Daisypath Happy Birthday tickers

Sunday, July 19, 2009

Tauhu Boom





Resepi ni mak aku amik dari sedara kat Singapore..

kat Singapore, Tauhu Boom ni dijual harga $S6..
bersamaan dgn RM12 [lebih kurang lah]

-------------------------------------------------------------------------

Bahan-bahan:

Tauhu [dipotong kecik2]
Telur [kasik pecah]
Carrot
Timun
Sambal [ikut suka hati nk buat camne]
dan
Tin Susu or Sardin yg dilobang
[tuk tujuan mengoreng]


Cara nak buat:

1. Panaskan minyak dan letakkan Tin kat dalam minyak tadi..

2. lepas tu, masukkan adunan Tauhu dan Telur
kat dalam Tin yg kt dalam minyak tadi tu [paham x??]

3. lepas tu, curahkan minyak sedikir demi sedikit
kat dalam Tin yg ade isik Tauhu and Telur tadi tu..

4. kemudian, biler dah agak2 garing tu, angkat je la dan makan..

-------------------------------------------------------------------------

hehe

Selamat Mencuba..

ps: Tauhu Boom ni telah mejadik makanan kegemaran aku
buat masa sekarang, walaupun b4 ni aku xpenah suke Tauhu,
tapi sekarang, Tauhu feveretku..



4 comments:

pot said...

bukan ke pttnye post nie dipostkan ke blog makanan ko tu??
kalo da nyet mmg nyet jugak...
panggg~

NiZa (' _ ') said...

bestt nyerrr..buat kan aku satu..kehkehkeh

MamaFaMi said...

Acik pun dok tercari-cari resepi ni kat blog makanan, tapi rupanya dah kona ke mari. Usah ditanya bila kan ku buat. Tauhu dah lama beli dan dah selamat jadi mende lain, tauhu boom juga yang lom muncul muncul... hehehe...

Mask-roll said...

boyak...buat kan tuk kitowang...hohohoho