Monday, February 25, 2008

Karnival Sukan Mahasiswa 2008


Study Aussie??

22 February 2008 : Hidayah ajak athy teman dia gi IDP, aku mula2 segan nk ikut, terasa lak cam menyibuk...tp aku gi jek, mane la tau ade hikmat disebalik ape yg aku pilih tuk lakukn...biler hidayah citer2 pasal gi Aussie tu, dia tetibe plan nk angkut skali athy n aku tp kitorg dtg kemudian la...dia belikn tiket air asia...rase cam dlm mimpi je time tuh, cam dongeng jek citer ni...rase cam xnk bgn dr mimpi, kalu betulla ni mimpi...menda ni sumer mula dr athy praktikal dgn pn marini...mmg tuah athy la, tp ntah camne aku pun leh tersangkut...thanks a lot to athy, minah tu mmg nasib dia untung giler...x sangke kn athy, niat kiter nk sambung degree kt oversea tak tercapai, rupenye ade hikmat disebalik semua ni...so, walau ape pun aku akan carik tempat tuk sambung master kt Aussie..wanie pun nk sambung gak...ko jeles ek wanie bile tau aku nk sambung?? aku doa and harap2 aku, athy n wanie dpt la kitorg sempurna kn niat kitorg tuk continue master kt Aussie...Insyallah~~Aminnn~~!!

Thursday, February 21, 2008

20 February 2008

Just nak citer sikit je ni...ngee..
harini aku
happy sgt..perasaan yg xtau nk citer camne sbb sangat berbunga dan butterfly...perasaan tuh bukn aku create sendirikk tp on the spot aku terus rase...
ntahla, maybe sbb aku terlalu rindu kot...rindu kt sape?? ngeh2...
susah nk lupekn dia...serius shittt~~!!...
walaupun b4 this aku cam rase sakit hati tp aku ttp menunggu dan terus menunggu...
sampai satu tahap, biler hati terase sangat sakit biler rindu kt seseorg
tp ko xleh nk bgtau kt org tuh yg ko rindu kt dia...
fuh, perasaan yg sukar dibayangkn...biler sampai satu tahap tuh,
bile org sebut name dia, aku terkedu sbb aku
sakit hati...uwaaaa~~!!
tapi di saat aku semakin nk luper kn dia, tetibe dia muncul balik...
aku xdpt nk elakkn,walaupun aku ade niat tuk tidak pedulikn dia...
tp akhirnye aku kalah, aku tidak sanggup~~!!...
walaupun aku tau aku akan kecewa lagik lepas ni...
[sure punye kecewa,dh kena byk kali pun]...
tp aku rase happy sbb rindu dh terubat...wakakkak..
mungik sungguh aku ni...seriusss ar~~...
adakah dia tau yg aku suke kt dia???
aku cume harap dia xlarikn diri...
aku dh rase happy walaupun cume berkawan ngn dia jek...

-the end-

Wednesday, February 20, 2008

Hampir Ke Situ By Mendua

Mendua - Hampir Ke Situ



Aku sadar bukan mudah
Untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu
Ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti
Dapatkan ku miliki

Sudah jauh kita tempuh
Kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmat
Yang akan menunggu

Di penghujung jalan

Biar nanti kecewa

Setidak-tidaknya mencuba


(korus)
Jika halangan menduga perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Karena ku ada di sisi setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ

Adakala ku terasa
Ketabahan tak setegar
Tetapi apakan daya
Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku
Aku yakin kita mampu

(ulang korus)

Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan lagi
Kau ada aku dan aku punya kamu
Amanlah akhirnya tetap bersama
Oh…

(ulang korus)

Sunday, February 17, 2008

Aku Kepenatan...huhu

16 February 2008 - aku,athy,erda,niza and nonoi wif her bf...kami jalan2 kt One Utama..carik dress tuk grad nite...tawaf satu OU xjumpe..ahaha...penat kaki,skru2 kt badan dh nk lucut...wakaka..akhirnye kami cube carik kt butik kt tempat erda praktikal..akhirnye jumpe,sumer beli kt kedai yg same...ngeee..lega rasenye...


.:: Eskem love sempena valentine ::.


.:: Noi, Athy, me and Niza ::.

warghh~~ baru perasan, gambar erda xde dlm pic phone aku...sbb time ni kitorg tgh tunggu erda beli barang...ngeh2...walau ape pun erda..kamo sentiase di hati kami.. ;p

Saturday, February 16, 2008

Here the Story goesss.....


6 Feb 2008

Teman mas gi klcc...pulangkn broadband maxis 3G...Pastu kami makan kt Pizza Hut...Layanan kt situ serius xleh bla...wakakka...mesra giler, xsia bayar service tax...tp kitorg lak rase cam janggal...sampai dh kuar pun dorg masih melayann dgn mesra...ahahha...


Tuesday, February 12, 2008

Monday, February 11, 2008

My Abah

Ada suatu ketika ni, abah gi kluang ade kerja n mak ikut mak long balik kampung...so nak dijadikn cerita, aku n apip tinggal kt umah berdua...petang tu balik dr uniten, athy n the gang nak gi tgk citer CUCI...aku pun ikut, aku dh ajak apip tp apip xnak sbb nk penat n nak siapkn keja skola...so, aku pun pergi je la tgk citer tu...kt dlm wayang, bley plak aku luper nak vibrate kn henset...nasib baik time tu bukan sceen sunyi...abah call, aku xangkat sbb terkejut tgh kalut carik button nk vibrate kn bunyik...pastu abah bg mesej >>>



aku xbalas la sbb xtau nk reply ape...pastu mak call, mak kate abah risau...aku cume bley doakn semuga apip selamat je la kt umah tu...ape2 hal pun, kena tunggu citer abis dulu...ye la, citer dh bayar, xkn nk tgk separuh jalan kot...ngeeh2

Tuesday, February 5, 2008

My CSL

5 feb 2008 : my new henfon....jename malaysia jek...hargenye RM600 skali ngn 1gig memory...xpela...xkesahla murah ke mahal ke..janji aku dh berkenan..huhu...okla tu, ade camera, ade video, ade mp3 mp4, ade radio...ade gigibiru...siap ade azan n kiblat lagik..mane nk carik?? kt henfon nokia xde maa...huhu...aku siap donlod crite shrek lagik..busan2 kang aku tgk la...ngeee~~

semalam abah tanye aku...mmg comfirm abah dh tau yg aku tipu dia...ngeee~~!!...tp one thing yg aku rase lega adalah lepas aje abah ckp tu, aku rase release..sepaerti beban bersalah aku tlah pergi jauh...alhamdulilah...selepas tu je, aku baru lega skit nk buat projek aku yg xjalan langsung b4 ni...baru la bley nampak sinar cahaya tuk buat pojek tu...thanks abah sbb x marah..hehe..luv u~~!!