makcik tu ingat aku skola petang..logik2~

takpe la, xkesah la ape makcik2 nak pikir..

jangan ade yg ingat aku Ibu tiri muda sudah~ wakakkaka


nehii~~ i single~ i single~~


pangggggggg~~~!!

anyway thanks mak coz pakse aku ikut, satu pengalaman ler..

sbb aku tak penah rase camne perasaan amik PMR or SPM..
so, begitu rupenye~