Thursday, November 3, 2011

Bye Bye Blogspot..


Sorry, This website will be left unactive

Reason: I am a lazy bum

still will do active in below sites:



and

replacing this blogspot with tumblr
due to it simplicity
which force me to update daily
watch me going there
*wink*

Thanks,

Monday, October 31, 2011

Sunday, October 9, 2011

Day 29


1) Happy
2) Wealth
3) Healthy

Day 29 Challenge: DONE!!

Saturday, October 8, 2011

Day 28


My dreams
- to be millionaire by the age of 30
*angan2 menggunung!!*
- having great time travelling around the world
- happily ever after!! *huh berangan*

My plans
- get a job!!
- open a business
- own a company
*thats the only way to be rich*

My goals
- grab any opportunity that came

Allah beri kita rezeki dalam perbagai jenis bentuk.
Ada yang mudah dan ada juga yang sukar.
Pilihan terletak atas diri kita untuk menentukannya.

Day 28 Challenge: DONE!!

Friday, October 7, 2011

Day 27


muka mungkin nerd, tapi hati suci~
otak ade sedikit tidak center
kalau sakit, aku akan senyap
bila aku bising maknanya aku sihat walafiat

senang kate..
aku tade perbezaan pun
aku sama je macam orang lain
ade sifat ingin tau
ade sifat cemburu
ade sifat emosi melampau
ade sifat pemalas
ye same je macam kau~
kita tade beza pun kan...

Day 27 Challenge: DONE!!

Thursday, October 6, 2011

Day 26



Day 26 Challenge: DONE!!

Wednesday, October 5, 2011

Day 25


i learn to make a firework origami


Day 25 Challenge: DONE!!

Tuesday, October 4, 2011

Day 24



- handphone
- wallet
- oil blotter
- eno
- cologne
- lip balm
- nose inhaler
- pen

dan resit-resit yang berterabur. haha!


Day 24 Challenge: DONE!!

Monday, October 3, 2011

Day 23



a guinea pig~

Day 23 Challenge: DONE!!

Sunday, October 2, 2011

Day 22


1) Black



2) Brown



3) Maroon



Day 22 Challenge: DONE!!

Saturday, October 1, 2011

Day 21


takde specific superhero yang jadik pilihan hati. tapi kalau aku dalam kesusahan, aku selalu terase ingin nak jadik Superman. yela sumer benda dia boleh buat kot. and plus dia handsome! hahaha.


oh ye dan masa aku kecik. aku suke sangat dengan kartun tomato-man. kalau dengar lagu tomato-man tu terase macam enjoy giler sambil goyang-goyang kepala. dan tomato-man sangat comel! syial la weh! tomato-man memang sangat comel! warghh!! teringin sangat ni nak peluk kucing. eh macam takde kene mengena. blurr~


Day 21 Challenge: DONE!!

Friday, September 30, 2011

Day 20


Ieja/Ijah
sebutan sama tapi ejaan lain. ikutla selera setiap orang nak mengeja macam mana pun. janji sebutannya sama. ni common nama aku yang orang panggil. kalau kenal aku melalui famili, memang inilah nama yang orang akan panggil aku.

Boyak
nama ni diberi oleh pakcik aku. masa aku kecik aku agak berisi dan maka dengan itulah aku dapat gelaran nama ni. yang panggil aku dengan nama ni pun hanya certain orang jek. kawan yang betul-betul rapat dan jugak sepupu sepapat yang sebaya dan keatas.

Zaza
secara tak sengaja nama ni digunakan. guna sekadar suka-suka sebab cerita ManjaLara. lama-lama melekat. yang guna nama ni hanya kawan-kawan GBM jek.

Kecik
ni nama aku dapat masa aku mula-mula masuk Uniten. sebab time tu memang budak kecik sungguh lah. yang panggil aku pun hanya certain orang jek.

Pija
panggilan ni jarang digunakan. aku tak ingat siapa yang guna nama ni tuk panggil aku. tapi aku memang tau aku pernah dipanggil dengan nama ni.

Fieza/Fiza/Fizah
sebutan sumer same, hanya ejaan je lain. ni nama common.

Aman
ni nama hanya ade sorang je panggil aku iaitu Aini. mula-mula dia panggil aku Apiz. lama-lama jadik Peace. pastu belaja pulak Peace = Aman. so dari situ lah dia panggil aku Aman sampailah sekarang.

Pisang Montel
nama ni dapat masa dekat sekolah SDAHA. reasonnya tidak diketahui.

Pizza
ini pun dapat masa dekat sekolah SDAHA. budak-budak laki yang panggil aku nama ni. reason pun tak diketahui.

Spy
nama ni hanya sorang je panggil aku masa aku praktikal dekat Sony dulu. dapat nama ni pun sebab kerja-kerja aku yang hebat Spy orang. wahahaha. damn!


Day 20 Challenge: DONE!!

Thursday, September 29, 2011

Day 19



3 month old~ auw kiut! *angkat bakul*

Day 19 Challenge: DONE!!

Day 18



Happy - Who Says(Selena Gomez)

Sad - Tiada Duka Yang Abadi(Opick)

Bored - Lagu Gembira(2by2&Siti)

Hyped - Ku Bahagia(Melly Goeslaw)

Mad - Jahat(Stacy)


Day 18 Challenge: DONE!!